| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Nápověda

 Příspěvky 110 z 43 [Dalších 33 >>]
Psychouš
  • 
30.11.2004 10:25:16
:-)
29.11.2004 18:44:27
Souhlasim s obsahem clanku. Na pocatku dvacateho stoleti se zeny snazily dokazat, ze maji i mozek a pokud jim spolecnost da rovne prilezitosti, dokazou s nim i zazraky. Prvni zenske casopisy vychazely v tomto duchu, propagovaly vedkyne, spisovatelky apod. Tem dnesnim casopisum se take rika feministicke, ale me pripada, ze uvrhaji zeny do te nejtradicnejsi role: rozkosne panenky na hrani.
A vite kdo je konzumuje nejvic: chude zeny, socialni pripady. Ty nestastnice, ktere pracuji za minimalni mzdu a maji doma nejakeho opilce. Ty se teteli nejvice nad obrazkem nedosazitelneho stesti, treba nad moznosti vdat se za prince.
Ty casopisy jsou uz jen obycejnou komerci. V dnesni dobe neexistuji zadna eticka meritka a bude se prodavat cokoli, co nekdo koupi. Jak proti tomu bojovat? Je to hodne tezke, ale jedina reakce, ktera mne napada je: vzdelani a zase vzdelani.
Lukáa
  • 
29.11.2004 10:36:44
a jeste si prisadim = naprosta vetsina techto casopisu jsou skvar. Trapny substitut pro zamindrakovane, neschopne a nestastne (v tomto pripade zeny), ktery je vede k tomu prozivat zivot nekoho jineho. Ctenarky si timto svinstvem zahnoji posledni zbytky zdraveho rozumu, vzdyt takovy casopis jim "poradi" krome toho, co si maji koupit, uvarit, nosit na sobe i to, co maji rikat a co si myslet!
Petra Neomi
  • 
26.11.2004 22:22:54
Každopádně, časopisy to není, v pubertě jsem četla nejvýš tak ABC a stejně jsem se nepřiklonila ke střízlivému způsobu života :)))
Petra Neomi
  • 
26.11.2004 22:22:53
Každopádně, časopisy to není, v pubertě jsem četla nejvýš tak ABC a stejně jsem se nepřiklonila ke střízlivému způsobu života :)))
26.11.2004 21:53:17
Díky, Šáry. Já vím. Každý tu věc bereme trochu jinak. Možná je to škoda, na druhou stranu je oproti minulým staletím dnes mnoho přemnoho výhod, z nichž vypíchnu i tu, že si žena své mateřství může lépe naplánovat a nemusí rodit děti jak na běžícím pásu (pokud to tak sama nechce).
M.
Šáry
  • 
26.11.2004 21:42:11
Petro,

můj názor v tomhle je podobný názoru Mirky - je mi jasné, že podle stejného vzorce nežijou všichni, neodsuzuju ty, kteří to dělají jinak než já, ale pro mě byl taky lepší volbou dočasný celibát (ono i tak bylo pořád co dělat :o)), než mít s někým "nezávazný" sex. Vždycky se mi příčila myšlenka na to, brát HA (zase - nevadí mi, když ji bere někdo jiný, jen jsem si nechtěla do těla prát hormony, které tam nepatří) a bez spolehlivého partnera si to nějak neumím představit.

Nikomu to nevnucuju, jen aby Mirka věděla, že v tom není sama ;o))
26.11.2004 20:58:07
Petro, narozdíl od Tebe považuju už embryo za tvorečka, který má právo na lidskou lásku, na život, na vývoj, na štěstí. Prostě už embryo je pro mě základ čehosi, z čeho jednou může být milý a milující človíček - a to mi stačí, abych se dostatečně zodpovědně a s úctou chovala i k sexu. - Podotýkám, aby bylo jasno: nikomu nevytýkám sex před svatbou, jen idealisticky toužím, aby k němu lidé nepřistupovali lehkovážně; nikomu nevytýkám H antikoncepci, je to skvělá věc, pokud ji žena může užívat; jsem pro to, aby zůstala možnost interrupcí, ačkoliv je sama nijak neschvaluji; nejsem věřící, a svůj vztah k počatému životu mi byl dán jinými cestami než extremistickým pojetím víry.
- Nicméně když hodnotím všechny Tvé příspěvky z téhle diskuze, je mi jasné, že my dvě se v téhle otázce prostě NEMŮŽEME shodnout. Dobrá, měj si svůj názor a vychovávej si své děti jak uznáš za vhodné. Ovšem já své dítě budu vést k tomu, aby se snažilo jednat s rozvahou, úctou a zodpovědností - a to včetně otázky sexu. (Doufám, že se mi to NĚJAK podaří...)
M.
Petra Neomi
  • 
26.11.2004 20:32:31
No, jednak neříkám embryu miminko a jednak při zachování nějaké elementární opatrnosti a při užívání HA v 99% procentech případů k početí nedojde. A nesouložit kvůli tomu jednomu procentu je asi stejné, jako nechodit ven ze strachu, že mi na hlavu spadne meteorit :))

Ostatně, Mirko, my tu přece neřešíme své životy, ale spíš obecné fungování a věř mi, že pro většinu lidí je sexuální zdrženlivost do 22 respektive dokud nebudou chtít dítě požadavek nesplnitelý :))

Ostatně, já bych podle tohohle klíče zahajovala svůj sexuální život cca ve 30 :)

Takže, když se to vezme kolem a kolem, nejsem sice nadšená, když Cosmo girl vypíše literární soutěž a jako téma vyhodí ztrátu panenství (je ovšem třeba uznat, že ty mladé dámy měly bujnou fantasii), ale díky kdejakým bohům za to, že mláďatům perou do hlavy aspoň tu antikoncepci. Za časů mé sexuální premiery to nebylo a třetina mých spolužaček skončila na interupci a to jsem, prosím, nenavštěvovala žádný útulek pro padlé dívky, ale šosáckou knihovnickou školu. Tož tak.
26.11.2004 20:09:15
No vidíš, Petro, a já zase čistě pragmaticky považuju za únosnější raději nějakou část života žít v "celibátu", než otěhotnět ve chvíli, kdy nebudu ani tím nejzákladnějším způsobem připravená na mateřství... První sex jsem měla zhruba ve 22, a těch pár let předtím v "celibátu" mě kupodivu nijak nepoznamenalo...
- Ono je sex totiž skutečně původně určen hlavně k rozmnožování, tj. - nikdo nemůže být překvapen, že si z ničehož nic otěhotní, ačkoliv není dostudován, nemá výdělek, byt, manžela, chuť opečovávat uplakané, věčně hladové a počůrané dítě...
Jsem odpůrcem zákazu potratů, ale stejně je lepší takové situace nezneužívat. A co ta miminka končící v popelnici, a co ty desítky týraných dětí atd. atd.
Prostě si myslím, že by lidé měli mít kouska zodpovědnosti v sobě; on je sex sice hezká věc, ale nezdá se mi fér lehkomyslně se mu oddávat a pak si nechat miminka rvát z těla na kousky...
M.
 Příspěvky 110 z 43 [Dalších 33 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.