| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Červená, zelená

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 46 [Dalších 16 >>]
21.5.2004 15:16:30
Frederiku, předpisi dělají lidé...a tak bylo vymyšleno už hodně nesmyslných předpisů.
Jak jsem zmínila výše, semafor je stroj....viz výš :-)
Sosane, bojuj :-) jmenuji Tě svým tiskovým mluvčím :-)na 3 dny
Sosan
  • 
21.5.2004 14:47:31
Předně se musím ohradit, že autem nejezdím jako prase - alespoň tedy ve srovnání s tím, co vidím denně okolo. Ale jinak s tím naprosto souhlasím. Nemyslím totiž, že je ideální děti vychovat tak, aby byli všude ti poslední a ušlápnutí, stydliví a šikanovaní (školkou počínaje). Je třeba je připravit pro život v reálném kapitalismu a dnes to prostě bez určité míry drzosti nejde, neboť drzý nad ušlápnutým vyhraje vždy. Tolik moje zkušenost, ke které jsem se léty pracně dobral a kterou svým dětem klidně předám :-)
věra
  • 
21.5.2004 14:29:45
hehe Sosane, ty taky pořád chytáš za slovíčka...
Ale vážně...když synek uvidí tátu, že semafor na přechodu ani nevnímá a autem jezdí jako prase, bude se v dospělosti chovat stejně,
výchova funguje hlavně osobním příkladem.
Sosan
  • 
21.5.2004 14:25:52
Podívej, já mám na mysli situaci, kdy je jasně vidět, že nikde nic nejede a je evidentní, že ani nestihne přijet z pozaobzoru do té doby než přejdu - a člověk stojí na prázdné ulici na červeného panáčka jako kokot. Přitom v té samé situaci v případě, že by na tomtéž místě žádnej přechod nebyl, by každý okamžitě přešel bez váhání. Tam je fakt jediná chyba ta, že člověk dělá možná dětem špatný příklad. Riziko = čistá 0. Proti rychlé jízdě v pruzích s minimálními odstupy a přejíždění z pruhu do pruhu (po Praze mnohdy jinak jezdit prostě nejde), kdy o svém bytí a nebytí rozhoduješ každou sekundu a bez nějakého "panáčka" je to fakt směšné. A v reálném životě je stejně směšná představa, že kdyby všichni dodržovali všechny předpisy, nebyli by žádní placatí. Je to prostě jak kde a jak kdy. Kolik z vás má kupříkladu legální všechen software na počítači, ze kterého kouká na tuto diskusi? Dodržujete tedy opravdu vždycky všechny předpisy?
21.5.2004 13:22:18
Daso, tak to jsem Ti opravdu spatne rozumnela... Promin :)
Dáša
  • 
21.5.2004 12:32:06
Myslím, že jsi mě přesně nepochopila, chtěla jsem jen říct, že když svítí červená, tak vůbec nevkročím do vozovky i když nic nejede!!!!
Ale když jdu na zelenou a ještě nejsem na druhé straně a už padne červená, tak je jasné , že se nevracím!!!!! Nikoho přece nezabije, když počká 2-3-5 minut na to až taam zase naskočí zelená, není teda důvod riskovat životy!!!!! Jiná kapitola je to jak ta zelená dlouho svítí??????,
krtek
  • 
21.5.2004 11:04:40
Moje posledni zkusenost z Cech, co se tyce dodrzovani dopravnich predpisu jak ridicu, tak chodcu je naprosto strasna. ZIji jiz dlouhodobe v Londyne. Po 14ti letech rizeni v Praze jsem si musela v UK jako trvale zijici cizinec udelat znova ridicak (a povim vam, myslim ze jezdim dobre a v CR jsem ridicak zvladla levou zadni, tak tady jsem ho sice take udelala napoprve, ale jen tak tak a to jsem si prosla vsechny prakticke hodiny v autoskole). Prala bych tyto hodiny vsem ceskym ridicum.

Nicmene, UK ma nejnizsi auto nehodovost v cele Evrope - duvod? Lidi proste dodrzuji pravidla a jezdi opatrne. O opatrnosti je proste cela ta autoskola. Ne o pravidlech, ty se tu lidi nauci doma sami a odbehnou si na test, ale o opatrne jizde, 100% ovladani auta, bezpecne vjizdeni do krizovatek atd. atd. A hlavne, kdyz Vam dite vlitne do silnice (nebo cyklista), tak je to temer vzdycky vina ridice = ridic ma povinnost jezdit tak, aby stihl zastavit a ma nebezpeci predpovidat!!!! A to upozornuji, ze je zde povoleno jezdit i po poziti limitovaneho mnozstvi alkoholu. Dovede si predstavit, jak by to vypadalo v Cechach, kdyby nekdo povolil nejaky limit alkoholu???
Ivana
  • 
21.5.2004 10:37:02
Oli,
ty tvoje první dva řádky o té blbosti... Asi jsi mě špatně pochopila. To, že se u nás těhotná nebo nemocný musejí doprošovat místa k sezení, přece nesouvisí s tím, že stojím (podle mě jako blbec) nad prázdným místem pro zdravotně postižené :-) To je zase o něčem jiném.... Označené místo snad neznamená, že si tam nesmím sednout, ale že má přednost zdravotně postižený člověk, kterémužto já samozřejmě místo hned a moc ráda uvolním. Pokud by to byla samozřejmost pro všechny, nebyl by ani problém si o místo požádat - myslím třeba situaci, kdy nastoupí maminka-čekatelka ve třetím měsíci těhotenství, kdy to na ní ještě nikdo nepozná. Někdo takový nastoupit může, ale taky nemusí po celou dobu jízdy a já kvůli tomu nemusím zbytečně stát.
Frederik
  • 
20.5.2004 21:51:27
Předpis není jen "určité oficiální vodítko", ale je tu proto, aby NEBYLO TŘEBA žádnou vinu rozsuzovat. Když totiž budeme dodržovat předpisy VŠICHNI (i ty Sosane), žádní placatí zkrátka nebudou. Rozumu mám myslím dost na to, abych věděl, že jezdit centrem Prahy ve špičce je čiré bláznovství. Naštěstí tam mají metro a ani pěšky jsem chodit nezapomněl. Vřele doporučuji - mnohdy je to i rychlejší. To je zase MOJE zkušenost.
A ještě něco - co se dětí týče, někdy mám pocit, že mají rozumu víc, než mnozí dospělí.
Olina
  • 
20.5.2004 21:44:40
Fakt? No podle mě je lidská blbost o něčem úplně jiném. Tady se postižený či těhotná musejí o místo k sezení většinou pohádat nebo se nechat seřvat nějakým "chytrákem"...
Já osobně na červenou nepřecházím, protože předpisy neberu jen jako nějaké "vodítko" (jako Sosan), ale respektuji je jako předpisy. Ne, není to póza, nenachytali byste mě. Na červenou prostě do vozovky nevlezu. Kdybychom si všichni předpisy a jiné právní normy upravovali podle svého vědomí a svědomí a brali je jen jako pouhá vodítka, asi by tu byl brzy ještě větší bordel, než teď. Děkuji lidem, kteří NEjsou jako Sosan, že se snaží ten brajgl tady nezvětšovat. Ono to přecházením na červenou jen začíná...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 46 [Dalších 16 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.