| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čemu děti rozumějí v televizi?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 54 [Dalších 24 >>]
26.1.2005 16:37:36
No, Lizo, koukam, ze jsme se minuly;o)))
26.1.2005 16:36:45
Taky se priklanim k vymysleni nahradniho programu pro dceru, nejlepe venkovnimu. Ilco, neodkoukala tvoje dcera neco od vas? Ony se deti uci prikladem a napodobuji, takze kdyz uvidi rodice, ze zapinaji televizi, sotva prijdou domu, tak to casem zacnou delat taky. A kdyz jim dovolime na tu televizi koukat tak dlouho, jak se jim zlibi, tak si na to taky zvyknou. Ponekud me rozesmal dotaz, jak primet dceru, aby si sama hrala, zatimco ty si relaxujes u telky. Promin, ale to mi pripada dost zvlastni, zvlast v situaci, kterou popisujes...Praktickou radu co se tyce primo dotazu tedy nemam. Vlastne ano - vzdyt se muze divat s tebou, ne?:o)
Nicmene - jina prakticka rada zni - TV vypnout (nejlepe i ze zasuvky), dalkac zalozit na pro dceru nedostupne misto a jit prikladem s jinou zabavou. Zpocatku bude urcite protestovat, ale taky si zvykne...
Líza
26.1.2005 16:26:43
Ilčo, ale co na to říct...Neslyšela jsi někdy výraz "výchova příkladem"? Někde to možná jde, když dítě nemá vysloveně o tv zájem, aby běžela jako kulisa a ono se nekoukalo. Ale u vás zjevně ne. Dcera tě napodobuje...co je na tom divného? Těžko jí vysvětlíš, že se nemá dívat, když ty ano. Buď se tedy můžeš smířit s tím, že kouká ne všechny tyhle ... , nebo se jich vzdej, třetí cestu nevidím.
26.1.2005 16:19:31
Difo, cetla jsem predchozi prispevky a vymenu nazoru se Zdenkou. Uzuz jsem chtela odepsat na jeji posledni reakci, ale docetla jsem az sem. Ja jsem te pochopila a Lida evidentne taky. S jejim prispevkem naprosto souhlasim, vyjadrila to opravdu dobre!
Lida +2
  • 
26.1.2005 16:17:41
Difo,

ja s tebou naprotsto souhlasim. Take znam spoustu mladych lidi, ktere vubec nic nezajima, nic nedelaji a koukaji se na televizi, Ale uprime receno, ja myslim, ze tomu bylo tak i za me generace, jenom tech programu bylo mene - Ct1 a potom pozdeji CT2, ktera vysilala jenom vecer. Deti v tomto veku se velmi casto nudi. Ja jsem se take nudila, pamatuji si to. Hodne jsem cetla ale stejne jsem se nudila. Zavodne jsem sportovala, denne jsem chodila na trenink, ale kdyz se me nekdo zeptal, tak jsem take unudene odpovidal, ze nic nedelam. Je to zvlastni. Vlastne jsem porad neco delala ale pritom vnitrne jsem mela pocit, ze se nudim. Dodneska si to pamatuji. To se mi ted snad stat ani nemuze.
Ilča
  • 
26.1.2005 16:04:42
Lízo, ne dcera, ale já bych se ráda dívala. Vím, že bych si to mohla odpustit, ale to je moje relaxace, večer se už na TV moc nedívám. Ven chodíme po školce. Já v podstatě souhlasím s Difo, ale ona sama psala, že mají televizi zapnutou jako kulisu. Jenže u nás s tím rozdílem, že dcera tam zasedne a kouká a kouká a kouká... Mně to samozřejmě vadí, i když myslím, že jiných vjemů má za celý den taky dost.
petr
  • 
26.1.2005 16:03:49
Zkusit použít tlačítko POWER OFF :-)) ??
  • 
26.1.2005 16:03:38
Inu, možná moje příspěvky hýří frázemi. Ale když já s tím mám opravdu hrozně špatné zkušenosti.
Když se dneska zeptáš středoškoláků, co dělají doma, mnohokrát se dozvíš jen, že koukali na telku. Na a co děláte jinak? Nic. Vysvětli mi prosím, proč jsou to většinou děti s problémy s učením. Pokud mám studenta s kvalitními výsledky (byť i jen v jednom oboru), tak se často na dotaz o televizi dozvím, "jé, na to nekoukám, ztráta času." nebo "Hm, tam nic není, jen tuhle dávali takový zajímavý pořad." Proč se tahle situace opakuje pořád a pořád ?


Lida +2
  • 
26.1.2005 16:02:20
Ilco,

televizi ji proste vypni a dalkove ovladani dej tam, kam nedosahne a ani nevyleze. Musis ji ovsem nabidnout nahradni program, jinak to asi nepujde, ona si ho sama nevymysli.


Co se tyce TV a nemoci, tak ja naopak TV v dobe nemoci pro holky miluji, protoze je to jediny zpusob, jak holkam zprijemnit pobyt v posteli a jediny zpusob, jak je v te posteli udrzet!
Líza
26.1.2005 15:54:23
Ilčo, u vás doma rozhoduje o všem dcera? Ona přijde, zapne telku a tak to prostě je? Nebo někdy řekneš, že něco prostě nesmí? Co takovému dítěti dá pořad Pod pokličkou nebo Halo halo? Co takhle tu telku vypnout, přestát trochu toho řevu a jít s dcerou ven?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 54 [Dalších 24 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.