| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náročné noci

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 256 [Dalších 226 >>]
Radek (2 dcery 9let,11 měsíců)
  • 
5.12.2005 8:26:26
Milá zatá, ty asi nevíš co zažívá matka, která za celých jedenáct měsíců naspala v kuse max.3 hodiny spánku. Ty bláboly o zvířatech si nech pro svoje potomky. Musím své ženě vystřihnout poklonu za to jak se o naše děti stará, ta mladší od 9 měsíců komunikuje pomocí prvních slabik, velkou potřebu vykonává jen do nočníku od doby co sedí a ta starší je již třetím rokem premiantkou třídy a skvělou velkou ségrou. Za toto všechno má moje žena můj obdiv, ale jak se říká i ta ženská je jenom člověk a ačkoliv se snažím pomáhat jak můžu, je toho na ní holt moc a dítě nechává plakat. Bohužel stejně to moc nepomáhá, ale už prostě nemáme sílu. Takže to jestli některý rodič nechá své dítě plakat je jen jejich věc a ty vůbec nemůžeš tyto lidi soudit. Pokud si myslíš že by jsi to naše trápení zvládla lépe, tak přijeď a předveď nám to rádi se o tebe postaráme.
katka, pětiměsíční syn
  • 
5.11.2005 14:29:58
můj téměř pětiměsíční synek spával vždy první část noci v klidu. poslední dva týdny to již bohužel není pravda,usne kolem devaté a od jedenácti se zhruba do jedné,do dvou hodin vždy téměř po hodině budí.pláče asi pět minut a pak usne...nevím čím to je , ale měla bych dodat že jsem ho začala ukládat na bříško, (dříve jsem ho ukládala střídavě na levý a pravý bok)jelikož odpoledene na bříšku usnul krásně a nebudily ho "prdíky" na které trpí. postýlku jsme mu z mírného náklonu sundali do vodorovné polohy, v domění že na bříšku se mu bude spinkat dobře,teď ale nevím jestli ho budí prdíky či jestli se mu strávené mléko nevrací do jícnu,místo aby putovalo do střev..kdo má nebo měl podobné problémy,prosím poraďte mi.
25.9.2005 15:56:28
Lucie, co řešíš, jestli je to takhle a navíc ti pak v klidu usne, tak proč bys ho měla nechat uřvat? Protože u jiných dětí to třeba funguje? Radila bych ti, aby ses řídila vlastní intuicí a tím, co ti řekla ta doktorka, má pravdu....
  • 
25.9.2005 15:48:46
Dobrý den,ostrá slova používat nebudu a ani nic potvrzovat ani vyvracet,jen by mne zajímalo,jak mám tedy přístiupovat k tomu,abym můj syn v pohodě usínal,zkoušela jsem několikrát ho nechat plakat,aby usnul sám,ale vedle za dveřmi jsem plakala také,protože se mi syn až zalykal,což podle mne není zrovna nejlepší řešení,plakal přes hodinu a pak už jsem to prostě dál nesnesla,vzala jsem ho do náruči a během pěti minut spinkal a úplně v klidu. Teorie o zvířátkách je hezká,ale vrtkavá..já se sice přikloňuji k té hezčí,ale už jsem na pár rad od starších dala a nepomohli. Mému synovi navíc zjistili na Sono srdce Defekt komorového septa,což je nedorostlá přepážka mezi chlopněmi a jedna strana srdce mu poracuje víc,než ta druhá,takže ani ze zdrav. důvodů,ho uřvat nechat nemůžu..tak teď jsem zvědavá,co mi poradíte..protože v tomhle jsou odborné knihy a babské rady k ničemu ( a neberte to nějak zle ). Když jsem se radila u p.doktorky,tak mi řekla,že jediné co můžu,je mít velkou trpělivost a časem se to upraví samo.
Díky Lucka
  • 
20.9.2005 21:09:30
Občas to tak dopadá,musím ji nechat poplakat.Sára má 5měsíců a brání se spanku i když má malé očička.Když k ní chodím ji uklidnovat,tak je to akorád horší.Myslím,že kdybych dělala to co píšete,tak se stanu Sářiným otrokem.Samozřejmě máte v něčem pravdu samozřejmě je tady to ale!Můžu vám samozřejmě říct jsem normální maminka,která má srdíčko na správném místě a své miminko má nadevše ráda!!!
  • 
31.8.2005 0:00:15
Prvího syna trápily koliky od 14dnů asi do 6 měsíců. V 17hod. začal a skončil cca ve 22.00 hod, někdy i později. Nepomáhalo nic - spánek, kojení, komunikace ... nic. Jen nošení (nebo byl, jak říká můj muž "terorista"?)Ale pak spal asi únavou celou noc - to ale zapříčinilo menší tvorbu mléka (ze zkušenosti proto radím malé miminko třeba i ve spánku po 5-6 nakojit!). Nyní mám 2. syna, také měl "koliky". Od té doby, co jsem ho dala asi v 1 měsíci na břicho - je klid. Spí jen na břiše, a to i v kočárku - ale neřve!(na zádech ani na boku neusne - řve klidně tak dlouho, dokud ho neotočím). Vím, že to lékaři nedoporučují, nebo dokonce "zakazují", ale je pořád pod dohledem a od 1. měs. pase hříbátka, tak snad by se zvedl, kdyby si ublinknul, nepřehřívám ho, v postýlce nemá polštář. Takže bych to neměla doporučovat (i když našim maminkám bylo doporučováno právě jen spaní na břiše), ale jak říka naše paní doktorka - zdravé dítě si poradí, jen u dětí srýmou, horečkou atp.
je třeba být ještě více opatrný. Toto je moje zkušenost, pokud se bojíte syndromu úmrtí kojenců, doporučuji dávat dítě s kolikou aspoň bdělé hodně na bříško, ať se mu větry promasírují a pak do klubíčka a cvičit šetně nožkama, ať se mu dobře kaká:-).
Dana 4měsíce Adámek
  • 
16.8.2005 14:10:17
Ahoj to he fakt dobré a pravda mám ten samej názor.Dle mě takhle malé mimi si jěště neumí vymýšlet vždy je k pláči duvot tk hned běžím za mým štestíčkem.Adam spal do 6týdnu skvělě a od 6 týdnu až do ted jsme vzhuru piřádnevydrží spát víc než 2 hodiny potřebuje maminku u sebe.Ale určitě to vyržím lidi vydrželi i horší věci než pár měsícu nebo let neprospanej nocí
Iveta,Klárka 11 měs.
  • 
24.3.2005 16:47:09
Ahoj,

na internet se dostanu jen občas, tak bohužel ani nezvládnu přečíst všechny příspěvky, ale v těch, co jsem zatím přečetla jsem odpověď na svou otázku nenašla.

Jako mnoha z vás, ani mně nepřijde nic špatného na tom, když spí dítě s rodiči.Mám jen takový malý problém. Jak dítě zabezpečit na posteli tak, abych mohla po jeho usnutí odejít? V současné době chodíme s manželem střídavě spát kolem půl deváté.

Jak to prosím řešíte???

Díky za odpověď

Iveta
Michaela
  • 
17.3.2005 10:42:04
Mi se taky stýská po manželovi, když je na SC. A dcerka (dnes už 9) toho využívá a obsadí okamžitě jeho místo.A je nám lépe všem (možná kromě toho chudáka manžela na SC). A červenou knihovnu nečtu!
sarka,stepan 12m
  • 
12.3.2005 12:25:20
Ahoj všem,také jsem byla nepříznivec metody "nechat vyřvat",ale noční výstupy našeho Štěpánka se začaly stupňovat a s manželem jsme byli absolutně nevyspalí.Samozřejmě,že Štěpán skončil také u nás v posteli,ale budil se i tam.Nakonec jsme to zkusili a po třech dnech spí jako dudek.Dá se to vydržet,robátka rozhodně nepláčou,že by se jim kutálely slzy po tvářích,ale v našem případě to byla vzteklost a boj kdo to déle vydrží. První noc jsme koncertovali 1 hodinu, druhou 15 minut, třetí 5 minut a teď se vzbudí na jídlo, otočí se a spí celou noc. Hodně úspěchů.
Šárka
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 256 [Dalších 226 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.