| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když si takhle přísná, budeš dítě ty!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 42 [Dalších 12 >>]
Hanka, Kaja 11.mesicu
  • 
25.5.2004 20:44:18
Ha ha Alco - presne - maso jsem vyzvejkala do takove suche koule v puse a tu jsem pak vyplivla do zasterky...:-)))) Dodnes se divim, ze vubec maso jim...no a skraloupy na teplym mliku - fuj! :-)
Alca13
25.5.2004 19:19:47
Mé zážitky ze školky taky nejsou nejlepší a většina se pojí k jídlům. Dodnes si pamatuji jak sedím nad talířem dušených jater s rýží a učitelka na mě řve, jestli prý tu rýži počítám a nebo jím...Maso jsem většinou nechávala v puse, nacpané ve tváři jako křeček a když mě maminka odpoledne vyzvedla, před školkou jsem to pěkně všechno vyplivla...ale spolknout to by mě nedonutili.
Školku jsem nesnášela a každé ráno se pokoušela vymluvit, že tam nemůžu...většinou mi to ale neprošlo. Snad mé dítě takové zážitky mít nebude.
Dzerza
  • 
25.5.2004 18:53:00
A taky jsem si ted vybavil :) ze jsem mel tehdy sebou v tasce pradelni snuru a soudruzka ucitelka mi ji zabavila :))
Dzerza
  • 
25.5.2004 18:46:15
Kdyz jsem chodil do 3. tridy na zakladni skole, tak jsme meli "skvelou" soudruzku ucitelku. Je to uz sice 14 let, ale dobre si pamatuju, ze kdyz jsme byli na skole v prirode v Banske Bystrici, tak jsme jednou meli kvuli nejake svatbe veceri v restauraci - byly halusky s brynzou. Kluk ktery sedel vedle me uz nechtel, ale pani ucitelka Pavelkova ze ZS Volgogradske v Ostrave mu porucila, ze to musi dojist. Kluk se poblil do talire a ta soudruzka ho nutila snist ty halusky kolem tech blinkancu :((
Dopisy domu jsme museli odevzdavat otevrene pani soudruzce ucitelce.
Lucka
  • 
25.5.2004 13:50:09
... mi připadal odpornější než všechny ty mrkvičky, kočárky, jablíčka. A na tom odporným věšáčku samozřejmě visela moje BUNDA. Hroznej řev a virvál, že jsem nemožná, neschopná, slepá. Pak ještě jedna vzpomínka a to na to, jak jsme měli besídku Čerta a Mikuláše, sedělo nás na židličkách asi 80 dětí ze všech tříd a uklízečka přišla s tím, že ten, kdo má zelenej vozíček se má okamžitě přihlásit. Nevěděla jsem, co se bude dít, tak jsem nereagovala a byla taaakhle maličká. V tu chvíli uklízečka přivezla "moje" lehátko na spaní a přede všema zařvala, že to prase, který na něj lepí nudle se má okamžitě postavit. Učitelky mě práskly... Ne, že bych fakt byla takový prase, ale NEMĚLI jsme tam žádný kapesníčky! a já prostě neviděla jiný řešení... Naštěstí, v ségřiných 2,5 letech jsme se vrátily do zlatý školky v Polabinách. Díky Bohu za to, myslím, že ve městě bych to dýl rozhodně psychicky nevydržela a byla poznamenaná na celej další život. No, dneska už je mi špatně dost, tak radši končím. Ale na druhou stranu, ze školky s Lídou a Růženkou toho mám rozhodně víc pozitivního, taky si toho víc pamatuju, kdo ví, jestli ta krupička a houby nebyla spíš nějaká asociace z první školky ve městě.
Lucka
  • 
25.5.2004 13:40:41
Tak jsem si s radostí přečetla vaše zkušenosti a "příběhy" a hned se mi vybavilo hned několik (desítek?:) vzpomínek. První školka byla super, v Pardubicích v Polabinách, paní učitelky Lída a Růženka :) Pamatuju si, že jednou jsem se podepisovala na výkres, něco mě zaujalo, na chvilku jsem se otočila a paní učitelka Růženka mi můj výkres dopodepsala... byla jsem na ní hrozně naštvaná, jednak to vypadalo, že to neumím a druhak jsem si s tím dala takovou práci... :) O něco míň příjemnější vzpomínka je na krupicovou kaši a houby. Už si moc nepamatuju, jestli jsme museli vždycky dojídat, ale tenkrát jsem kolikrát seděla právě nad tímhle. Zvlášť nad tou krupičkou se mi zvedal žaludek, dodneška si přesně pamatuju, co jsem cítila, jako kdybych se měla pozvracet...ble! Nikdy, nikdy, nikdy bych si jí v dětství dobrovolně nedala. Až někdy na druhým stupni na základce jsem se odvážila a vpravila do sebe pár lžic. Od tý doby si jí dám tak jednou za dva roky, když se dělá doma (ta totiž fakt tak hnusně sladce /připálený mlíko a tuny cukru/ nesmrdí jako ve školce). Houby díky školce nejím dodnes (teďka znova cejtím ten sliz), nesnášela jsem taky hovězí a vepřový maso (dneska jsem vegetarián). Druhá školka, resp. ta první, kdy byla ségra ještě v jeslích a ty byly jen ve městě, byla děsná. Když mě tam máma poprvé nechala, lezla jsem hystericky na bránu, že tam NEBUDU. Holky ze školky mě musely utěšovat. S nikým jsem se tam moc nebavila, z téhle školky si nepamatuju jedinou tvář nebo jméno. Pamatuju si jen, jak jsem byla hrozně sama a připadala jsem si za tou hnusnou rezavou těžkou bránou jako nějakej vězeň. Jednou jsem se tam počůrala (bála jsem se říct při cvičení, že se mi chce) a hrozně na mě řvaly... nejen učitelky, ale i uklízečky. Taky jednou jsme šli ven, byla zima a já jsem zapomněla, že mám s sebou bundu, tak jsem řekla učitelkám, že mám jenom tričko. Navlíkly mě do svítivě červenýho roláku, načež se mě zeptaly, jakou mám značku. Ten hnusnej zelenej VOZÍČEK
25.5.2004 13:22:23
Ahoj,
to já si pamatuju na mléko se "škraloupem" (tfuuj!) - doteď ho nepiju (kakao jo), ovesnou kaši (brr! zrníčka kolem talíře...), "tlustý" maso /to mě drží doteď; naštěstí mám přítele, který veškerý "tlustý" apod. vykrájí - já šťastná a spokojená mám 2 plátky masa pro sebe, on kg masa na guláš:)/ a s dojídáním to bylo tak, že když mamka přišla v půl třetí/ve tři/v půl čtvrtý, ještě jsem u jídla seděla a bulela že to nechcíííí:))) Ale jinak na pí soudružky:) si nemůžu stěžovat...
Hezký den, G.
PS: ještě něco: bylo nám 6, po prázdninách jsme nastupovali do 1.třídy - jaký bylo ve školce "haló", když jsme si my - holky - chtěly vzít na koupání plavky! Nakonec jsme si to vynutily, páč učitelka s náma nechtěla sedět zavřená ve třídě.
PS2: byly dvojdílný, černý, s bílýma tečkama:)))
Hanka, Kaja 11.mesicu
  • 
25.5.2004 12:05:46
Obe Petry - jako bych si vzpomnela na sebe. Nejen s tim pocuranim, ale i s tim dojidanim :-)))
Lída, 3 kluci a holka
  • 
25.5.2004 11:36:35
U nás ve školce se nic takového neděje, ale stalo se mi u syna v družině, že ho několikrát vychovatelka nutila dojídat oběd. Musela jsem si ji sehnat a důrazně jí vysvětlit, že si rozhodně nic takového nepřeju. Těch řečí, jak některé děti nejedí obědy a pak se dorážejí mlsky z automatu...
sarka
  • 
25.5.2004 10:53:42
To je fakt síla!Ale myslím si, že to je problém školek,kde není konkurence (vesnice,malé městečka),protože ve městech, kde si vybíráte z x školek se snaží mít dobrou pověst, tím pádem dostatek dětí, aby nemuseli propouštět personál a spojovat oddělení v případě malého počtu dětí.Zrovna nedávno mně kamarádka říkala,že její 3- letý synátor se začal ve školce pokakávat i když to před tím nedělal a taky vždycky vyfasujou třeba povlečení i s hovínkama..Asi to nemá paní učitelka v náplni práce ten boban vyklepnout do záchoda.No, jediná školka v městečku, takže si nedovolí ani nic namítat.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 42 [Dalších 12 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.