| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je aspartam nebezpečný?

 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]
Albibert
3.3.2016 7:15:34
Aspartam je bezpečný http://www.efsa.europa.eu/en/faqs/faqaspartame
Marek
  • 
5.9.2011 15:01:45
Aspartám je E951 nie E953 ! ... opravte si to :)
Jano janovatý
  • 
15.3.2011 11:30:03
Na úvahu - je tajomstvom, že Ibuprofen poškodzuje očné nervy. Skrátka a jasne - človek z toho slepne. Lekári o tom vedia (tí lepší lekári). Zaujíma to niekoho? Môžete si odvodzovať vzorce a robiť tzv. "objektívne výpočty" koľko len chcete. Všetci sa tvária, že sa nič nedeje. Kto preukáže, že poškodenie očných nervov Ibuprofenom niekomu ublížilo? Nikto. Kto sa postaví a pôjde do sporu zo spoločnosťou, ktorá zarába rádovo v ... ?
Jano janovatý
  • 
15.3.2011 11:17:38
To sú štatistické čísla. Všetko sú teórie. Je smiešne, že niekto obháji aspartam ako bezpečnú látku, niekto obhajobu vyvráti (a dokonca sa preukáže na zdraví NA KONKRÉTNYCH ĽUĎOCH že to škodí), a tí naši "dobráci" znova a znova tými istými spochybnenými faktami vyvracajú spochybnenia ich argumentov. Nemám na mysli články, ktoré sa tradujú na internete. Tak kto je tu na hlavu? Tí obhajcovia alebo tí čo spochybňujú? To je ako bibliou dokazovať bibliu...

Viete, skúste si buchnúť každý deň ráno kladivom do prsta. Človek je schopný znášať do istej miery úder kladivom. Ale skúste robiť týždeň, mesiac, rok... To isté je aj s príjmom nervových jedov, medzi ktoré aspartam možno zaradiť. WHO je preukázateľne ovplyvňovaná lobistickými záujmami nadnárodných spoločností, tak sa prosím vás neodkazujte na to čo hovorí WHO, nemá to váhu. Alebo ste tak nesvojprávni, že potrebujete aby nadnárodné spoločnosti rozhodovali o tom, čo je a čo nieje pre vás dobré? To môžeme skončiť u toho, že tesc.o predáva zaručene zdravú mrkvu, to že sú prehnojené, v podstate nikomu neškodí. Že predáva hodnotne bezcennú zeleninu, tiež v podstate nikomu neškodí.

"Ale proc USA se zajimalo koncem druhe svet.valky vyvojem aspartanu jako biologickou zbrani.." Dobrá otázka.

To proste chemizovanej hlave nevysvetlíš :D...Rada vidí pár vzorčekov. Je vtipné, že aspartam má vedľajšie účinky, a tí naši chemici spochybňujú aj tieto vedľajšie účinky nejakými vlastnými štatistickými výpočtami hrajúcimi sa na objektívne čísla. V minulosti mal aspartam zabíjať, a stále má schopnosť likvidovať mravce.

Benzoan sodný preukázateľne narušuje mitochondrie, je to katastrofa na organizmus, a bohužiaľ tieto poškodenia sa budú dediť. Kde sú všetci tí odborníci, co sa mali zasadiť o zakázanie tejto látky? Zatiaľ to nikoho nebolí. Až ľudia začnú umierať, bude neskoro. Kde je to objektívne WHO? Informácia o katastrofálnom účinku na bunku o benzoane sodnom sa objavila len na pár dní na internete aj na mainstreamových médiách, ale články tak ako rýchlo sa obbjavili, rýchlo aj zmizli a nachádzajú sa už len na tzv. konšpiračných servroch. Kde ste všetci tí odborníci, čo vyvraciate škodlivosť aspartamu?
Magda
  • 
6.1.2011 0:43:35
Musím přiznat, že tento článek se mi četl "mnohem lépe", nicméně nevím zda jste lékař či odborník, který má následující informace ověřené. Jelikož jsem poměrně velkým konzumentem potravin obsahujících tuto látku, smím se zeptat, do jaké míry těmto údajům mohu věřit (resp., mohu tento článek považovat za důvěryhodný?) Děkuji za odpověď.
pozitiva
28.9.2010 11:34:03
Mozna ze se malo zaklada na pravde!Ale proc USA se zajimalo koncem druhe svet.valky vyvojem aspartanu jako biologickou zbrani Ktera by zpusobovala dementni sytuace ktere by vedly k silenstvi ano i to dela aspartan. Napada zdrave bunky hypofizy PW
pozitiva
28.9.2010 11:16:57
Travi nas jak krysi .kdo jsi uvedomuje prez jake prekazky dela spolecnost aby zbohatla na ukor lidstva.Jsou to zverstva a pripady ktere se staly nikdy se nedostaly na svetlo.Pilotum byl aspartan zakazan ,ale jinak ho sipaji do vseho /fenylalamin,irbis;spponfuel,nutrasweet,aceculfam K,E 951,E 953,E954,E955:jak v pilulkach tak v prasku dokud nemate zadne problemy se zdravim prectete si dobre obsah potravin hlavne jogurtu a kojenecke stravy aspartam je vsude je jed!!!Co se nedostane do medii ,ale tentokrat ma Amerika velky pruser V minulosti jsme poslouchali rusi ted nas ridi a prikazuje amerika.Vse je hola pravda co jse pise v clanku,a melo bytam byti jeste vice ohledne tohoto jedu PW
Eva
  • 
27.11.2009 11:25:29
Ludia sú takí hlúpi. Ja pijem vodu, raz vodovodu, raz nesýtenú z flias, ale aj to menej, bylinkove caje, sem tam ovocnú stavu. Neviem preco ludia do seba vobec potrebuju liat rozne napoje ci im podhodi priemysel , vselijake ochutene. Ludia su ako male deti, nevedia byt bez vselijakým sutemínov , maskrtiek. A potom ich oblicky trpia, ked piju vselijake otravne coly a sladke otravne farebne vodicky, skoro vsetko uz pomaly sladene aspartamom. Dobra voda osviezujúca sa da pripravit aj z vody, citronu a cukru. A miesto bieleho cukru sa pouziva aj hnedy nerafinovany, ktory ma este lepsiu chut, alebo ovocny alebo hroznovy cukor. alebo med. Ako sladidlo med je vyborny a zdravy ako kadejake nahradne sladidla. A hlavne vsetky mnou spominane sladidla treba s mierou, tiez to netreba prehanat. Ja si davam s mierou ovocny cukor, hnedy cukor a med a nemam ziadne kazy na zuboch - lebo tie su hlavne z nedostatku vyzivnych latok.
Nechapem ludi, ktori napadaju tych ktori nam chcu dobre poradit o skodlivosti aspartamu, tych co sa zastavaju aspartamu. Neviem preco potrebuju riesit nejaku umelu latku a obranovat ju, ked sa mozu na nu uplne vykaslat. A diabetici tiez maju viac alternativ, ako pchat do seba umele sladidla. Vsak aspartam im nici pecen a tadialto cesta z vyliecenia nevedie. Prirodzeny cukor v potravinach s mierou by im urcite neuskodil, vobec by nezomreli, keby neuzivali aspartam a ine nahradne sladidla. Mam priatelku ktora ich neuziva a zije.
ben
  • 
12.10.2009 21:21:05
Článek jsem si přečetl a ač nerad užívám podobná označení, musím konstatovat, že je to snůška blábolů a spekulací postavených na velice vratkých základech. Většina údajů a popisovaných příznaků se odvozuje od účinků metylalkoholu na lidský organismus. ALE POZOR, aspartam neobsahuje metylalkohol (metanol) ale metylester. Z chemického hlediska úplně něco jiného a metylester nemá vlastnosti metylalkoholu. Chtěl bych ještě podotknout jednu důležitou věc. Mnoho tvrzení o nebezpečnosti aspartamu vychází z nešťastně opublikované studie, kdy byly formulovány některé domněnky založené na předpokladech vycházejících z testů provedených na krysách a v mnohonásobně větším množství, než jsou povolené dávky. Jak bývá pravidlem, rádoby odborníci se chytili senzace a objevila se řada "zaručených" zpráv a odborných informací, které negativní účinky vygradovaly až k absurditě. Čím morbidnější článek, tím větší popularita. Strach je mocná zbraň, bohužel zaslepuje. Vědecký svět ale nezaspal, jak si možná mnozí myslí. Naopak, byly provedeny seriózní studie a testy na desítkách tisíc dobrovolníků. Nechci rozebírat celou anabázi, ale závěr byl dost překvapivý. Povolená bezpečná denní dávka aspartamu je 40 mg na 1 kg hmotnosti za den. Na základě získaných výsledků dospěli odborníci z různých pracovišť k závěru, že aspartam je natolik bezpečný, že by bylo možné tuto dávku zvýšit až na 60 mg. Přesto WHO nepovažuje za nutné dávky zvyšovat, protože zkonzumovat stávajících povolených 40 mg na 1 kg za den je prakticky nereálné (80 kg člověk může denně bezpečně zkonzumovat 3200 mg aspartamu, což odpovídá asi 640 g cukru z hlediska sladivosti). Ještě jednu malou poznámku. Každý člověk je jiný a je také jinak citlivý na různé látky. Při vysokých dávkách jakékoliv látky se mohou objevit příznaky, které mohou být i nežádoucí. Pokud někdo zkonzumuje 100 mg hořčíku, nic se neděje. Pokud ho však bude 1000 mg, doporučuji nechat volnou cestu ke dveřím záchodku. Aspartam je v současné době odborníky považován za nejbezpečnější sladidlo. Je jen na každém čtenáři, zda bude věřit senzacím nebo vědeckým faktům. Chtěl jsem jen tímto příspěvkem vnést trošku reality do problematiky aspartamu a jeho nutričního používání. Dovolím si odkázat na jeden věcně zpracovaný článek o aspartamu (www.galenus.cz v části farmaka).
  • 
9.7.2009 13:33:05
http://tachyon-ostrava.webnode.cz/news/aspartam-sladky-zabijak/
 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.