| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí ve Švédsku

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 65 [Dalších 25 >>]
Moni+2
14.2.2005 13:24:08
Zase mi to neda mlcet. Ja mela s prvnim synem taky hematom a s druhym asi 3x krvaceni. Nikdo z toho v Norsku moc vedu nedelal (ne ze by me nevysetrili a neuklidnili), nemusela jsem lezet a nepotratila jsem a kluci jsou zdravi. Nemyslim si, zeby se tu cokoliv zanedbavalo, pece je jina a vysledky podobne. Doktor mi pri porodu nechybel, bylo videt, ze mistni PA jsou opravdu zkusene. A ze by se tady v tehotenstvi nikdy v nemocnici nelezelo? No ma tchyne si s manzelem "polezela" 3 mesice... Nekdy mam take pocit, ze v Cechach se tehotenstvi jako nemoc bere (np. znam zeny, co odejdou ve 12.tydnu na rizikove, prestoze jim nic neni) a tady ne. Taky me to ze zacatku prekvapilo (jak prirozene k tehotenstvi pristupuji). Ale zvykla jsem si a ted se mi to libi vic. Prisla jsem treba o to mnozstvi ultrazvuku (mela jsem nadstandartni 3, normalni je jeden), ale zato treba zustanou penize na neco potrebnejsiho. Triple AFP test se nedela, kvuli falesnym vysledkum. Screenengovy podrobny UTZ se dela kazdemu (pokud neodmitne). V tehotenstvi je mozno misto jen k PA dochazet k doktorovi, ja zkusila oboji a u PA se mi to libilo mnohem vic. Je dobre, ze v Cechach mate k doktorum takovou duveru, ale neni mozno posuzovat lekarskou peci ve Svedsku (ci jinde) z par prispevku.
Pety a 2kluci
  • 
14.2.2005 9:34:46
Ahoj Bibi,
chci reagovat na tvou vetu,ze mas pocit,ze v cizine je vzdy vse nej nej.Sice ziju v Nemecku 5let,ale ty myslenky ze je vse nej me brzy opustili.I kdyz je tu zdravotnictvi na velke urovni,dobry personal a spatny se najde v kazdem state.A je jedno jde-li o Ameriku ci nevim co.Take zalezi na tom jake ma clovek pojisteni.Ja jsem ne pojistena,takze nemam sanci ty spatny doktory a neochotne sestry potkat,ale napriklad rodice manzela jsou u statni poj. a z vypraveni vim dost.
Rozhodla jsem se pro 2porod v CR(syn 2roky)a mam na nej nadherne vzpominky.Zadny doktor,jen dve PA a super.I na sestinedeli bylo vse v poradku.
JA SI MYSLIM ZE V CIZINE NENI VSE NEJ NEJ;HLAVNE ZALEZI NA LIDECH jaky jsou.....
13.2.2005 20:40:39
Aha, zpatky na stromy;o) - uz je mi to jasny - Irca psala 390 dni se 75% platu + 90 dni s castkou 60 SEK/den. To je dohromady opravdu 480. Omlouvam se;-)
13.2.2005 20:36:48
Jo, a kdyz uz jsme u toho, tak Irca psala, ze tech placenych dnu je dohromady 390, ty pises 480...tak jak to vlastne je????
13.2.2005 20:34:35
Uz me opravila Irca, vsem se jeste jednou omlouvam;o) Informaci jsem nemela z casopisu Betynka, nebot jej nectu (nezijeme v CR). Informaci jsem mela od kamarada, ktery zije ve Svedsku a ma dve deti. Ale je to uz nekolik let, co mi to vysvetloval (nekdy v r. 2000)...
Dana
  • 
13.2.2005 20:16:37
Pokud to jiz nekdo neudelal, dovolim si te opravit: jiste cerpas tuto nepravdivou informaci z casopisu Betynka. Ja sama jsem momentalne na materske dovolene ve Svedsku a je to trochu jinak: na dite pripada 480 placenych dni a je jiz na rodicich, jak si dny rozdeli. Pro kazdeho z nich je rezervovano 60dni, ktere kdyz si nevyberou, tak propadaji. Takze zadna povinna pulrocni dovolena pro otce!!!!A navic si kazdy tatinek muze vybrat 10placenych dni od porodu ditete do jeho dvou mesicu.
Dana
  • 
13.2.2005 20:11:05
..ale krome zminovanych 80SEK na den v porodnici jsem vubec nic jineho neplatila (ultrazvuk byl zdarma). Manzel platil v porodnici taktez 80SEK na den. Porod nemuzu nijak zvlast popisovat, nebot me tehotenstvi bylo ukonceno akutnim cisarskym rezem (v Örebro) a ja byla v celkove anestesii. Chovani personalu bylo tak perfektni a profesionalni, ze dodneska na pobyt v porodnici vzpominam jen v tom nejlepsim. Taktez moje barnmorska Agneta byla skvela. Co se tyce informaci, souhlasim s tebou, ze jsou ponekud odlisne od ceskych. Svedi vse berou jaksi prirodneji a vice v pohode. Jinak ja se dorozumivala svedsky - ne vsechny sestry ovladaly anglictinu.
Sonja, Míša 21 měs.
  • 
13.2.2005 18:01:19
Také mám nádhernou zkušenost z porodu. Rodila jsem v Podolí, dojela jsem tam na poslední chvíli před porodem - dle lékařů trochu překotný porod - protože prý není normální, aby prvorodička rodila 2 hodiny 15 minut se vším všudy od odtoku plodové vody - čímž porod začal. Personál v porodnici skvělý!!! Na poporodním oddělení (až na jednu sestru) všechny pravděpodobně dělaly práci, která je skutečně baví a to je nejdůležitější!
  • 
13.2.2005 17:58:21
Ja som mala vsetky ultrazvuky vratane combined testu (krny test na zistenie downovho syndromu v 12.tyzdni) uplne zdarma v nemocnici(Kaiser Franz JOsef Spital). Je to odlisne v kazdej nemocnici.

Sany
Sany
  • 
13.2.2005 17:52:01
Zijem vo Viedni uz 12 rokov, dve deti som tu uz odrodila, tretie budem rodit o styri tyzdne (22.3.).So zdravotnou starostlivostou som na 100% spokojna, porovnavat s Cechami nemozem, kedze som rodila vzdy len v Rakusku.
Za statnu porodnicu sa neplati nic, a starostlivost je velmi dobra. V sukromnych porodniciach casto nemaju technicke vybavenie ako v statnych, a pri komplikaciach prevezu rodicku do statnej. Okrem toho je v statnej nemocnici aj detsky lekar, z tohoto dovodu by som vzdy volila statnu nemocnicu.

Ak chces rodit vo Viedni, je nutne sa prihlasit do porodnice uz do 12. tyzdna, lebo potom ta uz z dovodu preplnenosti nemusia zobrat. Okrem toho nemocnica robi v 12.tyzdni ultrazvuka krvny test (combined test) na zistenie rizika downovho syndromu a v 22.tyzdni screening organov dietata. Ostatne prehliadky a ultrazvuky robi gynekolog.Teito vysetrenia su zdarma.

Ked mas nejake otazky, posli mi e-mail, rada ti odpoviem.

Sany
sany311@networld.at
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 65 [Dalších 25 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.