| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Červená, zelená

 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]
Racek
25.5.2004 14:31:33
Abych ty Nemce jen nepomlouvala... ;-)
Pred prechodem brzdi, pokud nekdo prechazi, nebo se i jen tvari, ze bude. To je zazitek, blizit se pesky k prechodu a videt, jak auta, nakladaky i autobusy brzdi a cekaji... a cekaji... Nicmene i tady dojde k situaci, kdy na prechodu autoskola zabrzdi a pusti chodce, ktereho o metr pozdeji nabere borec ve druhem pruhu - ale jsou to vyjimky.

O neco adrenalinovejsi zazitek je, kdyz ma clovek u nas, zejmena v Praze, na starosti nejakeho Nemce, ktereho pak neustale (na prechodech) taha zpod kol svistejicich aut.
Racek
25.5.2004 14:12:00
Ve Frankfurtu nad Mohanem a okoli se Nemci chovaji jako Cesi - chodci chodi na cervenou, ridici jezdi na "tmave oranzovou", sedadla jsou plna krizek-nekrizek a navic se nikdo, fakt nikdo nenamaha zvednout a nekoho pustit, dokud si o to dotycny sam nerekne. Jedna Nemka cca. sedesatileta po navratu z Prahy neskryvala nadseni, ze ji u nas neustale nekdo poustel.
Dopravni predpisy se tu dodrzuji, pokud je v okoli viditelny policajt nebo radar.
Hana
  • 
25.5.2004 9:12:28
nevím, ale zasednout místo pro postižené mi připadá jako v pohodě. Samozřejmě že je nutné při nastoupení postiženého/těhotné apod. místo uvolnit.
Sedadlo pro postižené v autobude není totéž jako vyhrazené parkovací místo. I podle přepravního řádu si tam sednout můžete, jen ho musíte uvolnit.
Toranoko
  • 
24.5.2004 13:33:11
Plně souhlasím. Jsem člověk a ne automat. to znamená, že na málo frekventované silnici klidně na červenou přejdu, ne tak když vidím, že tam čekají malé děti, klidně si sednu na sedadlo pro invalidy, a když nějaký přistoupí, tak ho pustím, neboť nechápu, proč bych nad prázdným sedadlem měla stát.Achjojoj.
Jitka
  • 
24.5.2004 11:07:16
Pardon, ale co sem motáte komunismus a nacismus? Nemyslíte tím doufám, že každý, kdo nepřecházel na červenou v uplynulém režimu, byl snad komunista????
Myslím, že i tak je to tu dost velká džungle, natož kdyby neexistovaly předpisy. Ať si každý dělá co uzná za vhodné, ale ať vystavuje riziku pouze sebe a nikoho jiného. A až se Vám něco špatného přihodí(samozřejmě Vám to nepřeju),nesuďte! Pravděpodobně někdo p o u z e porušil nějaký předpis. Např. doktor, který neposkytne pomoc, taky jenom porušil předpis .......
Jitka,dcera skoro 10 let
  • 
24.5.2004 10:50:28
Tak to co napsal Krtek můžu jedině potvrdit. V r. 1993 jsme byli s manželem týden v Londýně a okolí a musím říct, že takovou ohleduplnost řidičů jsme nězažili nikde v Evropě. Sotva se člověk přiblížil k přechodu, auta už automaticky brzdila, ještě byla celkem daleko a vy už jste věděli, že brzdí kvůli Vám. Měli jsme z toho oprvdu "vánoce", bylo to něco tak nezvyklého a vůbec to nebyla náhodná situace. Fungovalo to tak celý pobyt a v různých městech. Pro nás prostě šok. O to hůř pak na nás působil návrat do té naší české reality.
Berte prosím tento příspěvek jako prostý fakt. V žádném případě nepatřím k lidem, kteří si myslí, že "venku" je všechno lepší. To byste mě naštvali.
Asi i toto patří k té věhlasné britské zdvořilosti.
  • 
24.5.2004 10:30:13
Jak říkávala moje babička, svatá pravda.
Mluvíte mi Jano úplně z duše. Také mohu situaci hodnotit z pohledu chodce i řidiče.
Dceru jsem učila přecházet, sotva začala brát rozum. Ví, že kdyby měla čekat hodinu, na červenou se ani nehne. Přesto ví, že situaci musí mít stejně pod kontrolou - známe přece některé řidiče. Musím se přiznat, že jsem nakonec sama sebe vychovala tak dokonale, že když už všem na přechodu rupnou nervy a začnou přecházet na červenou, protože už vědí, že zelená je na spadnutí, já se zarputilostí sobě vlastní čekám (i když někdy vidím ty pohledy ostatních).
Jako řidička si někdy pěkně zanadávám, když děti přeběhnou před těsně před autem (mám často pocit,že to je jejich zábava), babča se belhá 10 m od přechodu a ještě na mě hrozí hůlkou.
Více ohleduplnosti na obou stranách by neškodilo, pak bychom se my rodiče nemuseli bát o své děti. Protože dětí, které někdo srazil na přechodu je bohužel stále dost.
ex-Psycholog
  • 
24.5.2004 8:50:40
Uz jsem nekolikrat rikal, ze bych si radej rikal Venca, ale ted uz by to mohlo lidi mast a mohli by si myslet, ze podobni blbci tady jsou dva. :-) Tak dobra, budu si rikat Psychouš. To spousta lidi uvita s nadsenim ;-D.
23.5.2004 23:01:31
Doplněk ke Klášterci:
Na té naší křižovatce nutně musí auta při odbočování vlevo čekat, až přejdou chodci. Ženská si myslela, že to ještě stihne a tříletej kluk letěl vzduchem :-( Naštěstí je už v poho on i jeho rodina, ale psychicky to byl šílenej šok (podle toho, co mi říkala jeho maminka). Na památku má jizvu přes celé čelo.
23.5.2004 22:56:51
Zelená je na vstup, ne na celé přecházení.
Snažím se také přecházet jen na zelenou, ale přiznávám, že v Praze, když pospíchám a nikde žádné nebezpečné auto nevidím, přejdu na červenou. Zejména na křižovatce na Michelské, kde se to musí zmáčknout a nechci zdržovat auta, která jsou dostatečně daleko. U nás v Klášterci je to těžší, tady máme jen jeden semafor :-))) Je na zmáčknutí, ale je skutečně potřeba.
Hodně nepříjemná křižovatka je v Praze také na Michelské, ne však ulici Michelská, ale zastávka tram+bus Michelská. Tam přejít, to záleží na štěstí, dobré náladě řidičů a drzosti chodce, kdy na bezsemaforový přechod vleze.
Bráchu jsme učili, že by byl placatej, nějak nám přišlo divný prckovi vysvětlovat "mrtvej/zraněnej". Dokonce to bylo jeho první souvětí, co řekl - .....věta, protože bych byl placatej! :-))
 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.