| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezva porod na Bulovce

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 177 [Dalších 157 >>]
Eva K
  • 
27.9.2005 8:52:44
Myslím, že pro každého je vzhled důležitý jiným způsobem a má jiný vkus, třeba znám muže, kteří mají rádi chlupaté nohy či macaté ženy. A myslím, že ty ženy se parádí přesně pro tyhle muže. Kromě toho, že se tak líbí sami sobě a to je nejdůležitější.
A jestli ne, tak třeba se právě snaží najít, jaký styl vzhledu jim vyhovuje, nebo podlehli módě a okolí, nebo je to pro ně teď nepodstatný problém, protože řeší něco daleko závažnějšího. Do hlavy nikomu nevidíš.
Eva
cizinka
  • 
27.9.2005 2:16:21
Ivule, ja mam rada jenom vkusne fory, ty lidove o sousedech vetsinou nebyvaji. Ne zebych chtela je zakazat, ale se jim nesmeji. Kvuli nekterym stereotypum muzu se i poprat:-)
Kdyz prekrocis hranici CR ze severu nebo ze zapadu, zeny vypadaji takove "zenske", "domaci", citove a pecujici. Jasny, ze je to hrozna generalizace, ale kdyz casto menis prostredi a potkavas hodne lidi ze stejnych socialnich prostredi, takove veci padaji do oka. Ale ne zebych neznala ceskou feministku, nebo velice jemnou Nemku...
stana, 2 kluci
  • 
27.9.2005 0:34:02
Nečetla jsem celou debatu pod článkem, na Bulovce jsem rodila dvakrát. Mám syny 3,5 a 1 rok, a taky si vůbec nestěžuju, ba naopak. Poprvé jsem hrozně chtěla do CAPu, ale nebylo místo, přesto byli všichni příjemní (až na tu babu se špinavým hadrem na pokoji po porodu a hnusné jídlo, což není důležité). Podruhé jsem narazila na velmi příjemnou mladou doktorku Veroniku, která byla úplně úžasná! Jen pořád nevím, jestli by porody nebyly lepší jinak než klasicky na stole -- to jsem neměla možnost si vyzkoušet... přesto Bulovku doporučuju. Apolinář mi přišel šíleně neosobní a Podolí vpodstatě taky.
26.9.2005 23:28:26
Cizinko,
fóry jsou od toho, aby se nebraly vážně - to je totiž jejich podstata. Takže jestli se chceš s některými dle tebe nespravedlivými fóry, které by kolovaly o Češkách mezi tvými německými kamarádkami, prát, je to podle mého názoru plýtvání energií, ale budiž.
Co mě ale zaujalo jsou ty "mateřské kvality", které by akcentovaly Češky. Co tím myslíš?
cizinka
  • 
26.9.2005 20:39:08
Maki, mas pravdu, ze je hlavni je obecny dojem z porodu a stastny, v lepsim pripadu euforicky konec. Ale k tomu, co pises o dodrzeni porodniho planu, musi se neco dodat. Totiz kazda musi ve skutku pocitat s tim, ze porodni plan se neuskutecni. Jestli te podali umely oxytocin kvuli zdlouhavemu neotevirani se a to vysvetlili, to je v poradku. Jestli jsi dostala epidural proto, ze jsi o nej pozadala sama, to je take v poradku. Jestli jsi silne krvacela a nemohla jsi hned pochovat miminko, to je pochopitelny. Ale jestli ti PA nebo doktor vnuti neco co jsi puvodne nechtela, o to nevysvetli dostatevne ani hned ani ex post, tak to uz v poradku neni. Nebo nesouhlasis? Je docela pochopitelny, ze ted pro autorku clanku je ted uplne jedno jak to ve skutku bylo. Ale spokejenost vetsiny zen s dobrym vysledkem porodu nemusi se stat argumentem pro zdravotniky, ze muzou si na porodni plan s klidnym svedomim vykaslet a jeho zmenu pro klientku nezduvodnovat.
Maki, Ríša 10 m
  • 
26.9.2005 17:55:26
Nelze než se nepřidat do diskuse...i já jsem byla za blázna, když jsem chtěla jít rodit na Bulovku. Pro klid svědomí svého i paní gynekoložky, co mi to rozmlouvala nejvíc, jsem se šla podívat do Podolí - tam mě odradilo množství lidí už jen před předporodní poradnou a k Apolináři jsem se dostala díky problémům s vysokým tlakem v 9. měsíci, paní doktorka specialistka na toto byla fajn, ale přístup na předporodním se mi nelíbil (a když jsem jim ještě řekla, že vlastně u nich ani rodit nechci, tak se zachovali nepříjemně)
Původní záměr rodit v CAPu nakonec kvůli výše zmíněným komplikacím nevyšel. Nakonec jsem dostala oproti původnímu (ne)plánu jak oxytocin, tak epidurál...ALE epidurál kvůli dlouhé době porodu (celkem 19 hod. od poč. 5min kontrakcí)ve finále už stejně nepůsobil, takže jako by nebyl - dopřal mi ovšem cca 2 hod. úlevy a načerpání trochy energie na finále. Odrodila jsem nakonec přirozeně, za pomoci slušného nástřihu a následně díky krvácení a dlouhé době šití jsem mimi dostala poprvé až po 45 min. a zabalené :-(.
A proč to tady tedy píšu? Protože přestože vše probíhalo jinak než jsem si vlasně přála, díky přístupu personálu a celkové atmosféře, která tam panovala, jsem si z porodnice kromě zdravého synka odnesla také super pocit a přesvědčení, že další děti chci přivést na svět ve stejném místě.

Eva K, 14tt
  • 
26.9.2005 15:26:09
Je možné, že je to reklama. Stejně si každá na porodnici uděláme názor sama, až se tam půjdeme podívat. Pochybuji, že se někdo rozhodne dle jednoho článku na internetu. Eva
renata
  • 
26.9.2005 13:43:41
Taky se přidávám k názoru, že je na Bulovce na porodním personál velmi vstřícný a hlavně pozorný. Rodila jsem tam dvakrát.Poprvé před 10 lety a teď před dvěma lety.První porod byl v pořádku a u toho druhého se mi koncem čtvrtého měsíce vytvořila hlubokožilní trombóza v třísle.Musela jsem ležet měsíc v nemocnici a veškerý personál mi ve všem vycházel vstříc.Prvních 14 dní jsem ležela na jipce, kde nemůžou být žádné návštěvy a na moji prosbu mě ochotně sestřičky převezly při návštěvě do vedlejšího pokoje.
Velmi dobrou zkušenost mám i s doktorem Dvořákem a Záhumenským.Taky ještě s jedním mladým doktorem, který mě navštěvoval na té jipce, ale jeho jméno si už nevybavuji, což mě mrzí protože i jemu patří velké dík.Na těchto doktorech jde vidět, že tu práci mají rádi a že ji moc dobře vykonávají.
Jestli měla Bulovka někdy špatnou pověst, tak teď ji rozhodně už nemá.
Petra, Dominik (3/04)
  • 
26.9.2005 13:15:17
My jsme byli původně domluvení s manželem, že mě bude holit on až si na to neuvidim, ale skutek utek. Bál se totiž, že mě řízne, protože neví jak moc má přitlačit, protože to necítí... :-)
Dana,3letá dcera,7měs.syn
  • 
25.9.2005 21:47:09
Prosim, komentujte vaše zkušenosti s Bulovkou.Vraťte se k tématu. Já Bulovku mohu jen doporučit-rodila jsem tam 2x, všichni byli velmi příjemní, ochotní, rádi pomohli. Fakt nemůžu jim nic vytknout- od sestřiček po doktory. Tímto jim za jejich péči moc děkuji, byli jste skvělí!!!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 177 [Dalších 157 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.