| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Červená, zelená

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 46 [Dalších 6 >>]
Denisa
  • 
20.5.2004 21:08:16
Problém našeho národa jsou lidi jako jsi ty Sosan. Dodržování předpisů je "směšné" "posranost-nebo chceš-li PŘEDPOSRANOST" . Jsi vševědoucí nebo se pyšníš třetím okem,že dokážeš na sto procent předem zhodnotit míru rizika? Tohle mě fakt zvedá ze židle. Mého synovce jedna vševědoucí srazila na přechodu a dva moji vševědoucí přátelé umřeli.
Jana a Jan, 2,5 roku
  • 
20.5.2004 20:14:01
Naprosto souhlasím, protože se po tomto světě pohybuji jako chodec, tak také jako řidič. Nikdy by mě nenapadlo se synem přecházet na červenou, protože ho učím, že se přechází na zelenou. Dokonce mi není zatěžko si trochu zajít a jít po přechodu, i když by to bylo kratší přejít jinde. Na druhou stranu můžu vyletět z kůže, když mi před auto skočí nějaký neukázněný chodec nebo člověk, který má pocit, že tam tu červenou má moc dlouho. Bez vzájemné ohleduplnosti, ale to se týká všech sfér života, se nikam dál nedobereme.
Ivana
  • 
20.5.2004 19:39:21
To, že si někdo nesedne na sedadlo pro tělesně postižené mi nepřijde jako poctivost, ale jako blbost. Můžu si tam přece sednout a jakmile nastoupí někdo s berlí nebo nemocný, místo mu samozřejmě uvolním.
Sosan
  • 
20.5.2004 18:28:59
Ten článek mě teda fakt pobavil. Přejít přechod na červenou, když široko daleko není v dohledu žádné auto (to je to podstatné) je absolutně bez rizika a nikdo kvůli tomu placatej nebude. Zajímalo by mě, jestli autor článku je schopen např. projet v dopravní špičce centrem Prahy. To je takový maso, že i když žádný předpis přitom neporušujete vystavujete se velmi vysokému riziku bouračky - někdy mám pocit, že to riziko je asi tak 50% :-) a že je přímo zázrak, že se nic nestalo.

Rozhodující je pro mne míra rizika, kterou svým konáním podstupuju, předpis je jen určité "oficiální" vodítko (a je tu mimo jiné od toho, aby v případě, že se něco opravdu stane, bylo možno rozsoudit vinu). Na zhodnocení míry rizika, kterou podstupujeme, na to holt musí mít člověk trochu rozum, to je fakt a tudíž je lépe děti rozum nemající vést k tomu, aby všechno dodržovali. Ale v pubertě si na to stejně vytvoří vlastní názor. A kdo je předposranej pořád a bude dodržovat vždycky všechno, bude ostatním akorát pro srandu. Tolik moje zkušenost.
20.5.2004 14:32:51
svítí-li zelená, a jede auto - nepřejdu!!! souhlas, ale... co delas, kdyz jsi uz cca jen par kroku od protejsiho chodniku? To se vratis nebo co?
Radši počkám na další zelenou!!!!!
To bys u vetsiny prazskych prechodu cekala hooodne dlouho... a napr. magistralu u I. P. Pavlova, na kterou se z Jecne napojuji auta prave v dobe, kdy autum na magistrale sviti cervena a kdy chodcum sviti zelena, resp. jsou v za polovinou cesty (protoze tam zelena chodcum sviti opravdu kratce)...
Prechazis-li na zelenou PO PRECHODU (ne 10m od nej ;) ) a auto tam potrebuje projet z boku, protoze ma taky zelenou, tak ma prednost chodec.
Neco jineho je auto, ktere si to na svoji cervenou hasi stovkou pres prechod, kde sviti zelena, ale takovych ridicu (nastesti) zas tolik neni.

Z druhe strany, naprosto souhlasim s Danou. Chodci obleceni v cernem, za soumraku, prebihajici sirokou silnici hned u vyjezdu z velkeho kruhaku, jsou fakt dokonali. Asi si mysli, ze ridic ma radar a jeste navic vidi za roh...
A duchodci sourajici se 20m od prechodu, aniz by se namahali rozhlednout, jsou taky skveli...
Jo, jo... je to problem obou stran. Bezohlednych ridicu, i bezohlednych chodcu.
20.5.2004 14:26:29
Asi to máme my Češi v nátuře, podobně jako Italové - podvádíme, kde se dá!! To třeba Němci, to je jiný kafčo!

Přijela jsem jednou nad ránem do Mnichova, bylo sotva pět hodin, ale všechny semafory na bočních ulicích FUNGOVALY!! A lidé poctivě stály a čekaly, i když nebylo široko daleko v dohledu žádné auto. Stejně tak v tramvaji nebo v metru - vidím prázdné sedadlo a hrnu se k němu. Bylo mi divné, že si nikdo nesedá a pak jsem si všimla červeného křížku. Na sedadlo pro tělesně postižené si prostě nikdo zdravý nesednul - bylo prázdné až do doby, než nastoupil někdo starý nebo postižený.

S přecházením an červenou bych si nedělala hlavu, pokud vyjdu na zelenou a nestihnu to dojít. Některé semafory jsou tak nastavené a nic s tím nenaděláme.

Když většina nezachovává nějaký předpis, neznamená to, že je ten předpis špatný nebo že neplatí, ale jen to, že ho většina nezachovává...
Dáša
  • 
20.5.2004 14:06:47
svítí-li zelená, a jede auto - nepřejdu!!!
svítí-li červená a nic nejede - nepřejdu!!!!!!! Jen tak můžeme jít příkladem!!!!! Radši počkám na další zelenou!!!!! co když to pozoruje nějaké dítě a usoudí, že se může chodit na červenou, pak nezhodnotí situaci a může vlítnout pod auto.....
20.5.2004 13:30:51
Hrozně mě štve, když se vydá taková babička s hůlkou na červenou nejlépe večer za tmy v černém oděvu!! To bych vraždila. Taky obdivuji matky s kočárky, které před sebou hrnou kočár a ani se nerozhlédnou. Nebo jsou skvělý důchodci, kteří u přechodu plkají hodinu a pak aniž se podívají vběhnou přímo do cesty autu. Ne vždy mají chodci absolutní přednost. Svojí vinou udělají nešťastnými nevinné. V Brně je to hrozný u Intersparu na Vídeňské. Člověk za volantem musí předvídat nepředvídatelné, proto se nedivím, že je tam co chvíli smrťák. Navíc děti ani nedokáží zhodnotit situaci a odhadnout rychlost blížícího se auta a důchodci si myslí, že to přece stihnou.
20.5.2004 12:27:52
Semafor je stroj. Stroj je vymyšlený lidmi, aby jim usnadnil život. Takže nejdůležitější je vyhodnotit, zda mohu přejít svým mozkem a né strojem. Svítí-li zelená, ale řítí-li se tam auto - nepřejdu. Svítí-li červená ale nikde žádné auto - přejdu.
20.5.2004 12:02:39
Je fakt, ze na mnoha prechodech sviti zelena opravdu jen chvilinku. Na druhou stranu, pokud vim, tak je dulezite, jakou ma panacek barvu, kdyz VSTUPUJETE do vozovky. Cervena se sice rozsviti, ale vy mate pravo na tu druhou stranu jeste dojit. S tim, ze prechod vozovky chvili trva, se pocita: automobilum se nerozsveci zelena v okamziku, kdy chodcum naskoci cervena... Je tam urcita casova prodleva.
To, ze sviti chodcum zelena, a na prechod zacinaji najizdet auta, je to, co me neuveritelne stve, ale je to jen dusledek odbocovani, zvlaste na velkych krizovatkach. Alespon teoreticky, chodci maji prednost a autum tam poblikava oranzovy panacek :)
Tohle vsechno asi ale vite... Opakuji to jen proto, ze mi vadi, jak se stale nekdo rozciluje, ze mu zhasne zelena driv, nez prejde.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 46 [Dalších 6 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.