| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Malá odbočka

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 20 
Míša, čekatelka na osvojení
  • 
9.6.2004 11:52:30
Ahoj Maceško,
dík za ty články moc mi to pomáhá a jak čtu tak nejsem sama, takže tu knížku určitě napiš a vydej .Na trhu už se objevují odborné publikace, ale na tohle téma mi knížka, která čerpá z osobních zkušeností chybí.Hlavně se to krásně čte a máš na to buňky. Tak hodně štěstí.
Míša
IMI
  • 
8.6.2004 23:01:44
aby nebyl opravdovy zajem stejna definice, jako mnozstvi mensi nez male :o/

clanky macesky mne vzdy oslovi, dojmou a nabiji pozitivni energii, takze pokazde, kdyz se objevi novy, hned je ctu, prestoze se mne osobne toto tema netyka. Knizku bych si urcite koupila.
8.6.2004 21:16:45
Dnes musí rodiče projevit OPRAVDOVÝ zájem, takže jeden pohled už nestačí, nevím jaká přesná kritéria ten opravdový zájem má, ale že by se situace nějak výrazně změnila, nevím.
Vím jenom jak se pracovnice dětských ústavů chvějí, aby těsně než půlrok vyprší, to matce někdo omylem nepřipomněl, a ona nepřijela na návštěvu.
8.6.2004 10:06:53
....protože je to strašně moc potřeba!
P.
  • 
7.6.2004 21:41:01
Kdyz jsme jednou v ramci jedne dobrocinne akce navstivili kojenak, predavali jsme tam hracky se sbirky harlejaku, a dalsi potreby jako plenky... fotila jsem tam taky par fotek. Pracovnice kojenaku me prosila, abych rozmazala tvare deti, aby je nahodou nektery biologicky rodic nepoznal a neprojevil zajem, ztizila bych treba probihajici proces adopce, staci pry aby rodice jednou za pul roku poslali korespondak.. Nevim jak je to ted, ale zda se mi to hrozne.
Diky za pekne clanky a hodne stesti a lasky.
Marcela
7.6.2004 19:31:32
Maceško,
Tvoje články jsou moc krásné. Myslím, že by jsi tu knihu určitě měla napsat a vydat. Tady na Rodině Tvoje články čte sice určitě dost lidí, ale jsou to jen ti s přístupem k internetu. Ostatní, které by příběh dětí ve Vaší rodině určitě také oslovil, by byli ochuzeni. Prosím odhodlej se ...
  • 
7.6.2004 16:15:34
... BEZ KOMENTÁŘE !!!

Mecháček
petr
  • 
7.6.2004 15:57:37
Tyhle věci znám jen ze vzdáleného doslechu (manželka je dětská lékařka) a občas se nějakým způsobem dostala k takto trápeným dětem - obvykle jako svědek dosvědčovala u soudu zdrabvotní následky týrání atd.
Jak je nesmírně hodná, tak běsnila jako sopka když padla věta " ale rodiče musejí dostat ještě šanci" a její mutace .
Když mi to vyprávěla, často letěl nějaký předmět jako kbelík :-) a za ním výkřik " a kdo dá ku*** šanci těm dětem - když jim rodiče už zlámali žebra a ruku! " .
Necitelnost úřadů a to zhusta i těch, které mají péči o děti v popisu práce je úděsná.

P.
  • 
7.6.2004 15:19:59
Maceško,chtěla bych Vám za Vaše články poděkovat, neboť je považuju za velice cenné a potřebné, a to nejen pro rodiny, které by rády přijaly dítě z dětského domova. Přispívají totiž k všeobecnému poznání toho, co často zůstává za zdmi ústavů skryto a co si člověk s vlastními rodiči ani často není schopen uvědomit. Můžu ilustrovat osobní zkušeností - pracovnice jednoho místního dětského domova pořádaly na mém pracovišti sbírku na kontaktní čočky pro jednu dospívající slečnu, která vyrostla v domově a které byla tak šikovná, že vystudovala střední školu. Její "tety" jí za odměnu chtěly splnit dívčí sen, totiž jít na maturitní ples bez brýlí se silnými skly. Některé moje kolegyně však odmítly přispět, protože jim prý na takové rozmary taky nikdo nic nedá. Vůbec si nebyly schopny uvědomit, o co všechno je dítě z dětského domova ošizeno a jak velkého úspěchu ta slečna i přes nepřízeň osudu dosáhla.

Maceško, ještě jednou děkuju a přeju hodně sil a štěstí celé Vaší velké rodině.
Iva
7.6.2004 14:29:56
jste úžasní, jsem moc ráda, že jsem mohla poznat osobně Tebe i Tvou rodinu. Jste obrovským přínosem nejen svým dětem, ale i nám ostatním. Doufám a přeji si, abych také jednou tak obstála, až k nám příjde opuštěný človíček.
Zdraví Daniela
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 20 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.