| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jste na tom, rodiče?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3134 z 34 
Emina
  • 
25.2.2004 17:31:02
Ahoj, troufnu si poradit ti úplně prakticky. Začni od toho, že budeš spát v noci, např. stylem, že muž vstává o víkendu a během týdne na střídačku. To, co zažíváš ty přes den, není míň náročné než jeho práce a pokud je on jediný, kdo tě může zastoupit, měl by to udělat. Když nebudeš spát v noci, budeš mít problémy třeba po pěti letech....
S holčičkou bych určitě na to pozorování šla, do Motola nebo někam jinam, kde jsou dobré podmínky.
Můžeš dětskou masáž, doopravdy to může dost pomoct, ale než začneš masírovat ty jí, měl by nejdřív někdo masírovat tebe. Vůbec (pokud to máš ráda) maximálně vyhledávej tělesný kontakt s někým, kdo tě má rád a doopravdy ví, jak ti je těžko. Takže asi nejspíš manžel, ale může to být někdo jiný.
Pokud babičky nezvládají hlídání, tak ale mohou pomoct s jinýma věcma v domácnosti (nákupy, prádlo, vaření atd..), nebo na to můžeš i někoho najmout, dá se při troše hledání najít i schopná důchodkyně, která tě nebude dřít z kůže (finančně).
Vyhledávej situace, ve kterých máš zkušenost, že je malá klidnější a současně by i tobě umožnily trochu oddechu. Až ještě trochu poporoste, vyzkoušej nošení na zádech, mně se to maximálně osvědčilo a doma to dává spoustu možností, event. i sedět atd.
Do budoucna se to jistě zlepší, tím se můžeš uklidňovat, ale odpočívat musíš začít hned a to i za cenu, že třeba muž se bude muset víc namáhat, nebo dítě bude občas prožívat nepohodlí. Když se sesypeš a budeš ležet tři neděle na psychiatrii, bude zažívat nepohodlí daleko větší.
Držím ti pěst.
  • 
25.2.2004 16:05:00
Ahoj Adélo, naprosto tě chápu, mám taková zlatíčka 2(zatím). Skoro do roka byla situace velmi podobná té, kterou líčíš. Nemohla jsem se v klidu ani vykoupat, jakmile jsem nechovala, řev a řev. Nikdo mi nepohlídal (nešlo), v noci kojení po hodině nebo nošení a řev. Totální nevyspání a únava byly děsný, často jsem jela nadoraz. Pak se situace zlepšila a dneska už si myslím, že to tak hrozný být snad nemohlo - optimismus před třetím porodem, ale pamatuju si to dobře. Chce to vydržet a věřit, že bude líp. U nás taky nepomáhalo nechat vyřvat, některým dětem asi trvá déle než se srovnají, potřebují získat jistotu, že jsou bezvýhradně milovány, pomáhalo nošení v šátku a masáže podle Jany Hašplové (knížku Masáže dětí a kojenců vydal Portál. Ta období uspávání v náručí tak rychle utečou, že se mi občas zasteskne, když vidím fotky a teď se třeba odtahují a někdy odmítají dát pusu nebo chtějí radši na klín k tátovi, který je díky práci vzácnější. Když budeš mít chuť, napiš. Jířa
Gréta
  • 
25.2.2004 16:00:51
Ahoj, zkus konstituční lék od homeopata (dobrého).
Pokud homeopatii nevěříš, tak nic, ale já osobně mám zkušenost se změnou chování dětí (zejména dětí) po homeopatikách.
Adela, dcera 7 mes.
  • 
25.2.2004 15:29:11
Naprosto souhlasim, ale ... Mam sedmimesicni holcicku, ktera vyzaduje stoprocentni pozornost ve dne v noci. Ja vim, ze mnohe z vas reknou, ze jejich deti take, ale nase Klarka je opravdu trosicku jina.
Je narozena o mesic drive a naprosto o ni neplati, ze nedonoseneckove jsou spavejsi, linejsi apod. Je velmi, ale opravdu velmi ziva, vztekla, neklidna a place jiz od malinkata strasne casto a strasne intenzivne. Dokonce i detska lekarka pokazde kdyz ji slysi tak rika, ze bychom meli jit do nemocnice na pozorovani... Stykam se s maminkami stejne starych deticek a vsechny se shodly, ze Klarka je skutecne tezko zvladatelna. Navic spatne usina (jedine na ruce, mnohdy po dvouhodinovem drncani) i spi...
Miluji ji, nechci aby to vyznelo, ze si na neco stezuji, ale skutecne uz NEMUZU! Jediny, kdo me muze jakztakz zastoupit je manzel, ale ten chodi do prace...Ale opravdu se snazi, kdybych nemela jeho tak uz se davno lecim na pszchiatrii.
Jelikoz mi to prerusta pres hlavu, jsem permanentne nevyspala, unavena tak jsem poprosila babicky a kamaradky o pomoc. Vsechny s nadsenim prijaly, v tom problem nebyl. Problemem je proste nase Klarka. Ac je na babicky zvykla, jakmile ji maji pohlidat, pochovat, tak spusti obvykly hysterion a neni k utiseni. Mnohde zminovana metoda "nechat vyrvat" u nas selhala, protoze kdyz Klarka zacne, tak se jeji plac stupnuje a stupnuje,zacne se trast, blinka a to mi za to nestoji. Ona uz potom neni schopna cokoliv a kohokoliv vnimat. A s tim si pochopitelne babicky nevedi rady a take to neni to prave.
Posledni dobou se pristihuji, ze si materstvi neumim uzivat, protoze moje myslenky smeruji pouze k tomu jak Klarku utisit, cim ji zabavit aby neplakala apod.
JAK SI MAM ODPOCINOUT??? Uz jsem fakt nadoraz a nekdy je mi uplne zle vycerpanim. Na druhou stranu nedokazu odejit a nechat ji napospas kdyz vidim jak moc ji to deprimuje, jsem asi mekka, ale od toho jsem rodic nebo ne...? Vim, ze potrebuje maminku odpocinutou a usmevavou a ne unavenoou a nervozni, ale...
Prosim poradte.
Dekuji, preji vsem slunickova detatka, Adela
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3134 z 34 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.