| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když si takhle přísná, budeš dítě ty!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 42 [Dalších 22 >>]
Kristina
  • 
26.5.2004 15:55:55
No ono s tím chozením na záchod je to trocchu problém. Já teď coby mladá vyučující na gymnaziu to řeším tak, že děcka se zvednou a jak řeknou tak je hned posílam. Fakt je, že kdyby chodily bez toho, aniž bych o tom věděla, tak už by to byla přilišná anarchie. Ale stejně je mi bližší přístup VŠ, ale to se bohužel na střední uplatňovat nedá:-(.
Věrásek
26.5.2004 12:12:12
Ahoj,

my máme školku suprovou. Naše malá tam chodí ráda, jenom tam nerada spí - špatně se jí usíná. I když i paní učitelka drží za ruku a hladí, tak je to půl napůl, jestli usne. Naštěstí tam nemusí spát každý den. Mám možnost si ji brát často po o.
Já si myslím, že pokud se dítko do školky těší a je tam spokojené, tak není důvod ho tam nedávat. A ty menší by tam neměli být na celý den. Což se těžko zvládá, když má být maminka v práci. Bohužel u nás není zvykem, aby máma pracovala jenom na půlku. Pro spoustu rodin by to bylo dobrý řešení. Já mám báječnýho šéfa, který mi to umožnil a nemůžu si to vynachválit. Přinesu domů nějaký penízky a přitom mám na malou dost času. Ale je to dost o šéfovi, ten můj by patřil zasadit do zlata.
Petra
  • 
26.5.2004 9:27:19
Teda ještě jsem si vzpomněla v souvislosti s mlíkem a hnusným škraloupem.
Jedna učitelka používala na nejedlíky tuto větu: "Hitlera na tebe a sežrala by jsi i hovno".

Z Hitlera jsem měla větší strach jak z čerta a Mikuláše:-(
Emina
  • 
26.5.2004 9:07:19
To je klasika klasická. Dneska se tomu člověk diví, proč neměl odvahu namočit hadr a vzít je po čuni. My jsme zase zažili "No, my tu, pani, nejsme od toho, abychom jim (tříletým dětem) utíraly zadky!". A to bylo dokonce už po revoluci.
Možná by v případě té psí nehody zabrala reakce: "Ježišimarjáfuj, takový hnus, toho se nemohu ani dotknout, zatím to tady nechte, objednám chemickou jednotku!" A vychutnat si pohled na útlocitnou úču, jak mašíruje s botou zpět do světlíku. Děťátko bych odvedla domů v bačkůrkách a nebo odnesla na zádech. No, a pak stačí poprosit pár kamarádů (nejlépe tak sedm osm:)), aby se převlékli do plné polní, co se musela nosit na branné cvičení za normalizace a pěkně vyklidit třídu, aby to nemusely děti s opatrovnicemi cítit, očistit botu, zbytky fekálií a čistícího materiálu zabalit do úhledného balíčku a předat pí. uč. s tím, že se jedná o toxický odpad, na jehož likvidaci nemá jednotka kompetence, tak ať to třeba hodí při procházce do koše na psí hromady. Nakonec bych se jí pokusila potřít vatičkou namočenou v SAVU.
26.5.2004 8:42:36
...byla fajn, opravdu se mi tam líbilo, opravdu tam své děti jednou dám (zatím je nemám), protože tam jsou kamarádi, dětská tajemství a lásky... no, a občas špatný věci (škraloup, ovesná kaše apod.). Doufám že teď se to neděje. Ještě jsem si vzpomněla na zážitek z první třídy: byla to vesnická škola, takže 1+2 třída spojená dohromady. Prvňáčků bylo 6 (z toho já a má sestra - dvojče), druháčků asi 8. No a já se ségrou a ještě jedna holčina - kámoška:) ze školky jsme byly strašně ukecaný. Fakt strašně moc:), pořád jsme nosily poznámky. Tenkrát pí soudružka Pecharová byla hodná, opravdu suprová, dodnes na ni s láskou vzpomínám... no tak ta nás krotila a napomínala. A po jedné takové přednášce že se opravdu, opravdu nesmíme bavit a musíme dávat pozor, jsme se rozhodly, že bez "vyvolání" nepromluvíme. Druhý den nebylo ségře dobře, šeptla mi že se jí chce zvracet. A já poslušna napomenutí se hlásila, jako že jestli může ségra jít na záchod. Hlásila jsem se dlouho:), páč paní učitelka byla šťastná že jsem se polepšila a chtěla si to asi trochu vychutnat, než se vrátíme k povídání ... a sestřička si pozvracela slabikář:)))) Bylo to ošklivý, to jo, teď na to vzpomínám s úsměvem. Paní učitelka to vzala v pohodě, jen pak následovala další přednáška, že sice se hlásit musíme, ale bude-li nám špatně, máme jít hned a bez ptaní na toaletu:) Pak šla se sestrou na umývárnu, očistila i slabikář (nakonec jí dala nový) a kdyby nebylo mě, doma by to nevěděli:) - o tom slabikáři. Díky této paní UČITELCE jsem si "vypěstovala" lásku ke knihám, čtu pořád a ráda, a po přestupu na druhý stupeň jsme všichni z "vesnice" uměli číst (což mi přijde normální, v 5 třídě!), a "městský", kterých bylo od prvního stupně ve třídě 30, slabikovali... a ve čtenářským deníku měli na konci osmičky jen Honzíkovu cestu a podobné knížky...
Hezký den:)
Ganginka
PS: Tak mě napadá, další "trauma" - ještě i na střední se "hlásit" - "prosím, můžu si dojít na toaletu" - "... ne, od toho jsou přestávky!!!"
Helena, 21-timěsíční dvojčata
  • 
26.5.2004 4:48:29
Teda maminky. to jste mě vyděsily!!! Dvojčata sice chodí do jeslí, ale tyjsou perfektní!!! Ale v těch školkách, to už se snad dneska neděje, ne? Je tady někdo, kdo má pozitivní vzpomínku ze školky a pokud možno ze současné doby? Ráda by jsem uvítala postřehy z Prahy 9.
Pavla 28 Vojta 10/02, Tom 6/04
25.5.2004 23:53:08
Jo, jo, mám se školkou úplně stejné zkušenosti - tolikrát jsem se tam počurala do lehátka, ani nevím, kdo to po mě uklízel, zda mamča nebo učitelky? A v zástěrce jsem kolikrát nosila domů celý oběd. Ale už nevím proč, jestli jsem to chtěla schovat mamince nebo mě učitelky nutily dojídat, tak abych to nemusela jíst? Dobrou noc. P.
Bibisa, Monička 1 rok
  • 
25.5.2004 23:11:22
Já jsem šla do školky až v pěti letech a bylo to dost drsné trauma, jehož následky si s trochou nadsázky nesu ještě teď. Do té doby jsem byla hýčkaná holčička, která moc vrstevníků okolo sebe neměla, nebyla na ně zvyklá a tudíž tvrdě dojela na to, že v dětském kolektivu platí úplně jiná pravidla než mezi dospělýma.

Takže mně by možná bývalo prospělo být ve školce o něco dřív, abych se víc "otrkala".

Nebo to možná bylo blbou školkou, protože v první třídě ve škole už to bylo v pohodě. Pamatuju si spoustu věcí, které tu popisujete - nucení dojídat až k pozvracení, občas otřesné chování učitelek a jejich neschopnost "ukočírovat" dětský kolektiv - byla jsem taková ta slušňácká holčička, co se neumí prát ani nadávat, a navíc jsem byla citlivá, takže mě vždycky hrozně vzalo, když mi někdo něco udělal a já jsem nevěděla, co s tím.

Citlivý a všímavý pedagog by si s tím určitě měl umět poradit. U nás ve školce tomu tak nebylo a jak říkám - s některými následky se potýkám dodnes.

Když o tom tak přemýšlím, tak dítě v tomhle věku vnímá mnohem víc, než si myslíme, a dá se toho hrozně moc zkazit. Já bych se školce tolik nebránila (kamarádky děti tam chodí od 3 let a jsou tam spokojené), ale určitě bych, pokud by to jen trochu šlo, opravdu PEČLIVĚ vybírala, do jaké školky dítě dám, protože ho to fakt může dost poznamenat.
Dzerza
  • 
25.5.2004 22:27:50
A zivit vas a splacet hypoteku bude manzel, jo?
Iva,2 kluci,2 holčičky
  • 
25.5.2004 21:26:57
Nejen tyto zkušenosti,ale i ty od mých přátel a známých nasvědčují tomu,že dítě předškolního věku by mělo být co nejdéle s maminkou doma.Myslím ,že rok před školou nástup do mat.školy ůplně stačí.My,přestože bydlíme v malém městečku, máme skvělou "rodinnou",ale jsem toho názoru,že právé v tomhle věku je pro dítě rodina nenahraditelná.A co vy?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 42 [Dalších 22 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.