| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezva porod na Bulovce

 Příspěvky 110 z 177 [Dalších 167 >>]
Marketa,Christina3,Dean6m.
  • 
27.3.2006 3:58:34
Ne kazdy chceb klystir.Ja osobne bych ho nikdy ani nepotrebovala, protoze hned jak me zacly kontrakce tak v tom momente i prujem a pozdejc aji zvraceni , takze to slo horem dolem.
Leny syn 12 let
  • 
11.3.2006 16:10:37
dik moc za clanky,me ceka porod v zari,na bulovce jsem rodila v 94 a bydlim na P9 a tak se tam opet vratim..dik za zkusenosti Lenka
šokovaná
  • 
13.2.2006 13:38:03
Musím reagovat na příspěvek o skvělém porodu na Bulovce.Mám bohužel tu nejhorší zkušenost.Přijela jsem na Bulovku v doprovodu mé soukromé dr.s tím že miminku špatně tluče srdíčko,již předem jsme byly domluvené na císařském řezu,kvůli uzké pánvy.Takže,...po monitorování vše vypadalo v pořádku,nicméně jsi mě tam nechali na pozorování.Moje doktorka odjela s tím,že mě budou každou hodinu monitorovat a pokud by nebylo něco v pořádku okamžitě jí lékaři zavolají a ona mě přijede odrodit(má to tam tak zařízené od počátku její praxe.)Již první monitorování bylo špatné.Po tom co mě připojili a všichni odešli někam zřejmě na kávu, malému přestávalo tlouct srdíčko.Nejdřív jsem se nemohla nikoho dovolat a když ke mě konečně přišla sestra začala se mnou lomcovat s tím že je asi špatný ten monitor.Po asi 5min kdy už jsem byla šílená strachy o život syna,laskavě konečně zavolala lékaře,který skonstatoval,že dítě musí okamžitě ven.Na mé přání aby zavolali mou lékařku mi byl přinesen můj mobil.telefon s tím že oni volat nemohou a ať si jí zavolám sama,to ale přez všechny ty přístoje nebylo možné.Nakonec se mi nějakým zázrakem podařilo odeslat sms manželovi s tím co se děje.Poté mě sestry odvedli a naprosto bezohledně mě oholily a "vrazily do mě hadičku na cévkování" .Ovšem to vše vyvrcholilo na porodním sále kdy mi
"paní" anestezioložka nebyla schopná napíchnout epidurál. Po několika marných pokusech ,kdy se mě neustále snažili stočit do klubíčka a v bolestech, kdy už jsem ani nevěděla co všechno mě bolí, mi bylo řečeno,že se to povedlo.Naštěstí v tu chvíli dorazila moje doktorka,takže jsem se uklidnila,ovšem né na dlouho.Šok nastal ve chvíli kdy provedli císařský řez a mnou projela neuvěřitelná bolest a to co ze m vyšlo za křik se nedá popsat,nato jsem byla uspána.Posléze mi bylo vysvětleno,že se nepovedla napíchnout epid.anestezie a že se omlouvají( omluva za to,že vám rozříznou živé břicho,no dejme tomu).Nohy jsem měla mimochodem absolutně necitlivé ještě druhý den.Byla jsem v šoku ale miminko bylo v naprostém pořádku,takže jsem si poplakala a nijak zvlášť to neřešila.Kojení bylo v pořádku a personál sestřiček musím říct že také,byly v celku příjemné a ochotné,dokonce mi vzaly vykoupat miminko,jelikož jsem měla hrozné bolesti a nemohla jsem skoro chodit.Nicméně až na koupání jsem se o syna starala sama,hned jak mě pustili z JIP.Každý den se na nás chodili dívat a prohlížet nás dvě skupiny lékařů,měla jsem obrovskou podlytinu v podbřišku,která se zvětšovala,ale bylo mi řečeno že je to normální,nakonec mi byl po asi dalších 2dnech přinesen lék.předpis na jakousi mastičku,kterou mi má ale někdo vyzvednout,jelikož se doplácí a tím si to mám mazat.Nemohla jsem chodit,byla jsem úplně vyčerpaná, bledá jak smrt a už i samá modřina po těle.Lékaři neustále nereagovali.Díky bohu se na mě přišla podívat má lékařka.Stačil jeden její pohled na otřesnou věc,která se vylila už i do stehen.Odešla,vrátila se společně se sestrou,která nabrala krev a s pytlem ledu.Po půl hodině se vrátila a s hrůzou v očích mi sdělila,že mám tak naředěnou krev,že pokud nepodstoupim okamžitě operaci tak do 8hod vnitřně vykrvácim.Podotýkám,že to vycházelo na noc.Takže konec je asi takový,nechali by mě dámy umřít,mastička by mi myslím nepomohla.Co by pomohlo mému dítěti a manželovi?
Lendul*
24.12.2005 18:17:16
Jelikož jsem 10.tt a bydlím mezi Palmovkou a Bulovkou, tak jsem se původně chystala taky tam. pak jsem se doslechla a dočetla nepříliš pochvalných slova trochu mě to znejistělo, ale představa, že porod přijde nedejbože v dopravní špičce a já se potáhnu třeba do Podolí, mě zrovna třikrát nenadchla. Proto jsem velmi ráda, že se tu tento článek objevil a už nemusím takřka žádný strach, že se nedostanu do místností CAPu atd.
Děkuju za příjemné počtení.
Fiona
  • 
13.11.2005 13:36:05
Má své zkušenosti,že na Bulovce zas tolik " bezva "porodů neni.Dost zdravých novorozenců končí na JIPech a není to vždy z důvodu nemoci.
  • 
29.9.2005 20:27:11
Jasně, že je to reklama na porodnici (nezištná a upřímná)! Proč by si lidi, kteří odvádějí svoji práci dobře, nezasloužili reklamu? Nad kritikami těch samých lidí se nikdo nepozastavuje a je jich podstatně víc.
Irena, syn 5 týdnů
  • 
27.9.2005 13:57:38
Také se musím Bulovky zastat. V srpnu jsem zde rodila a s veškerou péčí jsem byla naprosto spokojená. Moc poděkovat bych chtěla zejména MUDr. Záhumenskému a MUDr. Jarošové.
cizinka
  • 
27.9.2005 11:22:22
Ivule, ja vim, ze jsou takove stereotypy... Ale take jen castecne pravdive. Znam hodne zen provdanych na zapad, a casto se jedna o zenske aktivnejsi, odvaznejsi a sebestatecnejsi. Studuji a cestuji, proto tvori tu rizikovou skupinu, ktere se take zamiluji az do nepameti... Z druhe strany zakomplexovani chlapi si radi predstavuji, ze na vychod je ten opravdovy chlapsky raj:-)))
Ta "domackost" se projevuje ne tolik vzhledem kolik vyberem tematu na rozhovor. S Polkou a Nemkou dost pravdepodobne pokecam o politice a spolecenskych pomerech. S Ceskou (i vysokoskolackou), rozhovor nejcastej smeruje na drby, deti a osobni vztahy. Drbat ale umeji kouzelne:-)))
27.9.2005 10:45:00
No já na to reagovala hlavně proto, že v dobách kdysi po revoluci po Čechách kolovalo, že českým holkám nastávají zlaté časy, pokud se provdají za "zazobaného" Němce (nebo lépe řečeno za Němce, který jim nabídne životní standard běžný v Německu), protože pro českou holku je přece důležité, aby měla rodinku opečovávanou a dobře finančně zabezpečenou a to je přesně to, co jim ti "bohatí" Němci dokáží nabídnout. Já z toho mívala málem osypky, ale když to teď srovnám s tvým "viděním" českých holek, tak si to s tím "domácím" vzhledem až tak neodporuje :))

(To prosím ber jenom jako perličku na téma, co se taky povídalo.. :)
I.Ves. jedna šestiletá dcera
  • 
27.9.2005 9:19:00
porod mi připadal fajn, protože tam byl můj manžel. Jinak si mě všimli, až když mi koukala třetina hlavičky, nesmyslně mě nastříhli, tak že dítě při zatlačení přeletělo celý stůl a jako bombonek na konec ve mě nechali kus placenty, která ze mě vyšla doma po 14 dnech. Takže radím - tmavovlasý hnědooký mladý pohledný doktor s brejličkama - nebrat.
 Příspěvky 110 z 177 [Dalších 167 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.