| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Nápověda

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 43 [Dalších 13 >>]
Xantipa
  • 
25.11.2004 12:55:03
Píšeš, že dívky v 6. třídě se učí, že nejlepší na akne je horm. antik. Kde to učí? Dcera je poněku starší a s ničím takovým jsem se nesetkala. A co se týče časopisů, kupuje si Bravo. Taky to není super, jsou tam pěkné bláboly, ale na druhou stranu tam rozhodně najdeš, že mít kondom u sebe, není trapné, ale naopak žádoucí. To si myslím je dobře, protože za mých mladých let by se leckterý kluk použitím kondomu ztrapnil a pro některé to bylo prostě nepřijatelné. O AIDS se tam taky píše dost otevřeně. I o tom, jaké jsou možnosti při nechtěném těhotenství. Prostě o sexu, který dívky ve věku náct zajímá, se píše otevřeně, a to je dobře.
Psychouš
  • 
25.11.2004 12:49:46
Ono je vlastně pro vás obrovské štěstí, že tam "záhadně" ležel časopis pro dámy a ne pro pány.

Kdo ví, co byste dnes podle jeho "nápověd" vyváděl. :-)
Honza
  • 
25.11.2004 11:04:21
Dobrý článek, taky mě štve to všeobecný vymývání mozků... od politiky až po spotřební zboží...
H.
25.11.2004 9:34:36
Dobrý den, paní Lula!
Je mi naprosto jasné, že při sexuálních aktivitách lidé nemyslí na dítě, ale zcela jiné věci. Možná že jste mě trochu špatně pochopila: já neříkám, že by si lidé neměli sexuálně hrát pro potěšení, ale jen pro rozmnožování. Sex je věc hezká a příjemná, takže si jí můžeme klidně užívat. - Jen si prostě myslím, že je nezodpovědné od autorů výchovných knížek nepoučit dítě o tom, že antikoncepce může selhat. - Je mi jasné, že 15leté děti zralé na rodičovství ještě nejsou - a ani to po nich nechci. Co jediné mi vadí, že se lidé bezhlavě vrhají na sex, aniž by věděli, co udělají s případným "nechtěně" počatým dítětem. -
Já měla v životě v tomto směru dvě štěstí. Jednak už když mi bylo nějakých 14, 15 let mi maminka řekla, že kdybych náhodou čekala dítě, že se nemám bát jí o tom říci, že by mi v takovém případě pomohla. Vzhledem k tomu, jaký spolu máme dnes vztah a jaké výhrady mám k jejím životním postojům, děkuji osudu, že jsem se takové situaci vyhnula, ale přesto: měla bych bývala kam jít. - Jenže je spousta dívek, které v tom věku kam jít nemají. Buď nemají rodiče vůbec, nebo mají, ale rodiče by je "zatratili" atd. atd. - O tom, že velmi mnoho mladých mužů kolem 15, 16 let se necítí zrale k otcovství, ani nemluvím. -
Druhé štěstí jsem měla, že první sex jsem měla až se svým budoucím manželem, který je tak šikovný, láskyplný a podpořící, že i kdybych otěhotněla nechtěně, nebyl by mne nechal napospas osudu. - Jenže - kolik žen má takové štěstí, že otec "nechtěného" dítěte je ochoten nést svou část zodpovědnosti, vzít si ženu i s budoucím dítětem, a navíc je oba tak milovat, že spolu utvoří perfektně fungující rodinu?
- Prostě si myslím, že by lidé před sexem měli být obeznámeni s možností otěhotnění i přes použití antikoncepce. Jak s tím naloží, to je jejich věc - ale vědět by to MĚLI.
Pořád ještě dost počatých dětí končí na interrupci, ještě dost dětí končí v kojeňáku nebo přímo v popelnici, ještě dost dětí je fyzicky nebo i "jen" psychicky týráno.
- Nemám nic ani proti antikoncepci, ani proti interrupci; pravda - je mi trochu líto, že přes veškeré možnosti se lidé stále ještě často chovají nezodpovědně a sobecky.

K té církevní škole. Moji známí o takové možnosti vůbec nehovořili, a protože žijí v menším městě, předpokládám, že tam vůbec církevní školu nemají. - Co se mne týče, věřící nejsem, proto bych své dítě na církevní školu nedala. Znovu opakuji, já proti antikoncepci nic nemám - jen mi přijde absurdní ji přímo ve školních škamnech propagovat jako "lék na uhříky".
Zdraví M.
Lula+Matus2r.
  • 
24.11.2004 23:44:01
Pani Mirka,nemam sice este skolopovinne dieta, takze nemam prehlad o terajsich ucebnych latkach, ale nemyslim si, ze hlavnym ovplyvnujucim faktorom pri sexualnom styku je myslienka na dieta a ze by sexualne mali byt aktivne len tie pary, ktore uz citia zodpovednost za svoje pripadne buduce dieta. Mladez ma prve sexualne zazitky uz v pomerne skorom veku 15, 16, 17... +- odchylky. A chcete povedat, ze tieto "deti" by uz mali citit rodicovsku zodpovednost? Sexualne uz mozu byt - aj vdaka sexualnej vychove - zrele, ale na rodicovstvo prevazne nikoliv! Preto si myslim, ze "lekcia" o antikoncepcii je uplne v poriadku. Myslim, ze v sexualnej vychove by sa predovsetkym mal zdoraznovat vztah tych dvoch ludi a snaha urobit toho druheho spokojnym. To tu chybalo a preto vela starsich zien v zivote nemalo zo sexu nic a muzi sa o to ani nesnazili. Aj sex je urcity druh umenia alebo vedy a nie len prostriedok na rozmnozovanie.
Ak je niekto silne veriaci a teda ma iny nazor, neberiem mu ho, ale potom nech da svoje dieta na cirkevnu skolu, ktora jeho nazorom zodpoveda.
Tara zelená
24.11.2004 23:32:36
No já osobně neznám žádný tzv. časopis pro ženy, který by za něco stál. Podle mě je soudný člověk nečte (pokud k tomu není "donucen" :) např. již zmíněným čekáním u kadařníka, to je pak možná lepší, než čučet do zdi. Že by jednou nějak ovlivňovaly mou dceru strach nemám. Věřím, že bude mít zdravý rozum.
24.11.2004 17:40:21
Ahoj Petro Neomi!
To máš asi teda pravdu s tou svěcenou vodou. - Tento typ časopisů vůbec nekupuju, teď spíš Sluníčka a Čtyřlístky... Nicméně, jak vidno na dnešním příkladu, někdy mi to taky zapaluje kapánek pomalu...
M.
Petra Neomi
  • 
24.11.2004 16:55:42
MIrko, nedělej si s tím hlavu. Media sice dříve něměla takový dosah, ale trendy existovaly vždycky a lidstvo přežilo :) Pokud lidé mají zdravý rozum, není pro ně lifestylový časpis orákulum, pokud nemají, tak jim nepomůže ani svěcená voda :)
Petra Neomi
  • 
24.11.2004 16:52:24
Nojo, já hlavně nemůžu kritizovat, sama jsem napsala do Pevnosti (cílovka cca 14 -18) tři díly sexuální magie :)) Sice jsem se snažila nezabíhat do drastických podrobností, ale erokomatozní lucidita je erokomatozní lucidita :) Teď maj čtenáři po žížalkách, čeká je runová a to je vážná práce :)
24.11.2004 16:29:12
Ha, ha, Petro a Cockney!...
Nějak mně uniklo, že autor článek myslel jako fejeton...
Ha, ha, tak to se omlouvám, že tady vznáším supervážný a tragický vize budoucnosti...
Čau, mějte se co nejlíp a Bravíčka a spol házejte klidně rovnou na ohýnek...
M.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 43 [Dalších 13 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.