| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chci rodit v zahraničí, ale jak na to?

 Příspěvky 110 z 216 [Dalších 206 >>]
Konzerva
3.7.2017 13:27:43
Žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří. ~;)

Je fakt, že dítě je velkým a trvalým "zásahem" do vztahu. Ale přináší nejen problémy, ale spoustu radostí a obohacení. To, že si tady čteš samý stížnosti, nemůžeš brát tak, že s dětma jsou jenom problémy. Taky se tady dočteš o problémech s chlapama a neznamená to, že s chlapam jsou jenom problémy a že je teda lepší žádnýho nikdy nemít. ~5~

A ten přístup k porodu... no ideální to v porodnicích není, ale zlepšuje se to. Podle toho, co píšeš, tak na tebe ještě mateřské pudy nezaútočily, takže až to přijde, třeba za pět, za deset let, tak už to zase bude lepší.:-) A zkus se zeptat nejen ženských, který si stěžujou, ale i těch, který si nestěžujou. Protože o tom negativním se mluví víc než o pozitivním. Já prodělala dva porody v porodnici. Jeden byl úplně v pohodě, druhej tak na střední úrovni.

Ono se taky může stát, že najednou všichni vaši známí, vrstevníci, budou mít děti a tím změní své zájmy, možnosti, a tvoje možnosti tím ubydou. Nebude to na furt, jak budou ty děti odrůstat, tak se lidi zase k něčemu budou vracet, ale ty děti tam "v pozadí" pořád budou.
Pavla
  • 
3.7.2017 4:08:29
Tak po tom co si čtu ty všechny články o porodech. Nikdy mít děti nechci. Ať si je přítel třeba porodí sám, jestli je bude chít. Já nesnáším být ponižovaná a tohle bych prostě nepřekousla. Všichni mluví jen o tom dítěti, ale fyzické a psychické zdraví matky je jim uplně u prdele. Stejně by mě asi i štvalo, že přítel by si byl v práci, zatímco já jako slepice bych musela být doma zavřená s miminem co pořád řve, podělanou postavou, poporodními bolestmi, zrujnovaným sebevědomým a s výhledem, že jsem jenom žena, jejíž osud je zapomenout na svou kariéru, starat se o děti, uklízet, vařit manželovi a nevím co ještě. Je mi z tohohle posranýho světa fakt na nic.
14.5.2012 12:45:14
~h~Ahoj,
jmenuji se Zuzana a brzy budu teta. Dostala jsem nelehky ukol, zaridit pro moji svagrovou, ktera zije v cechach ( Vrbno pod Pradedem) porod v rakousku, serfuji po ceskem foru a hledam lidi, ktery by mi byli ochotni poradit jak to probiha a jake maji zkusenosti.Bohuzel jsem nemnela to stesti otehotnet, nemam zadne zkusenosti. Rada napisu vic detajlu, a budu se tesit na odpoved, jestli si najdes cas.
Omluv, carky a hacky, ja ziju v rakousku ( Linz) a nemam ceslou klavesnici.
s pratelskym pozgravem a pranim hezkeho dne tobe a tve rodine.Moje E-mail: z.leffner@kuberg.com

~h~
Saška
  • 
21.2.2012 21:44:30
Dobrý den,
kromě Vrchlabí mají ještě výbornou pověst Hořovice a Neratovice. Tam jsem rodila já - žádný "alternativní zázrak" to asi není, ale našla jsem tam to, co jinde ne, i když bych to považovala za samozřejmost - velkou slušnost a vstřícnost veškerého personálu. Každý lékař se představí, zeptá se, jak se vám daří tak, že věříte, že ho to opravdu zajímá :-) A milý je i pomocný personál (uklízečky atd.) PA, které jsem tam potkala, byly moc milé. Ale teď si uvědomuji, že to je pro vás asi dost z ruky, že...
Jana7
9.1.2012 22:00:02
Přidávám se ke stejnému dotazu. Zatím dítko nečekáme, ale určitě bychom časem moc rádi... Každopádně zatím sháníme informace kolem porodů. A dle toho, co slyším a čtu, to nevidím s porodem v ČR moc reálně.
Jsem také z Brna. Ovládám NJ a celkem komunikativně i ANJ, manžel je také znalý ANJ, tak zatím přichází v úvahu Vídeň (?). V rámci ČR bych to viděla jedině na Vrchlabí. I za cenu útraty za pobyt v nějakém penzionu, kde bych trávila čas před samotným porodem.

Nepovažovala jsem se za moc náročnou (očekávám jen slušné a seriózní chování od zdravotníků - pro mě je slušnost vůči doktorům samozřejmostí, alternativní možnosti při porodu - tedy rodit jinak než v leže), ale vidím, že jsem asi i v tomto směru vskutku naivní. No nic, buď tedy asi Vrchlabí anebo nějaká (klidně soukromá) porodnice v Rakousku. Má někdo s tímto zkušenosti? Jde mi o porodnice, rodit doma s asistentkou bych si netroufla.
Barary
20.12.2011 14:02:08
Dobry den Elisko,
pri brouzdani internetem a hledani ruznych informaci ohledne moznosti rodit v zahranici jsem narazila na vas clanek tykajici prave teto problematiky a tak me moc zajima jak to nakonec dopadlo.
Vas prispevek je sice uz par let stary, ale podminky v nasem porodnictvi se zas tak moc nezmenily, takze je porad aktualni. Planujeme drude dite a ja vim, ze pokud to bude nadale tak jak to u nas je, tak tady po zkusenostech s mym prvnim porodem rodit nechci. Takze i ja zvazuji ze bych odjela rodit do zahranici. Jsem z Brna a tak nejjednodusi a nejblizsi se zda byt Rakousko. Nemluvim ale dobre nemecky, pouze cesky a anglicky. I vy zminujete, ze s nemcinou na tom nejste tak dobre jako s anglictinou a ptate se na zkusensoti dalsich maminek.
Snazila jsem se procist diskusi, ale prispevku je tam moc a odpovedi na vsechny vase doazy jsem tam nenasla.
Nasla jste tedy porodni dum, nebo nemocnici v Rakousku ktera by byla privetivejsi nez ty nase? A odjela jste tam nakonec porodit? Jak jste to zvladla po jazykove strance?
Prosim napiste mi svoje zkusenosti sem do diskuse nebo na e-mail: barary@centrum.cz

Predem dekuji,

Bara

  • 
2.4.2009 10:22:49
Ahoj, ja rodila v Holandsku, v Den Haagu, v kralovske nemocnici Bronovo. Personal a vubec nemocnice, prose bozi... PA mi radila rodit u me doma, vzhledem k bezproblemovemu tehotenstvi, avsak zastavala jsem nazor, ze bezpecneji je prece jen v nemocnici... Ted vsak vim, ze pri druhem diteti bych vazne radsi rodila doma... Tak i tak po porodu, po par hodinach jdete domu a domu k vam chodi 2 pecovatelky,ktere jsou proplaceny pres zdravotni pojistovnu... Prichazeji pres 2 tydny, takze super, pomohou a ukazi, co je treba vse udelat s ditetem... Me se to velice pridalo, ponevadz jsem byla prvorodicka, tady jsem bez rodinymtakze super... Holandske zdravotnictvi je uplne nekde jinde, nez to nase... Preji prjemny den vsem!!!!:-)
Jita
  • 
15.10.2008 14:08:36
Co se týká očkování vím jen jedno - není a nikdy nebude stoprocentně účinné. Moje neteř byla teď na přeočkování - nejprve test. Při tom zjistili, že má příliš velkou reakci. Takže závěr - i když byla očkovaná jako miminko hned po porodu, potom přeočkovaná v 2. roce. A teď v 11, zjistili, že se někde setkala s otevřenou TBC a má ten bacil v sobě. Tedy další očkování nebude. Bude brát půl roku prášky, aby byl bacil zničen a ty jí mohou zničit játra. Takže jako první jde na jaterní testy, když budou v pořádku dostane prášky + něco na játra. Každý měsíc na jaterní testy a potom se uvidí. My jako rodina musíme na testy, jestli to náhodou není od někoho z nás. Kde se s tím setkala ona je záhadou. Jsou jen dvě možnosti - ve škole nebo doma. Doma ověříme, ale ve škole to už je mimo naší pravomoc. Dřív by se po tom šlo, dnes je to horší.
Pafca
  • 
2.11.2007 0:03:24
Dobrý den, velmi Vás zdravím, zaujaly mne vaše příběhy. Jsem studentkou posledního ročníku porodní asistence a momentálně se zabývám prací, která se věnuje těhotenství a porodu po celém světě. Byla bych velmi vděčná za jakoukoliv spolupráci s maminkami, které mají zkušenost se zdravotnickou péčí v rámci těhotenství a porodu prodělaném v zahraničí! S poděkováním a pozdravem PAVLA (Pafca11@seznam.cz)
hana cervena dcera Gizela
  • 
26.7.2007 23:28:19
Je mi 33 let a muj prvni porod probehl na stedry den.Neco tak krasneho jsem v zivote opravdu nepoznala.V osm hodin rano zacaly mirne bolesti a ve ctvrt na sest jsem drzela mou krasnou holcicku a uz ji nepustila z rukou.Nevim co je nastrizeni hraze,krystyr.Dekuji dvou sestrickam ,ktere mi celou dobu pomahaly dve divciny ne starsi nezli ja , dve profesionalni slecny mozna s rocni praxi.Kim a Lucy pracuji v Royal hospital ve meste Sunderland dekuji damy a klobouk dolu.
 Příspěvky 110 z 216 [Dalších 206 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.