| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Den jako jiný

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 66 [Dalších 36 >>]
ZuziP
  • 
1.8.2005 8:51:44
Ake bez reptani vysoli vsechno??
Ja byt chlap, tak by som nesolila vsechno zene, ved to je druhy extrem. Nedivim sa chlapom, ktori nechcu zene "DAVAT VSETKY PENIAZE", ale nedivim sa zene, co frfle na chlapa, ktory tvrdi, ze jej "DAVA PENIAZE".
Je to na dohode a na tom, ako to komu vyhovuje. Ale mne ani jedna z tychto moznosti.
Ale ja som rada, ze moj muz aj v case, kedy som bola na materskej a on zivil celu rodinu, peniaze mal na ucte, ktory bol a je dodnes spolocny a o vydavkoch vieme obidvaja... a vecer po prichode z prace kupal deti a po veceri umyval riad. Nemusela som to od neho chciet. Jeho to napadlo sameho, ze nie som chobotnica a ze mi pomoc dobre padne...
MarkétaP + 4 dcerky
31.7.2005 23:02:19
Předpokládám, že Eva mínila přípravu na církevní sňatek - moc užitečné povídání, zvlášť když ho dělá někdo rozumný.
31.7.2005 3:13:49
Zdeňko, můžu ti napsat jen své zkušenosti, jak uvedla Mirka, a případně pocity, ale ráda to udělám :). Víš, já když se občas zamýšlím nad tím, jaké jsem měla v mládí sny a představy o tom, čeho v životě dosáhnu a co prožiji, tak mě vždycky nejvíc bolí vědomí, že něčeho již dosáhnout nejde, protože jsem promeškala příležitost. Například jsem chtěla ještě jako svobodná a bez závazků najít práci v zahraničí a nějaký rok, dva, tři strávit mimo republiku, naučit se dobře cizí jazyk, poznat jiný kraj. No tak to jsem si nesplnila. Dělala jsem jiné věci, které taky nebyly špatné - třeba že jsem si našla zajímavou práci, vdala se. Poté, co jsme se rozhodli mít děti a narodilo se nám to první, mi je jasné, že sen, že bych si našla práci v zahr., je pryč. No trága to není, ale občas mě to zamrzí.
Proč to píšu? Začala jsi svůj příspěvek tím, že když jsi se vdávala, chtěla jsi 3 děti. Teď ti je 37 a zvažuješ, jestli druhé mimi nebo ne. Teď tu šanci splnit si, co jsi chtěla (a co pořád ještě chceš) ještě máš, za pár let už o ni přijdeš. V práci může člověk začít vždycky znovu (i když je to na fígu, přijít podruhé o dobrou práci :(). Ve věku 37 let podle mě stará nejsi, máme v okolí spoustu párů, které si pořizují druhé nebo třetí mimi těsně před 40 (i když by se našli diskutující, jak je to pozdě a podobně). Ostatně já bych svoje druhé mimi chtěla právě tak kolem věku 37 (teď mi je 33 a mám roční holčičku) a těsně před 40 třetí (mám proto své důvody a na odpis snad ještě nebudu :)). Tak jestli po tom mimi opradu toužíš, tak bych si na tvém místě (nebo možná na svém místě :)) zkusila představit podívat se na důvody, které stojí proti tomuto rozhodnutí, očima, kdy mi bude o 10 let víc - a zvážila, zda by mi připadaly i za 10 let tolik zásadní. A pokud zjistíš, že to jsou nejspíš malichernosti, tak bych do toho šla :).
Denča7
30.7.2005 17:32:53
Jetulo, to se Ti povedlo, tak nějak si to představuju! a citát na závěr, nádhera! Hned to posílám dál, a píšu do diáře.
30.7.2005 16:39:31
"..miminko nechá zamčené doma a jede pro rohlíky..."?? Čtu správně?? A to je svéprávný?
Schme
  • 
29.7.2005 21:34:08
No tak prostě ví, co je podstatné a co je jen vymyšlenost.
Xantipa
  • 
29.7.2005 21:33:15
Evo K, co to je - příprava na manželství - to je najaký kurz?
Verunka
  • 
29.7.2005 21:29:19
Moniko, to co rikal ale nemusi vlastne znamenat nic jineho nez to, ze se stydi a snazi se zachranit, co se da (mne manzel taky osocil, ze za vsechno muzu ja, protoze se mnou mel pocity nejistoty a urcite jsem taky nekoho mela... a taky vedel, ze to nebyla pravda). Na druhou stranu musim rict, ze kdyz se pres to prenesete, je mozne, ze to bude zase dobre, treba casem - takove mimino s nekterymi otci dela divy! :-)
Hlavne si nenamlouvej, ze je to tim, jak vypadas - chlapi zahybaji i tem stihlym a modelkoidnim holkam, treba mu prave chybelo jen to vzruseni z "neceho noveho". Vim, ze s obnovenim duvery je to tezke, ale to je myslim si prave to, co by mel poznat: ze ciny mivaji i nasledky, i kdyz ne fatalni. Kdyz budes delat, jakoze nic, koledujes si o opakovani: kdyz to prezenes s hysterickymi vystupy, koledujes si o to, aby ti priste rovnou utekl za jinou.
zdenka , dcera 6
  • 
29.7.2005 21:10:39
Mirko, děkuji za Tvůj názor, souhlasím s Tebou, jsem jedináček a teď v dospělosti mi začíná chybět sourozenec,závidím manželovi jeho sestru, já nikoho takového nemám, chtěla bych aby i moje dcera měla sestru nebo bratra, někoho, kde ji zná od malička a bude ji provázet životem .Na druhou stranu, mít další dítě ,to je rozhodnutí na celý život.Právě proto že už jednu dceru mám / a nevyměnila bych ji za nic na světě, je to největší štěstí mého života/, uvědomuji si všechny problémy s narozením a výchovou dítěte.Možná nemám dost odvahy, i když manžel pomůže a podpoří, stejně je ta největší tíha odpovědnosti na ženě.Musím se rozhodnout sama.Držte mi pěsti.Z.
29.7.2005 19:47:56
Zdenko, ono Ti tu můžeme napsat jen své zkušenosti. Nikomu celkem moc nepřísluší Ti nějak radit - protože pořizovat si dítě je vždycky dost zásadní rozhodnutí, které si musí zvážit ta konkrétní rodina.
Já třeba zvolila cestu dítěte - a neměnila bych za nic na světě (obzvlášť když ten náš rošťák začíná být poněkud uvážlivější a primovější:-)). Ale - nemám práci, mám problémy se uplatnit na trhu práce, mám rozličné zdravotní problémy (které nesouvisejí, předpokládám, s narozením potomka, ale byly těhotenstvím a péčí o dítě odstartovány:-() Už nemám odvahu jít do toho znovu.
Ale i když peněz není nazbyt a chybí mi jak uplatnění v práci, tak kolektiv správnejch ženskejch, tak kdyby mi zdraví lépe sloužilo, stejně bych to obětovala a pořídila synovi ještě aspoň jednoho sourozence. Vždycky jsme oba, já i manžel, toužili průměrně po dvou dětech - a já si odjakživa vysnívala, jak by to bylo pěkné, kdyby byli sourozenci dva nebo tři a hezky věkově blízko, aby se spolu vyřádili... Později, když jsem viděla, že pořád nemám odvahu a syn rostl a rostl, říkala jsem si - aby aspoň v dospělosti nebyl sám... Určitě - když se povede rozdělit pozornost, láska a výchova stejnoměrně mezi všechny sourozence - je víc dětí taková pojistka - že nebudou jednou případně sami, pokud by měli smůlu, rodiče jim brzy zemřeli, přátelé by se rozutíkali do světa, a životní partneři je opouštěli:-(
Je to věc Tvého, případně manželova, srdce, na co si troufáte, co jste ochotni obětovat, po čem toužíte... Většinou se traduje, že je lepší, aby dítě nebylo samo - a sama to tak cítím i já...
M.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 66 [Dalších 36 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.