| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku První „hlídání“

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 87 [Dalších 47 >>]
31.10.2005 17:20:09
Stáňo, na běžnou prohlídku se u nás taky objednává, ale i tak je občas skluz. Na těhotenský prohlídky se ale neobjednává, chodí se v době poradny a tam záleží jak se sejdou maminky - někdy je to i na dýl, než jen hodinu, "rekord" byl tuším dvě a půl hoďky. V našem městě je u gynekologů tak plno, že část lidí dojíždí do krajského města, protože tady už je nikdo nevzal.
31.10.2005 16:15:49
K cestování metrem mám toto:Moje mladší dcera od svých asi tří let do konce druhé třídy měla panický strach z jezdících schodů.Kamkoli jsme po Praze cestovaly,musela jsem vybírat trasu bez metra a kolikrát to bylo ,,něco,,.
Na schody bych ji prostě nedostala ani násilím a pak to samo přešlo,ze dne na den.Dodnes nechápu...
Už nevím odkud kam,ale cestu,která by trvala metrem 20minut,jsme jely tramvají a autobusy asi hodinu a půl.
31.10.2005 16:08:00
Milado,
koutek pro děti asi bude skutečně nejen o lidech a chuti, ale i o možnostech. Hodinové čekání podle mně už do značné míry je hlavně jen o lidech ... Protože objednávání pacientek na konkrétní hodinu podle mého až tak velký problém není. Na gynekologii nečekávám nikdy déle než těch 10 min. - moje lékařka (podotýkám, že k ním patřím spádově, nevybírá žádné poplatky ap.) objednává a fakt v tu domluvenou hodinu přijdu na řadu
31.10.2005 15:15:12
Jak vy to ty děti děláte....Moje obě děti , kamkoli jsem je vzala, dokázali během několika sekund obrátit všechno kolem sebe vzhůru nohama....Mohla jsem jim vysvětlovat, co jsem chtěla, stejně okamžitě začali zkoumat...Taková cesta metrem, s tím mým starším, to bylo o nervy, skákal, ječel, válel se po zemi, plival, utíkal....Záviděla jsem všem těm " normálním" dětem, který pěkně seděli u rodičů a nevěřícně se na " to" koukali...Budiž alespoň řečeno, že jízda metrem probíhá teď alespoň s tím starším úplně v pohodě..Ke gynekologovi se mnou chodil v 6 letech, když jsem byla těhotná a vždycky se jen uculoval, co mi tam ten doktor a jak prohlíží.....
PajaMM
31.10.2005 15:08:32
Federiko,

s tim koutkem jsem to psala jen ohledne cekani v cekarne. Jinak s mou malou neni a nebyl problem. Sice je to drak, ale kdyz jsme na navsteve nebo u doktorky, je jako pena a dela, co ji reknu:-) Takze by vydrzela. I kdyz s jistotou to tvrdit nemuzu, jak jsem psala, mela jsem ji s sebou v ordinaci jen jednou, jinak jsme to vzdy vyresili jinak - tatinkem v aute:-)
31.10.2005 15:01:47
No jo, kouteček...když já si stejně nedovedu představit, že by tam moje čtrnáctiměsíční dítě vydrželo samo, chtěl by samozřejmě jít se mnou do ordinace a tam by taky samozřejmě nezůstal jen tak stát a koukat na mámu, začal by tam lítata a bořit všechno, k čemu by se dostal....Takže mně by ani ten koutek nepomohl....Mohla bych vzít cestovní ohrádku a zavřít ho do ní, hehe, to je nápad, proč tam ten doktor vlastně nemá ohrádku s hračkama, to by pomohlo...
PajaMM
31.10.2005 14:56:27
Milado,

ja nerikam, ze si to muze dovolit kazdy.
Moje doktorka je samozrejme soukroma lekarka a plati si pronajem. Jsou to dve mistnosti, zadny luxus - v jedne cekarna, ve druhe ordinace. Protoze je jeji ordinace v byvalem zdrav. stredisku, je wc spolecne pro nekolik ordinaci.
Ale nastesti je cekarna tak velka, ze se tak vede jedna zinenka a krabice s hrackama - tedy maly detsky koutek.
Nez jsme se prestehovali, chodila jsem ke gynekologovi, ktery mel ordinaci i cekarnu luxusni, ovsem deti nesmely pomalu ani do cekarny. Bylo to napsane na dverich. Ze to je cekarna jen pro pacientky, nikoli pro jejich ratolesti. I kdyz by bylo byvalo mozne tam umistit stolecek se zidlickami a para hracek. Ovsem ten doktor to neudelal, proste nechtel a asi to nepovazoval za nutne.... Proto jsem psala o tom, ze zalezi na lidech a jejich pristupu.

Je mi jasne, ze to nejde vzdycky a vsude, neboj:-)
lili + tedy2,5
  • 
31.10.2005 14:50:44
ahoj všem,
jsem ráda, že se toto téma ,,hlídání" dostalo na přetřes.mám kolem sebe spoustu známých s dětmi a tak to čas od čas řešíme. Vždy si připadám trochu jiná. Tedýnkovi bude 2,5 a ne že nebyl nikdy na hlídání kromě tatínka, ale ani jsem neměla nějak potřebu. Zdá se mi že pokud maminka chce tak se dá dnes s dítětem vyřídit téměř vše. A že by byl Tedy nějaký svatoušek tak to tedy ne!Je pravdou že pokud čekáme v bance a zrovna nemá svůj den tak se na nás koukají a myslí si své. Ale manžel pracuje téměř každý den do 8hod a co mám tedy dělat? A popravdě asi jsem jak mě nazvaly kamarádky ,,ujetá" ale nedokáži si den bez svého zlatíčka představit. Za chvíli půjde doškolky do školy a už to nebude takové.Nikoho neodsuzuji a každá maminka to dělá jak cítí. Jsem ráda když si hraje s dětmi a já ho můžu pozorovat,jsem ráda když mu utírám nos a jsem ráda když se příjde pomazlit. Nevim jestli bych to přenechala někomu jinému buď jen na pár hodin.S manželem jsme rodina a plánovat nějakou akci bez našeho Tedyho nám prostě přijde divné.
Milada.
31.10.2005 14:50:07
Danielo :-)))),

myslim, ze jen na lidech nezalezi :-))) Napr. si predstav, ze pokud to bude soukromy lekar, tak z koutku pro deti, z tech metru ctverecnich bude muset samozrejme platit najem, ze :-) Hohó, jsem vlasne vubec rada, ze u nas na vesnici vubec nejakej gynekolog je - dojizdi sem 4 dny v tydnu, ze ma ve sve pikocekarne asi 4 zidlicky pro pacientky a jeden vesek na kabaty. Ma i WC, ktere je tak velke, ze v poslednich mesicicich tehu jsem se tam nemohla ani otocit, abych splachla (a to jsem byla asi tak "tlusta", jako jsou nektere netehotne holky prakticky stale - to nevim, jak to tam delaj ony). Takze u nas by se nikam zadny detsky koutek nevesel :-) Treba na ORL maji malej stolecek s hrackama a malou plastovou zidlickou, ale na gynekologii to proste nejde...
PajaMM
31.10.2005 14:32:51
Ahoj Jeno!

Opet tady strasne zalezi nalidech.
Ja chodim na gynekologii, kam se objednava na presnou hodinu a ceka se max 10 minut, do ordinace si muzu vzit malou s sebou a v cekarne je maly detsky koutek.
Je pravda, ze tam se mnou byla jen na kontrole v sestinedeli, jinak to zvaldame s tatinkem, aby tam se mnou nemusela, ale kdyby to bylo nutne, slo by to...
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 87 [Dalších 47 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.