| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Blízké setkání (s porodníkem)

 Příspěvky 110 z 287 [Dalších 277 >>]
Michal Šebek
  • 
4.6.2008 22:15:29
Souhlasím s autorem odpovědi zde, samozřejmě zdravotnictví a zvláště porodnice jsou jako tržní obchody ovšem se zdravím. A tak je na rodičkách a jejich partnerech, jakou porodnici si zvolí jako vhodnou k příchodu svého potomka na svět. A pokud zkrátka porodnice nesplńuje jistý standard, zkrátka nebude mít klientelu. To je faktem. A pokud se obecně české porodnictví nezmění, nejen přístupem k rodičkám, ale i výkony které mnohdy zbytečně provádějí, klientela bude ubývat. Ať se to líbí či nikoliv. Kdo by chtěl jít rodit například do porodnice, kde se často dělají epiziotomie (nástřihy) a to i v případehc, kdy to není bezprostředně nutné ! A takovýchto případů je více, ovšem epiziotomie by se dali nahradit napřímklad jinou volbou polhoy při porodu, nežli vleže naznak, jako je tomu stále dodnes a pod.
Martonka
  • 
28.5.2008 21:10:06
ach boze, porad mluvite jen o sobe o vasi odvaze a aby vam bylo pri porodu dobre ale pri komplikaci rozhodujou o zivote miminka minuty a vteriny, a kdyz se neco semele tak na vine bude kdo? Samozrejme lekar protoze ten ma povinnost vas z toho vysekat?...vyslovene vsechny nazory ohledne rodeni doma je vyslovena nezodpovednost vsech matek ktere jsou pohodlne a zhyckane, jste nedostatecne informovany taky o tom ze vzhledem k tomu ze clovek chodi po 2 a ma dvojite zakrivenou patere na rozdil od ostatnich zivocichu jde na ukor rodeni, je to dan za evoluci, a statisticky dokazano je taky to ze se zvysujou pocty neprirozenych porodu ve vyspelych zemich za co muze nas zivotni styl...tak prosim rodte si doma ale pak az budete mit dite mrtve nebo postizene mozkovou asfyxii obvinujte jen sebe...anebo chcete hrat ruskou ruletu a verit ze mne se to nemuze stat??? Btw. diskuse ohledne infekce pri porodu je rozhodne vyssi moznost doma nez na sale, nerikam ze ji nemuze clovek dostat i na sale ale riziko je mensi nez doma...pokud tvrdi nekdo neco jineho tak popírá názory na asepsi a desinfekci ktere prevladaji prinejmensim 100 let. Nez zacnete rozhodovat o zivote sveho ditete tak zkuste to jiz na zacatku a doprejte mu veskerou kvalifikovanou peci i kdyz na ukor vaseho pohodli drahe maminky.To ze nekterá z vas ma doma postizene dite i kdyz rodila v nemocnici automaticky obvinuje zato lekare ale zadna nemuze zarucit ze by se to nemohlo stat taky doma...a popravde ze se k nam nechovaji mile...to se jim nedivim za ten plat a obrovskou zodpovednost kterou maji, sluzby nonstop a pacientky ktere porad se jen stezujou a jednou nohou jsou v kriminale...kdo by si to s nima vymenil? Po 6letech studia na ktere navazuje atestacni studium za plat robotnika u pasu pokud nebudou slouzit nocni....chtela bych vas videt na jejich miste, delaji pro nas co muzou a vdecnost se z lidi vytratila.
  • 
17.4.2008 22:27:18
Tak pokud měla takovýto průběh porodu a tuto péči o níž píšete, pak se ani nedivím že porod byl pro ni spíše hrůzou než milým zážitkem. Není se čemu divit, že takovýto postoj a chování, či zájem o pohdlí rodiček panuje u Apolináře v Praze. Načpak se divit, že takto se s rodičkami v této porodnici takto jedná, když tamní pan přednosta Hájek a jemu podobní si dovolí říci, že "žena jenž rodí doma je dementní", což už mnoho lidí slyšelo. nemyslíte, že právě jako tento jeho zmíněný citát, stejně tak je zrcadlem chování porodníků k rodičkám. Jak se asi mohou chovat k lidem, když defacto své zákazníky nazývají "dementy" ? Já už to vím - jejich doménou je hulvátství, bezohlednoat a zájem o zisk. Proto si zkrátka drží přístup, že porody jedině v porodnici. A chování k svým zákazníkům jak k dobytku je asi pro ně tím správným přístupem, jak si patrně asi myslí. Jak jinak nazvat lidi, jenž nazývají své klienty dementními ? Asi jsou to boží chudáčci, jenž si myslí, že patrně jsou středem vesmíru. Jen ať si pan profersor Hájek dává pozor, aby taky jednou nebyl pacientem a někdo se k němu takhle nechoval. I když pokud tohle pronesl a řekl, pak bych mu asi přál aby se k němu někdo byť jednou zachoval jak k dobytku, aby si pak uvědomil, jak se chová on samotný !


Michal ŠEBEK
klíčová slova: porody, porod doma, hrůza chování doktorů, choroba, lékaři
chytrolínka bezdětná
  • 
15.2.2008 21:58:52
Chceš si lehce vidělat? .. zkus to na http://cz.iq-test.eu/?d=7074 ..a ještě u toho zjistít jaký IQ máš :-)
  • 
23.8.2007 17:45:46
Mila pani.asi jste se neinformovala uplne dobre.Ja budu rodit doma,v klidu ,a s profesionalni porodni babou a jeji asistenci.Je to pocit kazdeho z nas ,co je pro nas nejlepsi.a riziko hrozi uplne stejne v nemocnici i doma.
Jana, mej dej
  • 
19.4.2007 14:28:05
prosím o pomoc, můj bratr 54 let má prostatu,našli hodnotu PSA 18, momentálně bere antibiotika, dále ho pravděpodobně, jestli se stav nezlepší, čeká odběr tkáně, nespí a je psychycky na dně a nepřispívá ani náročné a stresující zaměstnání.Budu vděčná za pomoc, radu. Děkuji, Jana
fred
  • 
10.2.2006 0:54:58
... jsem laik, ale asi by bylo pred napsanim vyse uvedeneho vhodne si zjistit, kdy se muze "pichnout" epidural. Domnivam, se ze to urcite nelze hned na zacatku, ale az pri otevreni alespon na jeden prst. Kvalifikovane by se k tomu jiste nejaky doktor vyjadril. Takze pred tim otevrenim je vhodnejsi (prinasi to vetsi ulevu) napr. sedet ve sprse na mici nez "uzivat" bolesti naplno ...
28.3.2005 18:31:15
Nechapem, naco si potrebovala loptu, masaze, sprchu ... , ked si si nakoniec aj tak dala pichnut epidural. Tieto pomocky sa predsa pouzivaju na prekonanie bolesti prirodzenou cestou.
Je podla mna uplne nelogicke, ze zeny, ktore su rozhodnute pre epidural uz davno pred porodom, stravia nekonecne vela casu vypracovavanim svojich porodnych planov a hladanim nemocnic, ktore im poskytnu rozne "alternativy" ... NA CO? Chodte do nemocnice, dajte si pichnut epidural a mate to bez bolesti.
Moní Žbluňk
  • 
18.3.2005 14:50:13
odpověď je nasnadě....jak by řekli někteří porodníci: protože v porodnicích to tak už děláme dvacet let a jsme zvyklí miminko odebírat a jsme zvyklí, že rodičky rodí v leže a kvůli vám to "zaběhané" nebudeme měnit...jak by to potom vypadalo? když je vás tu tolik? by se nestihlo...

tak PROTO lidé uvažují o porodech doma s PA v naprosto klidných podmínkách pro rodičku....protože se mi zdá, že v porodnicích (jasněže jak v kterých, ale v těch o kterých mluví pan Marek) uvažují spíše o klidných podmínkách pro lékaře - jak jste napsala, lékař si pod rodičku nelehne, i kdyby MĚL, protože jí to zrovna takhle nejlíp vyhovuje a třeba nejmíň bolí, tak proč by pro pohodlí doktora měla být uvázaná ve třmenech...protože "každá to tak zvládla, tak vy taky maminko, šup"...

chcete aby se uvažovalo spíš o změnách v porodnicích, ale k těm bude jen těžko docházet, v nemocnicích, kde pracují doktoři odchovaní socialismem, potřebují především platy a kde mají naučené postupy, které nehodlají měnit...
Anka a Jituška (6 měsíců)
  • 
2.2.2005 9:49:40
Můj "největší zážitek" z těhotenství byl genetický ultrazvuk u pana doc. Caldy. Celou dobu si s jiným doktorem povídal o novém přístroji a jeho ovládání, jako bych tam nebyla. Obrazovku mi také neukázal. Ale abych nereptala kvůli blbinám, tohle mi opravdu nevadilo. Dech mi vyrazil téměř doslova až tehdy, kdy se rozhodl, že si těžký stolek s obrazovkou přisune blíž aniž by sundal ruku a sondu z mého břicha. Třikrát se mi vší silou zapřel loktem o břicho. Byla jsem v takovém šoku, že jsem se nezmohla na protest a dodnes toho lituji.
 Příspěvky 110 z 287 [Dalších 277 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.