| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku První „hlídání“

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 87 [Dalších 67 >>]
  • 
1.11.2005 22:16:06
tak nas broucek byl uz v prvnich tydnech s babi mezi kojenim a rozhodne mu nic neschazelo, kdyz ja si odbehla treba na matriku atd.

v roce odcestoval (nebydlim v cr) i se sestrou v doprovodu babi do cr (to jsme byli s manzelem jako milenci), kde stravili 2 tydny a po jejich navratu s au-pair jsem zacala pracovat, jsem rozhodne pro louceni, i kdyz jsou obrecena (jen chvilku), nevidim na synkovi, ze by byl nejak poznamenany odloucenim, naopak se domnivam, ze mu prospiva k uceni se spolecenskemu zivotu a spolecne straveny cas je mnohem intenzivnejsi.

taky nechci zadneho zavislaka na mame a to muzu rici, ze jsem poznala i prave tu druhou stranku, kdy jsem nechodila do prace a nikoho nemela ani nechtela na hlidani a se synkem chodila vsude a dalo se to a nikdy me to neobtezovalo.

jen dalsi au-pair si proklepnu mnohem vic, nez tu co jsme meli...prece jen to byla prvni zkusenost!!!

1.11.2005 21:11:41
Zrovna dneska mám takovou situaci a zajímalo by mě, jak by ji řešily "dokonalé matky beroucí si děti všude s sebou". Jela jsem k doktorovi. Jediná možná hodina byla v 13.40. Někdy to opravdu nejde jinak. Tou dobou moje dítě (a většina dětí) spinká. Kdybychom neměli „tetu“, musela bych ho vláčet autem a nechat dýchat výfukové plyny magistrály, poté bych ho vláčela do nějaké ordinace plné bůhvíjak nemocných lidí, pak bych ho vezla zpátky domů, v 15.00 bychom byli doma, v 16.00 by možná usnul, večer by nemohl spát... Jsem na sebe pyšná, že jsem mu zajistila pohodu a normální režim ve společnosti osoby, která je mu příjemná a známá.

Radka
  • 
1.11.2005 16:59:24
Ahoj Diano, závidím ti :)
z tvého popisu se zdá, že ti děti v osm večer spí"!!! No to je úžasné!
Naše dítě chodilo do roku a půl spát o půlnoci a vstávalo v půl šesté. Přes den nespala cca od 8 měsíců a vždy plná energie.
Teď jsou jí dva a už si přispí do půl sedmé.

Do tří měsíců opravdu jen řvala, jedla (kojení vždy 3/4 hodiny až hodinu, večer 4-6 hodin v kuse) spala minimálně. Mezitím pauza tak hodinka na přebalení a uklidňování.

Teď je to úžasná holčička, ale i když to není o těch slavnostních večerech, je to o tom, být jednou za čas sám sebou.
1.11.2005 16:22:52
No Federiko je mi divný, že to chápe tak málo maminek :-))) Když si čtu některý příspěvky typu "já bych svoje dítě nikomu hlídat nedala"; "svý dítě si můžu vzít všude ssebou" a "pořídila jsem si dítě tak od teď s ním budu pořád" říkám si jaký jsem to měla v životě štěstí, že jsem se takovýhle mámě nenarodila :-)) Moje mamka nebyla zdaleka tak "posedlá" a i tak mi její starostilivost v jistym věku šla děsně na nervy, tyhle mamky si většinou tu přehnanou péči nesou dál. A pak třeba v pubertě chudák dítě.
1.11.2005 14:20:35
Jo, Pavlo, je to bohužel takovej můj komplex, vždycky jsem se hodně snažila a odměnou mi bylo vždycky spíš to, že se na mě ty maminky "hodných" dětí, koukaly stejně skrz prsty, jak jsem hrozná, že to dítě nezvládám, to ony...by mu ukázaly...
A když tu možnost mám, tak určitě radši dítě odevzdám někomu, kdo si s ním bude hrát, než abych ho vláčela k doktoru, na úřady....
1.11.2005 14:07:28
Federiko,
docela tě obdivuju, že tě ještě baví to maminkám "hodnejch" dětí donekonečna vysvětlovat :-))))
Prostě s některými dětmi to jde, v podstatě jít kamkoli a s některými ne. Co je na tom proboha divnýho. Vy ostatní maminky jste asi slepé, jestli jste si někdy takových dětí nevšimly :-)))
Jinak já se svýma holkama, i když jsou živější taky na tu gyndu občas jdu, když třeba babička nemá čas hlídat. No ale, když ten čas má tak jsem si jistá, že pro jakékoliv dítě je lepší, být třeba s babičkou někde na houpačkách než s MAMINKOU v čekárně u doktora!!!!! A jestli si někdo myslí opak je fakt blááázen.
markéta, Tereza 7/03
  • 
1.11.2005 13:34:32
Neměla jsem na mysli, že to tak mají a mohou dělat všichni, jen jsem psala, jak to dělám já. A sestra mýmu doktorovi při prohlídce neasistuje nikdy. On má všechny ty přístroje při ruce a všechno si bere sám.
1.11.2005 11:53:46
Federiko,
u mé gynekoložky je preventivní prohlídka bez asistence sestry. A marně vzpomínám, jestli jsem vůbec nějaku asistenci sestry na gynekologii za těch skoro 30 let zažila ... Jestli jo, tak teda fakt hoodně za mlada, že už si nevzpomínám. Přijde mi to symptatičtější - chci-li se u doktora svěřovat s nějakými problémy, tak čím menší publikum, tím lepší pocit ;-)
1.11.2005 10:56:14
Markéto,
Mně Denis nevydrží v kočárku, kterej nejede, ani 5 sekund, dokonce ani se sušenkou ne...A sestra u gynekologa právě asistuje, aspoň u preventivní prohlídky, podává nějaký ty nástroje a tak, takže mi ho bohužel pohlídat nemůže...
Asi jsem to nějak zařídit měla, ve skutečnosti je to tak, že jsem ještě nebyla na prohlídce po šestinedělí, ačkoli je Denisovi už 14 měsíců....Chystám se tam, chystám...
markéta
  • 
1.11.2005 10:38:25
Kdysi dávno jsem viděla kousíček z nějakého dokumentu, kde byla skupina cca 14 letých dětí, kterým ukazovali chod nějakého zdravotnického zařízení. Mimo jiné tam byla ordinace gynekologa. Chlapci si mohli vyzkoušet vlézt na stůl do prohlídkové polohy (sorry, ale "koza" mi přijde jako strašné slovo :-)). Ptali se jich pak, jaký to bylo a všichni z toho byli dost zaražený a říkali, že jim to nebylo příjemný a připadalo jim to ponižující.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 87 [Dalších 67 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.