| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chci rodit v zahraničí, ale jak na to?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 216 [Dalších 186 >>]
  • 
4.9.2004 23:25:34
Chtela bych napsat muj názor na hodnocení péce v zahranicních nemocnicích a v Ceské republice, myslím ze péce v Ceské republice muze být dobrá, zálezí na prístupu pracovníku nemocnice a i lékaru, tam kde je clovek, vzdycky jsou a budou chyby, uprednostnovat a vychvalovat péci v Ceské republice je nebezpecné.
Pred lety jsem si zlomila obe dve ruce a nechteli mi udelat rentgén obou 2 rukou, jenom jedné, prý je rentgen drahý, takto znela odpoved radiolozky, za opetovného vyzádání pri druhé návsteve mne vysetrili rentgenem i druhou ruku a i druhou jsem samozrejme mela zlomenou, lékar na to silne vynadal personálu, ale s reakcí rentgenolozky uz budu zít az dosmrti.
Býva ze malé zeme a národy jako CESI se vychloubají svou dokonalostí nebo prvenství a politikové mnohdy práve vyuzívají neznalost národa a pochlebují jak jsme dobrí v tom a onom, POZOOOR mým názorem, ze tohoto je treba se vyvarovat a neustále na sobe pracovat, nejpríznivejsí vliv na cloveka má studium, toto mu umozní sirsí poznání a být cím chce clovek být, ne tím co mu predurcuje spolecnost nebo politici, ono vázne recená blbost muze nekomu pripadat jako s ta o ní premýslet.

Ziju momentálne v zahranicí a cítím se zde stastná a práve jenom díky tomu, ze práve v nemocnicích je umoznen prístup rodiny k pacientovi, setrváním s ním, coz ohromne podporuje psychiku a zdárné lécení nebo i klidnou smrt s blizním, v Cechách casto rodiny odhazují své blizní do ustavu a nemocnic, mne chybí ta srdecnost i kdyz muze pripadat nekomu umelá, je to zrejme podmíneno krestanstvím a jinými vírami, pro mne jako jedince je práve láska, porozumení blizního tím nejvzácnejsím, proto ODSUZUJI tak konzervativní názor,toho ze ceské zdravotnictví je to nejlepsí.
Ptám se byla jste hospitalizována v zahranicní nemocnici, ze muzete srovnávat?

Mou zkuseností je to, ze jsme s manzelem lezela 8 mesícu ve státní spanelské nemocnici a nechali nám 1 pokoj pro nás oba, sestry zakázaly priradit dalsího nemocného k mému manzeli, jelikoz pokud jsem nebyla v zamestnání tak jsem bydlela, osetrovala, lezela vedle na luzku s ním a stálo to za to.

Konzervativkyne premýslejte, ucte se, pracujte na sobe.

Ireba
Petr
  • 
11.8.2004 23:51:52
Vážená Olgo,
1. patrně nerozumíte pojmu hysterie, protože článek je naopak napsán chladnou hlavou, racionálně.

2. Jestliže mentální postižení dětí v ústavech je opravdu důsledek průběhu porodů, tak v drtivé většině půjde o porody které proběhly v porodnicích klasicky a nikoli o "experimenty" jak to nazýváte. Z toho by podle vaší logiky plynulo, že porod v nemocnici je velmi rizikový, což jistě tak není.

3. Asi jste si nevšimla, že Eliška si nestěžuje na malou odbornost lékařského personálu, kterou určitě oceňuje, ale jde jí o naprostý nedostatek intimity a ohleduplnosti, ponižování a hulvátství se kterými se člověk v instituci jako nemocnice může setkat a bohužel také setkává. Elišce se při porodu nedostalo toho, čemu říkáme slušnost. A slušné jednání by mělo být základní výbavou všech! lékařů a sester.

4. Vůbec nechápu proč by nenastřižená hráz měla způsobit promodrání obličeje.

5. Eliška svému nenarozenému dítěti samozřejmě prospěje, protože pocit bezpečí je při porodu velice důležitý.
Olga
  • 
6.8.2004 12:40:46
Rodila, ale o tom můj příspěvek nebyl.
Kvítko
  • 
6.8.2004 12:27:01
Sylvie, souhlasím s tebou. Můj příspěvek měl být spíš povzdechem, že pro mě je porod doma nereálný :o)))
Heda
  • 
6.8.2004 11:58:19
Bože to je mi ale příspěvek. Bud jste nikdy nerodila, nebo o tom nic nevite. Nastrih se neprovadi kvuli rychlosti porodu, ale proto, aby se zena "neroztrhla" a nezpusobila si větsí zraněni - natrženi konecniku, nástrih jendoznacně znamená zraneni zeny II. stupne, a provadi se tzv. preventivne, i kdyz by se vůbec dělat nemusel! Hraz neni tak tvrda, aby znemožnila dítěti projít! Má to opodstatnění pouze tam, kde jde opravdu o vteřiny a to doktoři vědí moc dobře a těch případů rozhodně není tak moc. To by jsme potom mohli klidne všichni rodit cisařským řezem aby jsme neriskovali zranění dítěte při porodu a vyhli se porodním bolestem...
6.8.2004 11:58:17
Ale to přeci nemůžeš paušalizovat :o) To, že K TOBĚ jede sanita dvacet minut ještě neznamená, že KE MNĚ jede taky tak dlouho :o) A to samý platí i o zahraničí. Konečně, co jsem se zajímala o porody v zahraničí mimo nemconice (ať už doma nebo v porodních domech), tak porodní asistenkty udávaly vzdálenost od nemocnice do cca půl hodiny převozu jako vyhovující. Ale o tom moje poznámka nebyla.

Autorka článku má nějaké představy o porodu. V ČR nesplnitelné, tak shání možnost porodit v zahraničí. A je tu obviněná, že se chce vracet o sto let nazpět. Tuhle poznámku já osobně chápu tak, že kdyby u nás bylo zdravotictví na evropské úrovni (rozuměj - schopné splnit její požadavky), tak jsme o sto let nazpět. Neboli - o sto let nazpět jsou ti, kdo tu péči narozdíl od nás poskytují. Nebo jak jinak pochopit větu: "V době, kdy má ČR jednu z nejlepších péčí o nenarozené a čerstvě narozené děti v Evropě Vás opravdu nechápu proč se chcete vrátit minimálně o 100 let zpátky." ????

S.
Kvítko
  • 
6.8.2004 11:37:31
Já si nemyslím, že jsou v zahraničí sto let pozadu. Jen jsou lépe vybaveni. Bydlím třicet kilometrů od nejbližší nemocnice. Pokud voláme pohotovost, dříve než za dvacet minut u nás sanita není. Leda si tak pro jistotu zaplatit vlastní sanitu aby čekala před domem. Taky jak by mě v nosítkách např. při prudkém krvácení nebo jiné komplikaci snášeli v paneláku z páteho patra. Nějak si to neumím představit. Můj názor je, že v zahraničí jsou lepší podmínky než u nás.
6.8.2004 10:28:40
:o) Netušila jsem, že třeba Německo nebo Rakousko jsou o sto let zpátky :o) Já zas nechápu, proč někdo, kdo má potřebu urazit jednu konkrétní osobu (v tomto případě autorku článku) kolem sebe mlátí tak, že uráží i ostatní (tedy například zahranční zdravotníky) :oO

S.
Olga
  • 
6.8.2004 10:14:40
Přiznám se, že názory takovýchto hysterických maminek mi připadají jak neuvěřitelný hazard ze zdravím dítěte. Nic jiného! Velice by mne zajímalo, zda-li jste se někdy zajímala o Ústavy s mentálně postiženými dětmi a o jejich svěřence a zejména o důvod proč zrovna u nich došlo k postižení mozku. Dozvěděla by jste se, že se v mnoha případech jednalo právě o poškození mozku vlivem porodu. Je mi jasné, že věci typu přenášení dítěte, pupeční šňůra omotaná kolem krku, nedostatečná průchodnost porodních cest … atd. Vám asi nic neříkají.

Připomínáte mi jednu osobu z mé rodiny, která si někde přečetla, že je lepší si nenechat nastřihnout hráz. Nenechala si - a dítě se jí díky tomu narodilo s totálně promodralým obličejem – důsledek - dítě v měsíci začalo stáčet jednu polovinu těla. Nevím zda-li jí to běhání po neurolozích a bolestivé cvičení Vojtové metody sálo za to nemít o pár stehů navíc.

Já bych to zaručeně nikdy neudělala.

Vážená dámo, měla byste si uvědomit, že svému nenarozenému dítěti můžete velice ublížit. V době, kdy má ČR jednu z nejlepších péčí o nenarozené a čerstvě narozené děti v Evropě Vás opravdu nechápu proč se chcete vrátit minimálně o 100 let zpátky.

Matkám jako jste vy bych dala podepsat papír, že veškeré náklady spojené s potencionálním postižení Vás a Vašeho dítěte budete hradit ze své kapsy – třeba by Vás pak chuť přešla na experimentování.
Věra
  • 
3.8.2004 16:34:33
Marto ona zminovaná bojácnost lidí zdejších je dědictvím totalitní minulosti, na porod doma bych to doopravdy nesváděla.

Jestli bys měla někdy možnost vidět dítě resuscitované po přidušení se během porodu, na porod doma hodně rychle zapomeneš, věř mi, to by dítko nebylo smělé, nýbrž doživotně poškozené..v případě náhlých komplikací, a nemožnosti mu doma rychle pomoct...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 216 [Dalších 186 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.