| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je aspartam nebezpečný?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 61 [Dalších 31 >>]
Majka
  • 
13.8.2007 18:50:50
To, co jsem si přečetla o aspartamu, mě úplně šokovalo. POužívám limonády slazené aspartamem, light jogurty, nanuky,polévkové přísady...Fakt je, že se cítím víc unavená a trpím nespavostí. To jsem vypozorovala především po vypití většího množství limonád slazených Aspartamem. Tak jsem si limonády začala ředit vodou a bylo to lepší. Tak teď už je nebudu kupovat vůbec. A když, tak jen slazené normálním cukrem. Ale pít se dá docela dobře i voda.Nebo káva z melty, je dobrá i neslazená a vychlazená docelka dobře zažene žízeň
  • 
6.8.2007 4:52:29
Naměřili mi cukr6.9. je to vážné ? Jen se ptám .Děkuji za odpověď
Jirka1
  • 
29.6.2007 10:02:15
Spíš Ty se zamysli nad sebou a nějaký takový článek si sám přečti. Uvaž ale, jestli to není skrytá reklama, i fundovaní odborníci si rádi přivydělají, moc peněz je ohromná. Jestliže chytře přispívají prestižní universitě finančními dary, mohou si zajisté přát, aby se o jejich výrobcích psalo vstřícně.
  • 
27.3.2007 22:28:19
Ahoj,

nevim zda jste slysela o perfektnim vyrobku pochazejici puvodem z Ameriky, a ktery je predevsim
i na cukrovku. Znam lidi, kteri bojovali s cukrovkou radu let a po uzivani tohoto ciste prirodniho, opakuji ciste prirodniho "leku"-potraviny jsou v soucasne dobe temer vyleceni. Nepotrebuji si nadale pichat inzulin a drzet ostrou dietu odvazovanim kazdeho sousta a podobe.
Je to produkt z mladeho jecmene, pokud by jste mela zajem rada poradim kde zakoupit.
Drzim palce. Katka
Jirka
  • 
15.1.2007 15:29:15
Souhlasím, všude po internetu modifikace jednoho nesmyslného článku podobně jako "nebezpečná éčka". Lidé asi rádi čtou tyto senzace. Doporučuji najít si články podepsané nějakou autoritou v oboru. A je po senzaci.
Bubak
  • 
5.11.2006 11:37:25
Jo me se taky libil
John Sullivan
  • 
4.9.2006 1:58:53
Rovněž mohu potvrdit, že jsem míval popsané problémy (poruchy srdečního rytmu, přechodná ztráta paměti, zhoršený zrak, únava). Pak jsem sám zjistil, že mně to postihovalo, když jsem pil více soft drinků (zvláště DIETCOLA)denně. A tak jsem přestal ty přeslazené sajrajty pít. A už skoro rok nemám uvedené potíže. A to o Aspartamu jsem se dočetl až nedávno.Takže doporučuji každému, místo diskuzí, vyzkoušet na sobě.
Mara
  • 
24.5.2006 18:11:36
No odkaz je to sice zajímavý, nicméně nevylučuje zas tak stoprocentně argumenty v primárním článku s MWM magazínu.Vždycky jsou to polemiky mezi několika skupinami a dobře si všimněte, že většinou při objevení "lepší" a novější náhrady, kterou je potřeba prodat teprve vycházejí najevo škodlivé vlivy předchozí náhražkové potraviny.Také jsem velice dalek toho zase až tak slepě věřit "slovům rádoby renomovaných serverů, že se něco neprokázalo". Rozhodně tato tvrzení neznamenají ani zdaleka, že to tak není. Je to asi podobné, jako když někomu "zatím" neprokážete např., trestný čin ani omylem neznamená, že ho nespáchal.
A že firma Monsanto(producent Aspartamu) je skutečně velmi kontraverzí společnost, se v médiích a na internetu přetřásá poměrně dlouho v poslední době zejména ohledně genetické úpravy potravin, převážně za účelem toho aby odolaly právě herbicidům, které samo Monsanto vyrábí.Pokud umíte číst mezi řádky, je to docela čitelné i na jejich vlastním webu v české versi . Nechci nic zlehčovat, ale přechod z ropných derivátů na potravinářské a zemědělské produkty považuji skutečně, za krkolomný obrat, což se uvádí na těchž stránkách.

Jinak s Vámi souhlasím, že v podstatě rafinované potraviny jsou na tom stejně, ne li dokonce hůře a proto si myslím, že jediná správná cesta je všechny tyto pochutiny výrazně omezovat a pokud možno nahrazovat přírodními látkami.
Samozřejmě to nejsou dle Vašeho "vědeckého pohledu" prokazatelné věci, ale přeci jen v přírodě vyskytující se látky jsou patrně lépe přizpůsobené lidskému organismu než čistá chemie.
Navíc Vás to možná překvapí, ale i když jsem "požvýkal" jen několik light žvýkaček a vypil cca 2 litry light limonády denně, tak jsem některé příznaky uváděné v článku: Sladký zabiják-Aspartam ve WM magazínu na sobě sám pozoroval a potvrdilo mi to i více lidí, kteří se stravovali podobně, od té doby co se snažím konzumaci umělých sladidel vyhýbat, se příznaky ztratili...
Tomas
  • 
27.2.2006 11:30:27
Když si dáte vyhledat slovo ASPARTAM v google v českých stránkách, zjistíte že se prakticky všude jedná o modifikace jednoho a toho samého textu, který někdo přeložil a je publikovaný všude možně. Důležité je, že se v něm hemží jmény odborníků, doktorů a univerzit, které jsou docela možná vymyšlené. Ale hlavně zaráží fakta, která vypadají "logicky" a nikdo se nad nimi nepozastavuje. Třeba to, že aspartam se rozkládá při teplotách minimálně 4-5x vyšších než uváděných 40C (přibližně nad 190C), což je teplota, kterou běžně láhev Coly Light neprochází :) Stejně tak je to s tou toxicitou a karcinogenností aspartamu. Při jakém množství může být aspartam toxický? Při pár desítkách nebo stovkách miligramů nebo při pár kilogramech. To je dost rozdíl. Když vypijete během jednoho dne pět litrů octa, asi to bude něco jiného, než když vypijete pět litrů během 10 let ne? Účinky stejného množství aspartamu na krysu (která váží setinu váhy člověka a má jiné geny) je dost nesrovnatelné s vlivem na člověka a navíc se tyto studie zaměřovaly právě na stanovení množství, kdy je nějaká látka pro organismus toxická.
Jsou to prostě nesmysly a pokud nepijete 20l coly denně a nesladíte k tomu každých pět minut jedno kafe krabičkou NutraSweetu, tak na to klidně můžete zapomenout. Asi v případě těhotenství nebo nemocných je to něco jiného ale normálně zdravým lidem aspartam neškodí v malých množstvích víc než třeba cukr. Mimochodem rafinovaný cukr nemá s "přírodním cukrem" společného vůbec nic a obecně rafinované suroviny by měly být označované jako "zdraví škodlivé", protože se jich konzumuje mnohem víc než pár set miligramů.
Doporučuji třeba tento článek:
http://www.qmagazin.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=2246&Itemid=46
Pavel
  • 
30.10.2005 22:31:05
E123 je Amarant, obilnina která se pěstuje snad už od starověku.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 61 [Dalších 31 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.