| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prvňák s třídní důtkou

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 246 [Dalších 226 >>]
Jana
  • 
3.12.2005 8:14:19
Souhlasím, zajímalo by mě, kdo článek napsal. Všechno se dá pro svou potřebu upravit. Mám bratra a ten má syna do první třídy, inteligentní, rozmazlený, ve školce sebestředný, už tam z něho mají učitelky hrůzu a maminka si myslí že je výjmečný. Vím, že každá učitelka narazí. Nepřipouští si rodiče, že problém jsou oni. Připadá jinm stále malý a roztomilí, jen celá rodina má hrůzu, až k nim přijedou na návštěvu. Maminka vynadala i na dovolené dědovi, který zabránil jeho spadnutí do jímky. Stále ho napomínal a chlapec z něho měl tak akorát legraci. Když po té dal výchovnou ranku na zadek, švagrová se mohla zbláznit. Proberte se rodiče, hledejte sami u sebe! Vy s nima potom budete žít!
Martuska
  • 
2.10.2005 20:45:20
Syn nyní nastoupil do první třídy. Jeho p. učitelka, na pohled sympatická, milá paní,se k dětem chová velmi rázně. např: dovolila jim přinést si hračku do školy, ale synovi ji zabavila a jasne mu oznámila, že mu ji vrátí na konci roku. /Rozjelo se mu auticko, když žďuchl do lavice./ Z doslechu vím, že nikdy nepracovala v první třídě. U zápisu jsem si zažádala, aby syn nebyl ve třídě se svým bratrancem, bylo to slíbeno, ale nesplněno. máme dvě první třídy a kluci sedí za sebou. Bylo mi vysvětleno, že Pan ředitel si nepřeje, aby si rodiče vymýšleli, kam bude docházet jejich dítě.Mohu se bránit?
Student Studený
  • 
28.8.2005 23:16:50
Stání se učitelem po celá ta staletí od Marie Terezie nikdy nezaručovalo, že to bude osoba kompetentní a že nebude vytvářet společnost lidských trosek.
Mě v první třídě učitelka navalila několik desítek matematických příkladů až jsem z toho byl naměkko, a od té doby mám víceméně problémy s matematikou, hlavně celou základní školu. Víckrát se to ale opakovat nebude, uhynula před pár lety při autonehodě.
Dávat takové psychologické tresty v první třídě - to nepochopím. Osobně jsem dostal třídní důtku až v osmičce, a to proto, že se tehdy udělovaly plošně.

Ne že bych byl šovinista, ale učitelka může působit žákům problémy. Vysvětlím. Ženský mozek umožňuje konat víc věcí najednou, tedy psát na tabuli a zároveň k tomu podávat vysvětlení.
Žák se svým mužským mozkem si musí vybrat - buď si opisovat z tabule do sešitu a nebo učitelku SLYŠET.
Školství je staletí prohnilé a může téměř za všechno, protože jsme tím všichni ovlivnění.
  • 
11.7.2005 21:25:06
Po zkušenostech z mateřské školy v místě bydliště jsem byla pevně rozhodnuta, že najdu pro svého syna školu, kde budou učitelé, kterým záleží na svých žácích a kteří spolupracují s rodiči v jejich zájmu. A to se mi podařilo. Máme za sebou první rok ve Waldorské škole v Jinonicích. Denně dojíždíme z Kunratic tj. hodina cesty. A opravdu to stojí za to! Jsou rodiny, které se kvůli škole i přestěhovaly. Nejde o konkrétní školu, spíše o přístup kantorů. I když mnoho rodin nemá možnost dojíždět, určitě stojí za to poohlédnout se v okolí po co nejvhodnější škole a hlavně paní učitelce (učiteli). Těch škol, které mají snahu změnit navyklý autoritativní přístup je čím dál víc. A je čím dál víc i rodičů, kteří vybírají školu pro své dítě. A to je moc dobře.
Lucie
  • 
10.7.2005 14:18:31
je ta úča.
vize
  • 
5.7.2005 20:55:51
Tak si myslím, že učitelka se trochu náhlila. Pravda ovšem je, že pokud je ve třídě malej pochodující prvňáček, který nemá jasně daná pravidla chování. Poznamenala to i zpráva z poradny.
Pravda ovšem není, že když uvedla poradna,že je lehce nadprůměrný,tak je jeho inteligence nějak zázračná. V tomto věku je to velice zkreslující.
4.7.2005 18:48:05
Tedy Ivo, já jsem práci učitelky dělala (6 a půl roku). Bohužel jsem po přestěhování z Prahy už tuhle práci tady nenašla. Musím říct, že je sice dost náročná, ale rozhodně nepatří k těm nejhorším. Tou pro mne byly pomocné práce v laboratoři, kam jsem ráno chodila na půl pátou a do sedmi uklízela a za chvíli byl všude stejný bo...l, jako před tím.....
Taky jsem dělala v nemocnici, na poště, na úřadě,... prostě leckde. Ale ta práce ve škole byla sice náročná, ale zase na druhou stranu velice mne naplňovala....
Děti jsem měla ráda, práce mne bavila, byla jsem ještě bezdětná, takže jsem se mohla práci věnovat i více hodin, než bylo nezbytně nutné a vůbec mi to nevadilo. A myslím si, že kdo nedokáže JAKOUKOLIV práci dělat s láskou, měl by si raději najít něco jiného.
Simča
Iva
  • 
4.7.2005 18:07:00
Michalo, a tys poznala práci učitelky? Kromě učení jsem dělala i jiné převážně vysokoškolské profese, a i když všecho má něco, to učení bylo fakt nejnáročnější. Já to vydržela čtyři roky, ten pátý jsem se už opravdu cítila vyšťavená tak, že jsem radši profesi změnila. A to mě to bavilo fakt moc, a myslím, že mi to i docela šlo:-).

Líza
4.7.2005 16:03:33
Xantipo, taky mě ta lítice nadzvedla...
Tak mám dojem, že paní učitelka, která nesouhlasící diskutéry označí automaticky za lítice (fakt jsem šla v diskuzi zpátky, kdo a jak jsme reagovali na Baghíru, nebyly tam urážky ani nic podobného), by mi asi taky moc nesedla...
Xantipa
  • 
4.7.2005 8:35:22
Pardon, já jsem pod jméno napsala oslovení. Takže ten předešlý příspěvek je ode mne.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 246 [Dalších 226 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.