| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Od punku k opeře

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 42 [Dalších 2 >>]
21.3.2005 12:49:38
Simčo, kdy je to Rumplování? (Já ze Strakonic pocházim, teď tam jezdim za ségrou a o Rumplování nic nevim...)
21.3.2005 12:28:05
Kromě Kratochvílení jsou bezvadné i jiné hrady a zámky v letní sezoně - Rumpálování na strakonickém hradě, podobné věci dělají na Rábí, Kašperku, Ohradě a pod. Já jmenuji jen to, co je tady v okolí a co s dětmi navštěvujeme. Jinak pravidelně loutkové divadlo (funguje nejen v Praze, ale i na malých městech). V Brně doporučuji divadlo Radost - kombince loutek a živých herců. Taky jsme už párkrát byli v opeře či na baletu (Jakobín, Prodaná, Sněhurka, Z pohádka do pohádky či Kouzelná flétna) a i naše - jinak velmi divoká, leč hudebně nadaná mladší dcera - u toho vydrží a ani nedutá. Chce to ale přípravu - vysvětlit operu, že se nemluví, ale jen zpívá, povědět děj, nám se osvědčilo i pustit kousky melodií - hlavně u Jakobína. Dcera si hrála "na schovávanou" a velmi se jí líbilo najít tu známou melodii.
Je toho moc, musím se přiznat, že plno věcí nenavštívíme i z těch finančních důvodů. Ono ty vstupný nejsou nejnižší a když se k tomu
připočítá doprava, tak si tu kulturu mimo domov dopřáváme tak jednou až dvakrát do měsíce. Kromě toho hold musí děti přežít i tu televizi :-D.
Simča
  • 
21.3.2005 11:49:01
No opačná strana to asi moc neni,ale když si vezmeš mapu,jezdíme přes Karlovy Vary (od nás je to 40km do Varů)do Plzně a s Plzně okolo Písku k Netolicím.Bydlíme pár km od hranic s Německem.
Lucka, Kryštůfek 3 roky
  • 
21.3.2005 11:02:08
Zrovna nedávno jsme absolvovali s Kryštůfkem Medvídka Pů a Slonisko. Jejda, úplně jsem si tu pohádku užila :o) Nejvíc mě potěšily ty bezprostřední komentáře nejen mého syna, ale i všech dětí okolo :o)

V Mahenově divadle mají pro děti několik nedělních představení - Perníkovou chaloupku apod. Ale Malá scéna je opravdu malá a lístky se shání dost těžko.

Jinak je fajn si v Brně zajít do Labyrintu na Švermovce, kde se odehrávají workshopy - např. O Zeleném prasátku je VYNIKAJÍCÍ, ať už se tam vydáte s dítětem nebo bez.

V Havířově jsme se byli jednou kouknout na Sbor pana Jiřího Tibitanzla (doufám, že to píšu správně) a tam se Kryštůfkovi taky moc líbilo.

Pro děti má pár skvělých věcí taky Dodo Gonár, brněnští Kamarádí (i když to už je - v mém případě - téměř reklama), ale třeba i Tetky :o)

Jediné, čemu se opravdu bráním, je Dáda. Nedokážu svůj vnitřní pocit pojmenovat, ale pořád jí ten kladný vztah k dětem tak nějak nevěřím.. To Michal Nesvadba mi přijde upřímnější.
21.3.2005 11:01:50
Jo tak to já mam chaos v zeměpisu - říkala jsem si, že od Netolic severně už by to bylo za hranice republiky, tak jsem těch 250 km tipovala na východní Čechy nebo Moravu :-) (Chrudim je u Pardubic.)
Aja+4
21.3.2005 10:43:24
U nás to bylo dané a jasné. Máme rádi hudbu, muziku různých žánrů. Od malička jsme naše tři kluky brali s sebou na festivaly, koncerty - hned jak udrželi trochu pozornost a líbilo se jim to. Myslíme si totiš, že nad zážitek z živé hudby prostě není.
Naši kluci to vlastně nasávali od nás a sami si později rozhodovali, na který koncert s námi půjdou.
Zajímavé bylo např. sledovat našeho hyperaktivního syna, který ve svých jedenácti letech vyslechl houslový koncert - P. Šporcla se symfonickým orchestrem, bez pohnutí a téměř bez dechu...
Prostě si myslím, že zážitky z živé hudby nenahradí žádný poslech CD...i když jsou v životě období, kdy se s tím musíme spokojit. A finanční stránka věci? I když nemáme peněz nazbyt, do kultury rádi investujeme, protože se to vyplácí. Navíc hudba, kterou máme rádi my, není tak finančně nedostupná.
  • 
21.3.2005 10:34:51
Jeno,tak to asi neklapne,sice mi zeměpis moc nejde,ale myslím že Chrudim,je na opačnou stranu od Netolic než mi.Sme z Chomutovska,tj. sever republiky.Ale jestli se pletu tak mě oprav.Jitka
21.3.2005 10:22:49
Jitko, my to máme taky něco přes 200 km. Třeba bydlíte kousek od nás :-) - pokud jo (my jsme z Chrudimska), tak by mě zajímalo kam chodíte. Jinak v těhle končinách mě teď napad ještě Lipnickej hudební festival u HavlBrodu (je zaměřen i ekologicky) - jsou tam i divadelní představení pro děti, je tam hezký okolí a děti můžou malovat nebo pobejt u ohně - akorát už bejvá chladno - je to v říjnu.
  • 
21.3.2005 10:09:07
Jeno sohlasím s tebou.Do Netolic jezdíme na dovolenou a je tam nádherně.Na jednom představení na Kratochvíli jsme byli(když sme tam zrovna byli na dovolené),hráli to tuším tamní ochotníci a moc se nám to líbilo,škoda jen,že to je od nás 250km.Jsme z malého města a pořádné kulturní vyžití tu není,nejbližší je asi 40km.S autorem moc nesouhlasím jelikož já mám od každé skupiny kousek (jak to tam popsal).Ikdyž máme doma plno filmů na cd,dvd,kazetách,půjčujeme si je,pálíme atd.,tak na druhé straně,své děti o kulturní zážitky neošizuju,jen proto abych podle autora ušetřila.Buď dceři sami navrhnem,že někam půjdem a nebo se jí zeptáme kam a na co by chtěla jít,a když to jde tak pořád něco podnikáme.Dcera má možnosti i ve škole se podívat do divadla.A co se týká mladší dcery,berem jí všude,kromě kina,je na něj moc malá,jelikož dost zlobí a je neposedná,ale doma si pouští Medvídka Pú,Shreka,krtečka a jiné.
21.3.2005 8:42:50
Za nás bych doporučila Kratochvílení na zámku Kratochvíle u Netolic. Koná se na přelomu července a srpna, je to divadelní a hudební festival. Některá představení jsou pro děti, některá pro dospělé, okolí zámku je taky pěkné a uvnitř je stálá expozice animovaného a loutkového filmu.
Taky už se blíží velmi známé Mezi ploty v Bohnicích - kdo tam byl, určitě ví, že je tam spousta aktivit i pro děti.
PS: Kdybych chtěla na festivaly tahat děti jako pejsky, pořídila bych si rovnou pejsky - je s nima mnohem míň práce a večer se mohou nechat samotní doma :-)
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 42 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.