| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Malá odbočka

 Celkem 20 názorů.
 Daniela Lukášek Leonka Kevin 


Maceško, 

(7.6.2004 14:29:56)
jste úžasní, jsem moc ráda, že jsem mohla poznat osobně Tebe i Tvou rodinu. Jste obrovským přínosem nejen svým dětem, ale i nám ostatním. Doufám a přeji si, abych také jednou tak obstála, až k nám příjde opuštěný človíček.
Zdraví Daniela
 Iva Capoušková, dvě dospělé slečny 
  • 

Poděkování 

(7.6.2004 15:19:59)
Maceško,chtěla bych Vám za Vaše články poděkovat, neboť je považuju za velice cenné a potřebné, a to nejen pro rodiny, které by rády přijaly dítě z dětského domova. Přispívají totiž k všeobecnému poznání toho, co často zůstává za zdmi ústavů skryto a co si člověk s vlastními rodiči ani často není schopen uvědomit. Můžu ilustrovat osobní zkušeností - pracovnice jednoho místního dětského domova pořádaly na mém pracovišti sbírku na kontaktní čočky pro jednu dospívající slečnu, která vyrostla v domově a které byla tak šikovná, že vystudovala střední školu. Její "tety" jí za odměnu chtěly splnit dívčí sen, totiž jít na maturitní ples bez brýlí se silnými skly. Některé moje kolegyně však odmítly přispět, protože jim prý na takové rozmary taky nikdo nic nedá. Vůbec si nebyly schopny uvědomit, o co všechno je dítě z dětského domova ošizeno a jak velkého úspěchu ta slečna i přes nepřízeň osudu dosáhla.

Maceško, ještě jednou děkuju a přeju hodně sil a štěstí celé Vaší velké rodině.
Iva
 Alice, Matyáš 10 měsíců 


kontaktní čočky 

(18.7.2004 20:50:25)
Dobrý den, jsem oční optik a optometrista. Ráda bych pro slečnu o které píšete něco udělala. Pokud ještě má zájem o kontaktní čočky, naše oční optika ve spolupráci s firmou která čočky vyrábí by jí mohli sponzorovat. Ozvěte se prosím na alice@decentoptik.cz
 petr 
  • 

"dostat šanci" 

(7.6.2004 15:57:37)
Tyhle věci znám jen ze vzdáleného doslechu (manželka je dětská lékařka) a občas se nějakým způsobem dostala k takto trápeným dětem - obvykle jako svědek dosvědčovala u soudu zdrabvotní následky týrání atd.
Jak je nesmírně hodná, tak běsnila jako sopka když padla věta " ale rodiče musejí dostat ještě šanci" a její mutace .
Když mi to vyprávěla, často letěl nějaký předmět jako kbelík :-) a za ním výkřik " a kdo dá ku*** šanci těm dětem - když jim rodiče už zlámali žebra a ruku! " .
Necitelnost úřadů a to zhusta i těch, které mají péči o děti v popisu práce je úděsná.

P.
 Mecháček 
  • 

Maceško, to je ... 

(7.6.2004 16:15:34)
... BEZ KOMENTÁŘE !!!

Mecháček
 Kristýna+Robík 


Vydej tu knihu! 

(7.6.2004 19:31:32)
Maceško,
Tvoje články jsou moc krásné. Myslím, že by jsi tu knihu určitě měla napsat a vydat. Tady na Rodině Tvoje články čte sice určitě dost lidí, ale jsou to jen ti s přístupem k internetu. Ostatní, které by příběh dětí ve Vaší rodině určitě také oslovil, by byli ochuzeni. Prosím odhodlej se ...
 Petra, Martin 05/01 


Re: Vydej tu knihu, Maceško - URČITĚ.... 

(8.6.2004 10:06:53)
....protože je to strašně moc potřeba!
P.
 Marcela, Tom skoro 3 
  • 

Projeveny zajem 

(7.6.2004 21:41:01)
Kdyz jsme jednou v ramci jedne dobrocinne akce navstivili kojenak, predavali jsme tam hracky se sbirky harlejaku, a dalsi potreby jako plenky... fotila jsem tam taky par fotek. Pracovnice kojenaku me prosila, abych rozmazala tvare deti, aby je nahodou nektery biologicky rodic nepoznal a neprojevil zajem, ztizila bych treba probihajici proces adopce, staci pry aby rodice jednou za pul roku poslali korespondak.. Nevim jak je to ted, ale zda se mi to hrozne.
Diky za pekne clanky a hodne stesti a lasky.
Marcela
 Kristýna+Robík 


Re: Projeveny zajem 

(8.6.2004 21:16:45)
Dnes musí rodiče projevit OPRAVDOVÝ zájem, takže jeden pohled už nestačí, nevím jaká přesná kritéria ten opravdový zájem má, ale že by se situace nějak výrazně změnila, nevím.
Vím jenom jak se pracovnice dětských ústavů chvějí, aby těsně než půlrok vyprší, to matce někdo omylem nepřipomněl, a ona nepřijela na návštěvu.
 IMI 
  • 

Re: Re: Projeveny zajem 

(8.6.2004 23:01:44)
aby nebyl opravdovy zajem stejna definice, jako mnozstvi mensi nez male :o/

clanky macesky mne vzdy oslovi, dojmou a nabiji pozitivni energii, takze pokazde, kdyz se objevi novy, hned je ctu, prestoze se mne osobne toto tema netyka. Knizku bych si urcite koupila.
 Míša, čekatelka na osvojení 
  • 

Re: Re: Re: Knížku určitě napiš 

(9.6.2004 11:52:30)
Ahoj Maceško,
dík za ty články moc mi to pomáhá a jak čtu tak nejsem sama, takže tu knížku určitě napiš a vydej .Na trhu už se objevují odborné publikace, ale na tohle téma mi knížka, která čerpá z osobních zkušeností chybí.Hlavně se to krásně čte a máš na to buňky. Tak hodně štěstí.
Míša
 Olga 
  • 

Re: Re: Re: Re: Knížku určitě napiš 

(10.6.2004 7:05:20)
Uy se na tu kniyku moc tesim:-))). Olga
 Helena, 3 děti, čekatelka na pěstounksou péči 
  • 

Moc fandím 

(11.6.2004 11:11:39)
Maceško,
připojuji se k ostatním s přáním, aby se Ti podařilo tu knihu vydat. Tvoje příspěvky mi vždycky vhánějí slzy do očí a moc mě povzbuzují.Pro ostatní - ke čtení na podobné témam můžu doporučit knihu německé autorky Marie- Louise Schmidt "Jako stromy bez kořenů", je to podle skutečnosti, o tom jak si manželé s jednou dcerou vezmou 10 dětí z dětského domova - moc hezké a dojemné čtení.Držím palce do dalších dnů. H.
 Marie, dva kluci, 3 a 1,5  
  • 

Re: Moc fandím 

(14.6.2004 14:47:56)
Muzete mne poradit ktere vydavatelstvi vydalo knihu "Jako stromy bez korenu" od Marie-Louise Schmidt, rada bych si ji koupila. Taky moc obdivuji Macesku, ja mam dva male syny a chce to nekdy hodne trpelivosti.

 Hana 
  • 

Maceško? 

(15.6.2004 11:13:32)
Vaše články čtu pravidelně, jsou dojemné, ale reálné a pro nás čekatele na adopci velmi poučné. Děkuji a těším se na další. Poznala jsem Vás osobně na předadopčním víkendu a celá vaše rodina na mě udělala ohromný dojem. Slyšela jsem, jak to bylo ze začátku těžké, ale po několika letech jsem viděla děti, které mě naplnily optimismem. Máte opravdu velký talent být "maceška". Ráda bych se zeptala, jak dlouho jste zůstávala s jednotlivými dětmi doma, čekáme taky na starší dítě (předškolní věk). Je lepší být doma co nejdéle nebo po určité aklimatizační době raději dítě "zapojit" do světa? Máte 3 zkušenosti, poraďte mi, prosím.
 maceška 


Re: Maceško? 

(15.6.2004 14:39:13)
Ahoj Hanko,

potíž je tom, že stát nijak nezohledňuje fakt, že dítě přichází do rodiny později než právě narozené miminko, a navíc traumatizované, takže žádnou možnost čerpání MD u dítěte staršího než 3, resp. 4 roky nemáš. Helenka a Zuzanka k nám přišly v době, kdy už chodily do školy a školní docházku nelze jen tak přerušit, takže s nimi jsem vlastně doma nebyla, museli jsme o to víc využívat volna, víkendy a prázdniny. U Michalky jsme zapojili všechny síly, abychom si vyškemrali prodlouženou MD do 7 let, poslední rok ( 7let měla v dubnu, takže od září předchozího roku) začala chodit 2x týdně do školky. Na jaře jsme ji začali dávat do školky "na plný úvazek" (měla odklad školní docházky).
Sama asi cítíš, že není žádný univerzální recept. Můj pohled je spíše takový, že je potřeba reagovat na konkrétní potřeby dítěte, uvědomovat si, že jde často o děti kolektivem přesycené, vyžadující individuální přístup, a s nejrůznějšími nežádoucími projevy. Totiž jakmile jednou takové dítě dostane nálepku "zlobivé", těžko se jí později zbavuje. Ale musím přiznat, že znám rodiny, které daly dítě do školky hned nebo krátce po přijetí, protože to dítě samo vyžadovalo, a žádné problémy neměli.
 Agata 


Maceško - jsi inspirací 

(21.6.2004 15:15:15)
Tvé články čtu moc ráda a jsou mi poučením.
Naše holčička byla své bilogické matce odebrána ve 3 letech. Já se s ní znám od jejích 6ti a půl.
Knížky o výchově většinou napíší, že se osobnost utváří do 3 let. Sakra! Máš tip na nějakou literaturu ohledně dětí, které měli podobné "štěstí"?
 maceška 


Re: Re: Moc fandím 

(18.6.2004 6:59:22)
Knížku vydalo nakladatelství Tina Vimperk v r. 1995.
 Kačka+Michalka 13.01.02 


Čím víc,tím líp. 

(21.6.2004 14:01:35)
Hezký den,
Chci všem maminkám a tatínkům poděkovat za všechny ty dětičky,které měly prostě štěstí a z dětského domova se mohly dostat do úplné rodiny.Čím více bude takových rodičů,tím více bude taky šťastných dětských dušiček a to je prostě dobře.Určitě je moc správné veřejně o takovýchto věcech psát i mluvit a ani Vaše děti z dětských domovů se nemají zaco stydět.Informovat širší veřejnost je určitě velice záslužná věc a všechny problémy i radosti by měly být k přečtení,aby třeba váhající rodiče dostaly šanci se dozvědět,jak to taky chodí v jiných rodinách.
Držím všem palce a věřím,že šťastných dětí bude čím dál více.
Katka.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Držím palce 

(7.7.2004 20:12:45)
Milá Maceško

drížm palce, aby vaše rodina zažívala jen pohodu a vaše děti měly po nelehkém startu do života co nejvíce lásky, úspěchů ve škole i v dalším životě.
A mimochodem - naše mladší slečna je tvrdohlavá jako mezek a problémů s oběma (a obě jsou naše ve smyslu že se nám skutečně narodily) máme někdy tolik, že nám to občas přerůstá přes hlavu. Takže neboj, tyto "problémky" jsou v každé rodině.
Jo a tu knihu napiš - určitě si ji koupím!!!

Simča

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.