| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Karcinogenní dudlíky – nejspíš jim to zase projde

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 65 [Dalších 35 >>]
Eva K
  • 
29.11.2005 14:10:23
Souhlasím s tebou s dudlíky. Z máti si nic nedělej, ušetřit čas pro děti je důležitější. Eva
Janina
  • 
29.11.2005 14:02:20
no jo, tak ať ti přijde pomoci ona, místo kamenování :-)
Kája (3děti)
  • 
29.11.2005 13:58:43
Souhlasím s tebou, co se týče utěšování dětí dudlíkem. U nás se nikdy nepoužíval např. když dítě upadlo, nebo se leklo. Na to je máma. Já ho dávala opravdu jako lék na potřebu sát. Možná proto taky nebyl problém s dudu přestat. Jak ustupovala potřeba cumlat, dudu nebyl potřeba. Vlastně, jak děcka začaly lézt a tak, tak jsme se snažila, aby ho neměli "po ruce". Ve chvíli, kdy si dokázali podat něco na okusování, tj. strčili si do pusany hračku, měli dudu jenom při usínání.
Co se týče nepořádku, ten je u nás taky. Jenže já musím dost času věnovat úklidu (moje astma) i vaření (dieta muže a dcerky, pochopitelně každej má jinou). Ale teď to už částečně řeším paní na úklid. Za což jsem kamenována svojí matkou.
Janina
  • 
29.11.2005 13:49:52
Kájo, děcka mám tři. Jejda, to si nemyslím, že jsi špatná máma, to by mně teda nenapdalo dávat špatnost matky do souvislosti s dudlíkem. Vždyť to neděláš, aby děcko dalo pokoj, aby sis mohla zakouřit a flákat se, ale proto, aby bylo spokojený, než uděláš všechno důležitý doma.

Ale je teda zas fakt, že dudlík závislost je, tak já se tomu radši vyhýbám (ale děcka ho stejně nechtěly, tak jsme holt měli vždycky doma bordel, jelikož jsem nic nestíhala). Teď jsem ráda, že ten dudlík odmítli, i když jsem těm prvním dvěma ho zkoušela, protože mi nějak došlo, že je to takový nepřirozený. Že jsme měli doma při malém kojenci neudělanou práci, to už odnesl čas a nikdo na to nevzpomene :-), zato jsem klidnější, že děcko bylo jako miminko uklidněný vždycky mou přítomností a ne věcí. Já mámt otiž dojem, že dítě, když si zvykne být uklidňovaný věcma, tak že to pak vyžaduje i v dospělosti, jelikož se to v dětství naučilo. Že bude mít třeba tendenci hledat uspokojení ve věci a ne v lidském pohlazení. Jedno ale musím říct, moje teorie má velkou trhlinu :-)). Je náročný si dokázat udržet milej úsměv a soustředit se na své právě se kojící miminko v zabordeleným bytě hi hi.


Takže když to shrnu : na miminko soustředěná šťastná máma je to nejpřednější

Tak s tím Vulkánem a Bočkem nevím, mně se nezdá, že by vědomě vyráběli ze špatnýho kaučuku. Asi ale kupujou levnej, a tím pádem nespolehlivě kvalitní. Určitě by si měli laboratorně ověřovat vzorky z každé dodávky. No, tohle vědí jen oni sami, kde vznikl ten problém a my to tu nevyřešíme. Určitě je lepší kupovat dražší dudlíky (našla jsem značky) Nuk, nebo bébé-jou, nebo Baby nova, nebo se mi zdá dobrej Avent. V nich přece nemůže nic být, to jsou firmy světový, který by si nevzaly na triko se znemožnit, ne a cena dudlíků je vysoká, že snad nemusej být vyrobeny z podřadného kaučuku? I když sjem slyšela před lety o aféře výrobců s PVC přidávaným do kousátek a taky to byly věhlasné firmy. Ale u těch firem, co jsem uvedla, bych zradu nečekala, to je německá, holandská a britská firma, žádná made in asie.
Janina
  • 
29.11.2005 13:18:30
jé pardon, já myslela dodavatel kaučuku, někde ten v tramtárii, kde se to získává ze stromů?
29.11.2005 12:20:34
že ani jedno z mých dětí nemělo dudlík a nepotřebovalo savičky. Jenže na druhou stranu, kdo ví, co jiného jim škodilo, aniž bych to tušila.
Ale myslím si, že kdo má sílu proti těmto závadným výrobkům bojovat, nechť bojuje. A to pro budoucnosti dalších, v tomto případě dětí. I když dítě toho dotyčného již tímto výrobkem postiženo bylo. Zbytečné to rozhodně není.
Kája (3děti)
  • 
29.11.2005 12:07:58
Víš, já regovala na to, jak Janina psala, že je to ponižujicí vůči děcku. Je fakt, že se vypěstuje určitá závislost (ale můj starší dudlík sám odhodil něco málo po roce). Ale které dítě žádnou závislost nemá? Některé na plyšákovi, naše malá měla závislost na plínce s obrázky.... Myslím si, že každá se snažíme dělat maximum, abychom zvládli děti a domácnost. A asi každá z nás jde občas i za hranice svých sil. A musíme dělat kompromisy. Mezi ty moje patří i dudlík. Prostě je to kompromis mezi miminkem a jeho spokojeností a spokojeností jeho starších sourozenců a nakonec i spokojeností mojí.
29.11.2005 11:26:42
Kájo,
proč bys měla bejt kvůli dudlíku špatná matka? Moji oba kluci měli dudlíka, na spaní, někdy v kočárku, pokaždý, když měli tu potřebu...Blahořečila jsem tomu, kdo je vymyslel, jen díky nim spali celou noc.Oba chodili a ten malej pořád chodí spát s několika dudlíky na šňůrce v ruce jako s fetišem , uklidňuje je to, že jich mají v ruce víc..No, možná by se mi nějakej ten plyšák líbil víc, ale oni preferovali dudlíky se šňůrkama, no...Teda ten starší samozřejmě už dávno spí tak max.s plyšákem...
S odnaučováním jsem problémy neměla...Psychika dítěte a tím pádem i moje byla u mě na prvním místě..Tím nechci říct, že by psychika dětí bez dudlíku měla nějak trpět,já ale na dudlíky nedám dopustit..
Kája (3děti)
  • 
29.11.2005 11:10:52
Janino,
kolik máš dětí? U prvního jsem taky kojila a kojila. U druhýho - žužlacího, to už nešlo. Jemu šlo skutečně o cumlání - bylo mu jedno, jestli je to prso, malíček, košilka, nebo dudlík. Takže už druhý den, co jsme byli doma z porodnice dostal dudlík. A sám si najel na 2,5 hodinový rytmus kojení, v noci už v šesti týdnech potřeboval kojit jenom jednou. Spával bez dudlíku, při usnutí ho sám vyplivl. Možná jsem špatná matka, ale já prostě nedokázala obstarat starší dítě, domácnost a přitom mít dítě u prsu (babyvak je hezká věc, ale já prostě vařit s přisátým děckem nezvládla). A třetí má taky dudlík. Ty starší jsem kojila do dvou let, prcka asi budu taky. A všichni byli plně kojení do sedmi měsíců. Nemyslím si, že prdíky se vyřeší dudlíkem, ale potřeba sání ano. Vím, že některé maminy to i tak zvládnou, já prostě ne. Nedokážu permanentně kojit a sama obstarat domácnost a děti. Pokud by byla pomoc, tak snad.
Eva K
  • 
29.11.2005 10:12:45
Kamarádka jeden nesilikonový dudlík vyhodila rovnou, smrděl i po vyvaření.
E
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 65 [Dalších 35 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.