| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Od punku k opeře

 Celkem 41 názorů.
 Renata + Zděnda 4 roky 
  • 

Na co chodíme my .... 

(21.3.2005 7:18:18)
Milý pane Karbane,

Váš článek musím pochválit a plně s Vámi souhlasit. I nám se kulturní vkus obrátil jiným směrem poté, co se náš syn dostal do věku, kdy je s sím možné navštěvovat kina, divadla atd. I přesto, že to máme do Prahy cca 50 km, jsme v posledním roce pravidelnými návštěvníky Říše loutek a také jsme zkusili Minor. Z obou těchto divadel byl náš malý nadšený. Nejvíce asi ocenil v Říši loutek Pejska a kočičku (klasika), i když Medvídek Ťupínek a Koza Róza se mu také moc líbili. Ale z čeho jsme byli nadšení oba, byla v Minoru Karkulka a červený balónek, opravdu nádhera, vřele doporučuji.
Do kina chodíme také, ale protože ho máme cca 5 min. chůze od domu, navštěvujeme kino u nás, pravda, multiplex to není, ale vstupenky na dětská představení se pohybují v ceně mezi 30 - 50 Kč a náš syn je i tak spokojený a my s ním.
Bohužel jsme se nevyhnuli Dádě Patrasové, její obliba stále stoupá, náš malý je hrdým vlastníkem několika CD, které si pouští stále dokola, zkoušeli jsme zaujmout jinými interprety, ale nepodařilo se, Dáda je prostě Dáda. Ale tuším, že v průběhu několika málo let máme naději, že u nás na žebříčku popularity klesne.
Těším se na další příspěvky od Vás i od ostatních, ráda si přečtu další tipy, kam s našimi zlatíčky zajít za kulturou ....
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Na co chodíme my .... 

(21.3.2005 8:42:50)
Za nás bych doporučila Kratochvílení na zámku Kratochvíle u Netolic. Koná se na přelomu července a srpna, je to divadelní a hudební festival. Některá představení jsou pro děti, některá pro dospělé, okolí zámku je taky pěkné a uvnitř je stálá expozice animovaného a loutkového filmu.
Taky už se blíží velmi známé Mezi ploty v Bohnicích - kdo tam byl, určitě ví, že je tam spousta aktivit i pro děti.
PS: Kdybych chtěla na festivaly tahat děti jako pejsky, pořídila bych si rovnou pejsky - je s nima mnohem míň práce a večer se mohou nechat samotní doma :-)
 jitka (dcery 11 let a 3 roky) 
  • 

Re: Re: Na co chodíme my .... 

(21.3.2005 10:09:07)
Jeno sohlasím s tebou.Do Netolic jezdíme na dovolenou a je tam nádherně.Na jednom představení na Kratochvíli jsme byli(když sme tam zrovna byli na dovolené),hráli to tuším tamní ochotníci a moc se nám to líbilo,škoda jen,že to je od nás 250km.Jsme z malého města a pořádné kulturní vyžití tu není,nejbližší je asi 40km.S autorem moc nesouhlasím jelikož já mám od každé skupiny kousek (jak to tam popsal).Ikdyž máme doma plno filmů na cd,dvd,kazetách,půjčujeme si je,pálíme atd.,tak na druhé straně,své děti o kulturní zážitky neošizuju,jen proto abych podle autora ušetřila.Buď dceři sami navrhnem,že někam půjdem a nebo se jí zeptáme kam a na co by chtěla jít,a když to jde tak pořád něco podnikáme.Dcera má možnosti i ve škole se podívat do divadla.A co se týká mladší dcery,berem jí všude,kromě kina,je na něj moc malá,jelikož dost zlobí a je neposedná,ale doma si pouští Medvídka Pú,Shreka,krtečka a jiné.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Na co chodíme my .... 

(21.3.2005 10:22:49)
Jitko, my to máme taky něco přes 200 km. Třeba bydlíte kousek od nás :-) - pokud jo (my jsme z Chrudimska), tak by mě zajímalo kam chodíte. Jinak v těhle končinách mě teď napad ještě Lipnickej hudební festival u HavlBrodu (je zaměřen i ekologicky) - jsou tam i divadelní představení pro děti, je tam hezký okolí a děti můžou malovat nebo pobejt u ohně - akorát už bejvá chladno - je to v říjnu.
 jitka (dcery 11 let a 3 roky) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Na co chodíme my .... 

(21.3.2005 10:34:51)
Jeno,tak to asi neklapne,sice mi zeměpis moc nejde,ale myslím že Chrudim,je na opačnou stranu od Netolic než mi.Sme z Chomutovska,tj. sever republiky.Ale jestli se pletu tak mě oprav.Jitka
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Re: Re: Na co chodíme my .... 

(21.3.2005 11:01:50)
Jo tak to já mam chaos v zeměpisu - říkala jsem si, že od Netolic severně už by to bylo za hranice republiky, tak jsem těch 250 km tipovala na východní Čechy nebo Moravu :-) (Chrudim je u Pardubic.)
 jitka (dcery 11 let a 3 roky) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na co chodíme my .... 

(21.3.2005 11:49:01)
No opačná strana to asi moc neni,ale když si vezmeš mapu,jezdíme přes Karlovy Vary (od nás je to 40km do Varů)do Plzně a s Plzně okolo Písku k Netolicím.Bydlíme pár km od hranic s Německem.
 Petra (dcerky 5 let a 5 měsíců 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Na co chodíme my .... 

(22.3.2005 21:29:26)
Ahoj Jitko, my jsme z Jirkova a jezdíme celkem často do Divadla Rozmanitostí v Mostě. Zrovna v sobotu jsme byli na představení Pytlík Bilbo (i já jsem se slušně bavila...). Taťka pohlídal mimíska a se starší dcerkou jsme si udělaly "dámskou jízdu".
Petra
 Toranoko 
  • 

Re: Re: Na co chodíme my .... 

(21.3.2005 19:01:56)
Hm, ale na spoustu akcí je nepustí, což se o dětech říct nedá.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Na co chodíme my .... 

(21.3.2005 20:08:16)
Na ty akce co jsem jmenovala psi můžou. Můžou na drtivou většinu festivalů pod širým nebem a my s dětma jezdíme téměř výhradně na takové, protože venku jsou rády, zatímco taková prohlídka zámku jim zatim nic neříká.
 Verera 


Re: Na co chodíme my .... 

(21.3.2005 22:21:27)
No, u nás to sice není hudba a divadlo, ale díky synovi jsem za poslední roky vylezla na víc hradních věží a rozhleden, než za celé ty roky předtím a po 15 letech jsem byla zase na hvězdárně.
No a taky mě donutil doplnila si vědomosti , takže konečně rozeznám většinu souhvězdí a můžu hrdě čelit zvídavým dotazům.
Loučím se , jdu studovat plemena koní, holčička se zaměřila na tuto oblast.
 Olina 
  • 

Doufám, 

(21.3.2005 7:26:03)
že mu zas nebudete nadávat. Pana Karbana vůbec neznám a možná, že by mi byl osobně nesympatický. Jeho články jsou však bez diskuze tím, za co se vydávají, totiž fejetony, a jako takové mi připadají zdařilé a vždy mě alespoň trochu pobaví bez vedlejšch účinků. Nadhled a velkorysost dámy. Je to jen fejeton.
 Aja+4 


Jsme hudební rodina 

(21.3.2005 10:43:24)
U nás to bylo dané a jasné. Máme rádi hudbu, muziku různých žánrů. Od malička jsme naše tři kluky brali s sebou na festivaly, koncerty - hned jak udrželi trochu pozornost a líbilo se jim to. Myslíme si totiš, že nad zážitek z živé hudby prostě není.
Naši kluci to vlastně nasávali od nás a sami si později rozhodovali, na který koncert s námi půjdou.
Zajímavé bylo např. sledovat našeho hyperaktivního syna, který ve svých jedenácti letech vyslechl houslový koncert - P. Šporcla se symfonickým orchestrem, bez pohnutí a téměř bez dechu...
Prostě si myslím, že zážitky z živé hudby nenahradí žádný poslech CD...i když jsou v životě období, kdy se s tím musíme spokojit. A finanční stránka věci? I když nemáme peněz nazbyt, do kultury rádi investujeme, protože se to vyplácí. Navíc hudba, kterou máme rádi my, není tak finančně nedostupná.
 Lucka, Kryštůfek 3 roky  
  • 

Kultura pro děti 

(21.3.2005 11:02:08)
Zrovna nedávno jsme absolvovali s Kryštůfkem Medvídka Pů a Slonisko. Jejda, úplně jsem si tu pohádku užila :o) Nejvíc mě potěšily ty bezprostřední komentáře nejen mého syna, ale i všech dětí okolo :o)

V Mahenově divadle mají pro děti několik nedělních představení - Perníkovou chaloupku apod. Ale Malá scéna je opravdu malá a lístky se shání dost těžko.

Jinak je fajn si v Brně zajít do Labyrintu na Švermovce, kde se odehrávají workshopy - např. O Zeleném prasátku je VYNIKAJÍCÍ, ať už se tam vydáte s dítětem nebo bez.

V Havířově jsme se byli jednou kouknout na Sbor pana Jiřího Tibitanzla (doufám, že to píšu správně) a tam se Kryštůfkovi taky moc líbilo.

Pro děti má pár skvělých věcí taky Dodo Gonár, brněnští Kamarádí (i když to už je - v mém případě - téměř reklama), ale třeba i Tetky :o)

Jediné, čemu se opravdu bráním, je Dáda. Nedokážu svůj vnitřní pocit pojmenovat, ale pořád jí ten kladný vztah k dětem tak nějak nevěřím.. To Michal Nesvadba mi přijde upřímnější.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Kultura pro děti 

(21.3.2005 12:28:05)
Kromě Kratochvílení jsou bezvadné i jiné hrady a zámky v letní sezoně - Rumpálování na strakonickém hradě, podobné věci dělají na Rábí, Kašperku, Ohradě a pod. Já jmenuji jen to, co je tady v okolí a co s dětmi navštěvujeme. Jinak pravidelně loutkové divadlo (funguje nejen v Praze, ale i na malých městech). V Brně doporučuji divadlo Radost - kombince loutek a živých herců. Taky jsme už párkrát byli v opeře či na baletu (Jakobín, Prodaná, Sněhurka, Z pohádka do pohádky či Kouzelná flétna) a i naše - jinak velmi divoká, leč hudebně nadaná mladší dcera - u toho vydrží a ani nedutá. Chce to ale přípravu - vysvětlit operu, že se nemluví, ale jen zpívá, povědět děj, nám se osvědčilo i pustit kousky melodií - hlavně u Jakobína. Dcera si hrála "na schovávanou" a velmi se jí líbilo najít tu známou melodii.
Je toho moc, musím se přiznat, že plno věcí nenavštívíme i z těch finančních důvodů. Ono ty vstupný nejsou nejnižší a když se k tomu
připočítá doprava, tak si tu kulturu mimo domov dopřáváme tak jednou až dvakrát do měsíce. Kromě toho hold musí děti přežít i tu televizi :-D.
Simča
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Kultura pro děti 

(21.3.2005 12:49:38)
Simčo, kdy je to Rumplování? (Já ze Strakonic pocházim, teď tam jezdim za ségrou a o Rumplování nic nevim...)
 renata 
  • 

Re: Re: Kultura pro děti 

(21.3.2005 16:41:02)
ahoj, ja pochazim taky ze Strakonic a nikdy jsem o rumpalovani neslysela, rada se necham poucit-dik
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Kultura pro děti ve Strakonicích 

(21.3.2005 21:34:05)
Takže JENO - trochu jsi mi nahrála. Já totiž pracuji v infocentru města Strakonic, takže propagovat Strkonické akce je moje náplň práce. Pokud bys měla mekdy do ST cestu, tak sídlíme na náměstí hned vedle radnice. A prošla jsem náš kalendář akcí na tento rok a z něho jsem vybrala pár akcí vhoených pro rodiny s dětmi. Pokud by tě (či samozřejmě kohokoliv jiného) zajímaly akce kdekoliv v jihozápadním pohraničí (tak nějak od Domažlic po Písek) je na adrese www.sumava.net/akce bezvadný kalendář akcí. Můžete si zadat výběr dla data, místa konání či tpu akce... Pokud tam u Strakonic bude nějaká hrubka, tak mně nebijte :-D. Denně po příchodu do práce tam datlujeme novinky....

30.04.05 Zahájení turistické sezóny s večerním sletem čarodějnic: budeme vítat novou turistickou sezónu. Sportovní i kulturní akce budou probíhat v nejrůznějších částech města a budou určeny všem. Večer bude žít hrad a okolí rejem nadpřirozených sil. Pořadatel: Muzeum středního Pootaví, tel.: 383 321 537k, e-mail: muzeum@strakonice.cz a MIC Strakonice, tel.: 383 700 700, e-mail: info@strakonice.net

25.06.05 Nektarská pouť s putováním za dráčkem Podskaláčkem: zábavné soutěže pro děti i dospělé, soutěž kuriózních plavidel, k poslechu hraje několik kapel, podává se dobré jídlo a pití. Pořadatel: Pivovar Strakonice, tel.: 602 140 242 a Muzeum středního Pootaví, tel.: 383 321 537, e-mail: muzeum@strakonice.cz

02. 07. 2005 HOŠTICE u VOLYNĚ - Hoštice patří dětem. Program s jihočeským pohádkovým králem Zdeňkem Troškou

Ve dnech 04.06, 02.07 a 06.08. od 21:00 hod a od 22:00 hod: Noční prohlídka hradu (oživlé pověsti)

30. 07. - 31. 07. 2005 Rumpálování - hrad se promění ve středověké tržiště, součástí jsou také ukázky zapomenutých řemesel, nechybí taneční, divadelní, šermířská a kejklířská vystoupení a dobové speciality k pochutnání. Pořadatel: Muzeum středního Pootaví, tel.: 383 321 537, e-mail: muzeum@strakonice.cz

02. 12. - 04. 12. 2005 Adventní trhy pod Rumpálem - jarmark, divadelní představení, vánoční výstavy, mikulášská nadílka, živý betlém, folklorní a pěvecká vystoupení. Pořadatel: Muzeum středního Pootaví,
tel.: 383 321 537, e-mail: muzeum@strakonice.cz

Ahoj a v infocentru ve Strakonicích třeba nashledanou :-D
Simča
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Kultura pro děti ve Strakonicích 

(21.3.2005 22:18:13)
Dík.

Předpokládám, že soutěž kuriózních plavidel je to, čemu jsme odmala říkali "neckyáda" (nebo neckiáda?).

Koukám, že Rumpálování bude v podobnej termín jako Kratochvílení, takže by se to dalo spojit v jednu delší cestu. Jenom nevim, jestli to pro děti nebude trochu moc rozruchu najednou, ale uvidíme - kdyžtak utečem na Podskalí :-)
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Re: Kultura pro děti ve Strakonicích 

(21.3.2005 23:14:50)
Jo, jo, je to neckyada, ale pokud jsem viděla, tak jezdila úžasná monstra - například městká policie St si připravila jakousi plovoucí služebnu. Sličné kolegyně padlovaly a chlapi seděli za stolem a úřadovali.... :-D . Taky tam byl vloni Trabi-team a pod.
Ahojky a těším se na vás ....
simča
 Renata 
  • 

Re: Re: Re: Kultura pro děti ve Strakonicích 

(22.3.2005 8:31:27)
ahoj holky,

diky za popis akci ve STR pro deti, nikdy jsem na rodine.cz na nikoho ze STR nenarazila, tak tohle je super!
holky, nechodily jste nektera na gympl do STR? R.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Pro ty ze Strakonic :-D 

(22.3.2005 9:56:09)
Ahoj Renato
já ve ST jen pracuji. Ny gympl jsem chodila v Brně, pracovala potom v Praze a vdala se do Horažďovic...takže takhle :-D
Ahoj
Simča
 Renata 
  • 

Re: Pro ty ze Strakonic :-D 

(22.3.2005 11:41:49)
Simco, tak to jo:-)
ja jsem stravila ve Str. mladi, rada na to vzpominam, bydlim v Praze - na praci dobry, ale s detma by bylo asi lip na malem meste. No nic, at se ti tam hezky pracuje, my prijedeme na Rumpalovani.
 monika + 3 
  • 

Re: Kultura pro děti 

(24.3.2005 7:19:00)
Nenašla jsem v tvém výčtu divadlo Radost. Možná máš z dětství zafixováno, že je to odporná díra, ale není. Je zvětšené, zrenovované, odevšad je vidět. Máme zvládnuté všechny pohádky "vhodné" pro chlapečky, některé i dvakrát, písničky z těchto pohádek jsou u nás na denním pořádku. Pravda po shlédnutí Sněhurky a 7 permoníků jsem automaticky vytřídila Šípkovou Růženku a Popelku. Takže doporučuji. Divadlo Polárka prý také není špatné, ale to jsme ještě nestihli.
 Petra II. 
  • 

Kultura pro deti 

(21.3.2005 14:47:19)
My chodíme do Minoru. Je to krásne udelané detské divadlo, jenom se nejak s dcerou (6 let)nemuzeme shodnout na repertoáru. Chodíme samozrejme na to, co si vybere ona a pravidelne co se líbí jí, nelíbí se mne. Treba Karkulka a cervený balonek mne (az na skvelou hudbu) prisla jako úplný paskvil, ale dcera byla nadsená. Já zase naopak byla nadsená z Kabaretu tlukot a bubnování, ale pro dceru je to od té doby synonymum pro hruzu. Zkrátka vkus dospelých a detí se nekdy dost lisí.:-) Shodly jsme se na Ctyrlístku. Cteme ho i doma, tak to se jí moc líbilo,já to taky vydrzela celkem bez problému. Jinak jsem jí vzala i na Louskácka do Národního, bylo to naprosto velkolepý, i dceri se to moc líbilo, ale ke konci uz jsem na ní videla, ze je unavená. To bylo o letosních Vánocích, takze detem mladsím 6 let bych to asi nedoporucovala, protoze je to pro ne hlavne casove nárocné. Ale jinak je to naprosto úzasný predstavení!!
 Psychouš 
  • 

Mé povinné rýpnutí :-) 

(21.3.2005 17:58:43)
Já jen, že jsou lidé, kteří pro kulturní rozhled nepotřebují děti.

A ke "smutným, velmi smutným příběhům" :-) :
Jsou i lidé, kteří poslouchají to, co poslouchají, protože to mají rádi a kulturní přehled mají. :-)

Jinak mě zaskočil věk pana Karbana i jeho "teenagerska" kulturní orientace. :-)
Tipoval jsem ho na sedesátiletého dechovkáře, profesorsky škrobeného občasného posluchače vážné hudby, případně Abby, atd. :-)
 EvčaK 


Přidávám se 

(21.3.2005 19:47:47)
Tak jsem původně chtěla vyslyšet doufající Olinu a nechat si svůj názor tentokrát pro sebe. Ale Psychouš mě navnadil.
Už na začátku pan Karban píše:"Nechci soudit....". Nicméně jako obvykle své soudy vynáší. Jeho články mě uráží. Proč prostě nenapíše místo "peciválové, vyznačující se jistou mírou pohodlnosti" např. lidé, dávající přednost televizní kultuře. A ty smutné příběhy - on je smutný příběh a dobře by mu bylo patrně před 100 lety v Anglii. Ovšem, pokud by měl odpovídající postavení.
Kdo určuje, co je kulturní a co ne? Fuj, ble.
 esme 
  • 

A co my ostatní? 

(21.3.2005 19:59:06)
A co máme dělat my s postiženými dětmi? Jednou za půl roku namasíruju svaly a vynesu svou dceru do kina, ale doma je nám líp. Nejsou tam bacily a můžu ji během filmu přebalit. Na koncertě si nás nedokážu představit a v divadle nerozezná ty malé postavičky na jevišti.
Díky Bohu za DVD... A já sama taky už nikam nechodím, samotnou mě to nebaví a s manželem se musíme střídat.. Ráda bych jednou taky takhle moralizovala..
 EvčaK 


Re: A co my ostatní? 

(21.3.2005 20:09:13)
Můžeš napsat článek o nafoukancích, jež na první místo před člověka, kladou "kulturní a jinou vzdělanost", postavení, slušné mluvení apod.
Vzhledem k tomu, co sis jistě už zkusila s postižením svého dítka, bys na to měla určitě "větší morální právo". Na druhou stranu lidé, kteří mají srovnané hodnoty, takovéhle blbosti nepíšou.
 Emina 
  • 

Re: Přidávám se 

(21.3.2005 21:57:39)
Evco, ale ono to do znacne miry urcit jde (co je kulturni a co ne), problem je jinde, je v tom, ze "nekultrni" clovek neni a priori mene hodnotny nez ten "kulturni". Navic Karban vi o "kulture" draka, pokud se na prahu ctyricitky dopracoval k Labutimu jezeru jen diky baletici dcerce a Narodni divadlo mu "voni snobarnou" (Nedejboze, ze by se nekdy koukl do Rudolfina, tak tezky parfem by ho mohl snad i zabit.). Obdivuhodny je v tom, jak z tohohle tristniho faktu dokaze udelat prospekt vlastni uslechtilosti a "kulturnosti". Hurnika na nej.
 EvčaK 


Re: Re: Přidávám se 

(22.3.2005 9:58:35)
Emino, hezky jsi to napsala. Já byla v divadle naposledy se školou. S manžou jednou na muzikálu. Největší kulturní zážitek byl pro mě koncert Kabátů u nás v H.Brodě. Byla jsem v 8 měs. těhotenství a bylo to super. Teď si manža užíval na koncertu skup. Horkýže Slýže. Z té by asi panu Karbanovi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě. Ale jak se říká: "Proti gustu žádný dišputát." Každý si můžem vybrat podle svého. Tak je to ve všem. Když se voháknu do něčeho, co druzí považují za hrůzu, ale já se v tom cítím dobře, taky nikdo nemůže říct, že "nemám vkus". Mám, jen jiný, než většina považuje za ten správný.
 L+2 
  • 

Re: Mé povinné rýpnutí :-) 

(22.3.2005 11:38:55)
Psychousi,

ja se tedy musim Pana Karbana zastat. Vubec mi neprisel fejeton arogantni, ci ze by vylozene napadal. Ano, konstatoval, ze jsou mezi nami "pecivalove" kteri radeji koukaji cele dny na TV ci DVD a nic pro sva ditka nedelaji.A je pravda, ze na detech se to opravdu pozna, jestli s rodici neco delaji, nebo jestli travi svuj volny cas s rodici pred TV.

Naopak, prislo mi velmi zajimave, ze diky detem poznava jine veci. Ja bych take nevidela, kdyby nebylo mych deti, spoustu detskych predstaveni a filmu, ktere jsou velmi zajimave a velmi profesionalne provedene. (Pouze pripominka, kdyby nebylo deti tak bych skoncila u punku se mi moc nezdala... jsem stejneho veku jako Pan Karban, ale u punku bych urcite neskoncila, jelikoz jsem u punku jako teenager ani nezacala)


Kultura, a samozrejme nejen kultura, otevira daleko vetsi obzory, a pro deti je jiste prospesna. Mozna prave ty deti, ktere maji rozsirenejsi prostor, potom pouzivaji lepsi jazyk, presne tak, jak o nem Pan Karban v minulosti psal.

Mluva a vyjadrovaci shcopnosti opravdu ukazuji, na jake urovni clovek je a jake schopnosti se od nej daji ocekavat.
 Psychouš 
  • 

Prosba 

(22.3.2005 13:06:57)
Fakt to patřilo k mému příspěvku? :-)

Mluva a vyjadrovaci shcopnosti opravdu ukazuji, na jake urovni clovek je a jake schopnosti se od nej daji ocekavat.

Prosím, prosím, na jaké úrovni jsem a jaké schopnosti se ode mne dají očekávat? :-) Dík.
 L+2 


Re: Prosba 

(22.3.2005 13:22:31)
Psychousi,

omluva, asi jsem prispevek spatne vlozila. Prispevek byl muj shrnujici nazor k tematu, ktere jsi otevrel (nespokojenost s clankem). Tyka se i prispevku, ktere na tvuj prispevek dale reagovaly a tyto prispevky castecne rozebiraly minuly clanek Pana Karbana o slusnem mluveni.

Tudiz si to neber osobne.
 Klár@ 
  • 

Re: Prosba 

(22.3.2005 23:12:50)
Punk is not dead!
Psychouši, souhlas, taky jsem páně Karbana typovala na usedlejší hudbu:o)
Jinak jasně, že když má jeden široký rozhled, může si lépe vybrat, co a jak:o)
 David71 
  • 

to já... 

(22.3.2005 8:40:13)

Pěknej fejeton... To já za "kulturní rozhled" vděčím strýcovi Pavlovi, který mě od mých jedenácti bral na hudební představení (folk, rock). Naši byli takoví "televizáci", jednou za rok do divadla maximálně. S mrňousem, kterýmu jsou skoro dva roky, si na muziku ještě netroufám, ale i to brzy přijde. Přes léto budou divadelní akce venku, tak uděláme první nákrok vstříc umění!!! Hezkej den všem!
 Lucie+Eliška-skoro 6 let :o) 
  • 

Hudba pro děti 

(22.3.2005 12:37:00)
Dobrý den, fejeton je poutavě napsaný a nezbývá mi než souhlasit. Díky dceři a synovci jsme s manželem také shlédli několik krásných divadelních i filmových představení. Některá z nich mě skutečně dojala, např. "Medvědí bratři". U opery ještě pořád váhám, sama jí nijak nemusím, ale taky to snad přijde. Mohu-li tu doporučit jedno výborné CD, které se dětem bude určitě líbit, tak CD pana Skoumala - "Když jde malý bobr spát". je plné úžasných chytrých a vtipných textů a u nás je hodně hrané. Nebo třeba písničky pana Svěráka a Uhlíře. To je další klasika, která potěší. A Dáda? No, já jí jako malá taky hltala a nijak mě to nepoznamenalo :o)) A co třeba vyzkoušet CD Inky Zemánkové, má krásné texty, které se dětem dobře pamatují...
Lucie
 Jana,Vendy 5/96,Káťa 10/00 
  • 

Re: Hudba pro děti 

(30.3.2005 7:44:28)
Tak u nás řešíme problém s hudbou každý večer.
Starší dcera se asi před rokem zbláznila do Malé noční hudby a odmítá před spaním poslouchat cokoliv jiného.Přes den poslouchá vše od Dády,přes Svěráka až po Mozarta.Ale ty večery... Má společný pokoj s Katkou a ta jak jinak Malou noční hudbu NESNÁŠÍ!!!Tak jsem musela zavést pravidelné střídání.Jeden večer vybírá Vendy druhý Katy.Těším se až se budou schopny dohodnout.Nebo to nebude nikdy?
 Andrea, studentka gymnazia 
  • 

punk mam rada a pritom mi nebrani ve vseobecnem rozhledu 

(29.3.2006 16:08:00)
pokud nekdo neni absolutni ignorant je schopen si vybrat z vice stylu ...
mam sve oblibene kapely na punkrockove scene ale mohu rict ze sama pusobim v lidovem souboru kde hraju na housle
 Brooklyn, nevychovaný teenager 
  • 

Názor 

(6.11.2006 13:40:15)
chci jenom rict ze mi je 16 ale jestli si myslite pane ze ten kdo posloucha 3akordove rytmy tak ze je smutny pribeh
prosimvas nebudte posetili a naivni ze prosadite tento nazor vsem , at si kazdej posloucha co chce...
 pawls 


JO JO SHREK 

(22.12.2006 12:50:53)
SHREK JE SUPER A TAKY UZASNACI NEBYT TECHTO VYPALOVACEK JSME S MAZELEM OCHZENI O HROMADU VTIPNYCH HLASEK HODICICH SE NA VSECHNY STUACE DIKY ZA NE.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.