| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Blízké setkání (s porodníkem)

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 287 [Dalších 267 >>]
Máca
  • 
28.1.2005 20:56:02
Taky už bych tu debatu ukončila. Změnit přístup zdravotníků k porodu asi bude dost těžké, proč by to také dělali, když, troufám si tvrdit, naprostá většina žen po něčem takovém ani netouží. Jsem z jihu Čech a když někomu řeknu, že jsem prožila přirozený porod, tak nikdo ani netuší, o čem je řeč. A to mám spousty kamarádek a známých, které mají porody za sebou a nebo se na ně chystají. Jdou prostě do nemocnice, protože se to tak dělá, tam už jim přece řeknou. Nepatřím mezi zastánce porodů doma, myslím, že přirozený porod se dá zažít i v nemocnici, je potřeba změnit přístup personálu. Jistě, i v nemocnici se může cokoli stát, ale pravděpodobnost, že to dopadne dobře je, alespoň podle mě, větší, než když budu rodit doma. Tak ať se vám daří své porody prožít, ne jen přežít. A zdravá mimča hlavně!!!
28.1.2005 20:44:11
Vaše debata se stále opakuje, každá máte své argumenty a vzájemně se nechápete. Smiřte se s tím, že se vzájemně nepřesvědčíte o své pravdě.
Ze své zkušenosti bych dodala, že jsem měla absolutně bezrizikové a pohodově těhotenství bez jakýchkoliv komplikací, takže mě pak dost překvapilo, že jsem měla velmi dlouhý a komplikovaný porod, který, kdybych rodila doma, tak bych bez lékařské pomoci nejen nezvládla, ale možná ani nepřežila.
Takže ať si každá žena rodí kde a jak si myslí, že je pro ni nejlepší.
Souhlasit musím s tím, že naši zdravotníci jsou ve své většině neochotni k novinkám a k tomu, aby vyhověli třeba trochu nestandardnímu přání rodičky. Rozhodně ne všichni, ale těch pokrokových stále není moc. Jen mají plné pusy toho, jak jsou světoví a jak jdou s moderními trendy ve vědě. A za tím se skrývá nabídka císařského řezu jako alternativního porodu.
Těm, které chtějí rodit doma, přeju, ať mají vše v phodě a bez komplikací a těm, které chtějí rodit v porodnici taky.
Mějte se všichni.
Katka 25
  • 
28.1.2005 12:54:43
Jednak jsem tuto relaci poslouchala a ted ctu knihu Nova doba porodni.
Myslim, ze nazor v clanku je jednostranny. Z knihy Nova doba porodni dobry pocit nemam. V mnohem ma pravdu, ale take jsem se v ni vcera docetla, ze UZ muze zpusobovat rakovinu a spoustu veci, ktere me,jako budouci maminku desi. Abyste tomu dobre rozumneli, v zasade s ni souhlasim, ale nektere veci se mi jevi prehnane a zkratka v nasem porodnictvi to tak je a nelze rici, ze na nem neni ani za mak dobreho.
Asi budu mene cist a budu se zkratka ridit instinktem.
Jenifer
  • 
28.1.2005 9:30:33
Byl to doc.Calda? U něho rodila zpěvačka Dagmar Pecková. Podle mého ji musel dát také pěkně zabrat.Nechala se TV natočit těsně po porodu. Šourala se v předklonu a bez miminka po pokoji. Usuzuji, že ji pro jistotu také pěkně nastřihl a dítě dal pro jistotu ohřát do inkuboše. Mašinérie i pro VIP.
27.1.2005 21:34:24
Podle toho, jak ho Vlasta Marek popisuje, muselo jít o porodníka, který vedl můj porod u Apolináře loni. Byla to krize. Celé těhotenství jsem se těšila na klidný porod v nějaké malé lkidné porodnici, ideálně ve Vrchlabí. Bohužel okolnosti to zařídily jinak a rodila jsem u Apolináře. Porod probíhal klidně a dobře jsem se otvírala, dokud jsem byla v porodní vaně, jen s manželem a občasnou návštěvou porodní asistentky.
V okamžiku, kdy nastala 2.doba porodní, skončila veškerá svoboda, musela jsem na stůl a bylo mi naznačeno, že teď už tady rozhoduje Pan Doktor. Kolem se navíc začalo motat množství mediků, kteří se pletli se sestrami a novou porodní asistentkou (té první zřejmě skončila služba). Z klidu a soustředění jsem se dostala do značného stresu - a porod se téměř zastavil. Nechtěla jsem žádné povzbuzovací léky, stačilo by mi, kdyby mě nechali v klidu s manželem, porod byl fyziologický a nic jsem od lékařů nepotřebovala. Místo toho různí lidé opakovali v krátkých intervalech tatáž vyšetření, do papírů se asi ani neobtěžovali nahlédnout. Abych to zkrátila, nakonec mi pod záminkou "něčeho pro povzbuzení" šoupli dvojitou dávku oxytocinu. Nechtějte vědět, jak jsem "díky" tím vyvolanému extrémnímu stahu byla potrhaná - následky nesu dodnes. Na nekonečné šití nestačila ani maximální dávka anestetika, takže ty nejcitlivější oblasti šil Pan Doktor naživo - lahůdka. Ještě se u toho tvářil dotčeně, protože "šití vás přece nemůže bolet víc, než porod". Jojo, to On přece musí vědět nejlíp, když to studoval...
Příští porod radši v tramvaji než u Apolináře či v jiné podobné fabrice!
27.1.2005 10:29:34
Zdraví všechny na Rodině!
Také mě rozčiluje a často i znechucuje neustálý diktát mužů směrem k ženám ve všem, co se týká porodů a také ukončení nechtěných těhotenství. A to jak ze strany mužů - gynekologů i mužů - politiků. Domnívám se, že hlavní problém tkví v tom, že oni nemají ( a nemohou mít) vůbec potuchu, o čem porod je. Nejen o vlastním průběhu, bolestech a obavách, ale i o všem co předchází a následuje, o totálním rozhození hormonální hladiny a celkovému rozhození psychické a fyzické pohody. Kdyby tuto zkušenost jednou prožili na vlastní kůži, byl by konec nekonečných diskusí. Kdyby se tito pánové, kteří mají v těchto věcech "patent na rozum", dostali do situace, v jaké je žena v běžné české porodnici, ty by byla panečku rychlá změna k lepšímu! Můžeme to změnit dle mého názoru jen tím, že bude mnohem více žen jak porodnictví samotném, tak v ppolitice. Nejsem žádná feministka, to mi veřte, ale bohužel jinou cestu nevidím. Já osobně jsem rodila s ženou - gynekoložkou, která sama porodila 2 děti, a byť jsem se ocitla v běžné české porodnici, přístup této paní byl naprosto super a tím i můj celý zážitek z dost komplikovaného porodu. Mějte se fajn!
27.1.2005 9:42:47
Teda, mne to neda. Petro, opravdu toho moc o porodech doma nevis! Musim Te upozornit, ze v zajmu nenarozenych deti rozhodne nemusi a velice casto ani neni porod v nemocnici. Chces-li si rozsirit obzory, zacni treba knihou od Henci Goer, kterou doporucuje i pan Marek. Myslim, ze cisla jsou vice nez vymluvna. Podobne je tomu napriklad i v knize: Porod s dulou. Pritomnost zkusene zeny, ktera Te umi "jen" uklidnit a namasirovat, snizuje statisticky vyznamne pouziti anestetik i vyskyt komplikaci u porodu.
Jisteze porod v porodnici, kdy je obcas personal neprijemny se "da vydrzet", ale protoze je to velmi vyznamna a neprilis casta udalost v nasem zivote, urcite by vetsina zen uvitala jen prijemne vzpominky. Stejne tak je urcite novorozencum prijemnejsi domaci prostredi, znami lide a klid, nez neustale se obmenujici personal, cizi pachy, zvuky, svetlo atp.
Nevim presne kolik porodu je fyziologickych a bez problemu, ale vyškolená porodní asistentka problém pozná. Pakli-že existuje dobá spolupráce s porodnicí, není problém tam zavolat, aby se připravili. Tak se to dělá např. v Ženevě.
27.1.2005 7:33:37
Samozřejmě není žádný idiot,ale příjde mi naprosto nelogické se bránit zuby nehty nástřihu jak některé maminky mají ve zvyku a pak se léčit s natrženou hrází delší dobu.Nechtěla jsem nikoho urazit,já si samozřejmě nástřih taky nepřála,ale když je to nutnost,tak přeci není co řešit.
Věrka
  • 
27.1.2005 0:26:48
A je po nedorozumění ...:)))
schamka + krakeni
26.1.2005 21:47:41
Jooj, vobec som nechcela naznacit, ze si nezmyselne reagovala. Prepac.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 287 [Dalších 267 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.