| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Očistec zvaný kojení II

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 118 [Dalších 88 >>]
Věnina+Adam01
  • 
11.11.2003 22:55:30
Mile zoufale holky,
Chtela bych trosku prispet svou troskou....
Ja osobne jsem kojila do 10. nesicu temer bez problemu...ale byla evakuace a povoden a mliko okamzite pryc....
Ale pri predcitani vsech prispevku jsem ani jednou nenarazila na vec,kterou jsem slysela davno v radiu.
Nevim presne odkud ta pani doktorka byla(takova p.Mojzisova prez kojeni) ...tusim Svycarsko...ale ucila maminky behem kojeni delat urcite pohyby,nenapadne a stimulovat urcite body(pamatuji na ten pod kolenem)Byl to rozhovor z maminkou co mela 2 deti z rozdilnym pristupem ke kojeni(prvni tloustlo,druhe hublo).
Nevim jestli je to nejak dohledatelne,ci zname,ale jako alternativa vedle dobre stravy(ja osobne jsem mela malo mleka z nemocnicni stravy,kdyz jsme byli ve 4 mesicich na operaci)a spanku pres den,by se to mohlo nejak dopatrat.Kazda nadeje umira posledni..a kojit je co si budem rikat,zdrave,pohodlnejsi a levnejsi:o)
Vubec Vam nezavidim pocity ktere Vam davaji nekteri kolem sezrat...
Hodne sily
Věnina
11.11.2003 21:52:23
Moje první dcera (porodní váha 3,6 kg) překonala 10 kg v 5,5měs. V 1 roce měla 13 kg a ve 2letech také. Teď má 2,5 roku a je štíhlá, taky je jí věčně zima, což dřív ne. Miminko to bylo spokojené, nikdy nebrečela a nebyla nemocná, ani rýmu nikdy neměla, když jí byl kus. Teď mám 7 měs druhou dceru a přestože v noci líp spí, nemám čas tolik kojit a má dudlíka stejně v půl roce měla 9 kg a pěkné faldíky a je čilejší než první.
Chtěla bych říct, že se člověk nemá koukat na tabulky, každé dítě je jiné a základ je důležitý. Nehledět taky na blbé řeči. Co by někdo dal za faldíky, když je dítě nemocné a půl kg zhubne třeba za týden.

Všechno se dá řešit: šila jsem maxidupačky a autosedačku jsme kupovali v 9měs Maxicosi priory (9-18kg)a vážila jsem lidí co braly mé pěkné maximiminka s úsměvem a láskou.


  • 
11.11.2003 20:42:29
Od začátku jsem měla problém s kojením. Malá brečela a to pořád. U prsu, bez prsu - prostě pořád. Vydržela jsem to, ikdyž jsem s tím chtěla tisíckrát praštit! Podržela mě moje máma a a to asi v tu nejvhodnější chvíli. Po 3 měs. se malá uklidnila, udělaly jsme si svůj rytmus a zvládly jsme to. Kojila jsem plně skoro 7 měs. A ty noci. Těch neprospaných nocí, těch bylo !! Jsem na to ale právem hrdá, opravdu. Kojím dodnes. Sice jen jednou denně, ale přece.
11.11.2003 7:54:49
Já sem kojila do 13-ti měsíců celkem bez problémů - až na to, že nám to ze začátku moc nešlo, ale už v porodnici sme se to se sestřičkami krásně naučily - ale spousta mých kamarádek problémy s nedostatkem mléka měla - existuje homeopatický prostředek Ricinum communis 5ch ( v lékárně by vám ho měli objednat) - který má laktaci vylepšit (kamarádce doporučila její pediatra) - ale vlastní zkušenosti s ním nemám - i když s homeopatií mám zkušenosti jednoznačně pozitivní - já i dcera - třeba to někomu může pomoci.
Nika
Boadicea
10.11.2003 12:59:53
"a naopak pokusy nekterych lidi o "navraty" k prirode (vitarianstvi, veganstvi...)vedou ke zdravotnim problemum".
Mas to nejako statisticky podlozene?? Podla toho co som precitala, co viem o sebe a mnozstvo ludi okolo mna (vegetarianov, veganov atd), je to presne NAOPAK. Nechcem tu zas virit diskusiu, ktora uz prebehla o vegetarianstve inde, no zarazaju ma niektore nepodlozene poznamky/odsudenia.
10.11.2003 11:45:25
..až do 4. měsíce. Potom měl můj mrňousek takové problémy z hladu (strašlivé prdíky, nespal, byl pořád ubrečený a nervní), že už se to nedalo vydržet. a to jsem byla na ledacos zvyklá. S jeho bříškem jsme byli dokonce na pohotovosti, tam nám doporučili přikrmovat. Zakoupila jsem Omneo a z malého vzteklouna se stal za pár dní spokojený chlapeček, který sám od sebe usnul v postýlce, vydržel v ní ležet nebo si hrát sám a nechtěl ani tolik chovat. Během prvního měsíce přikrmování přibral víc jak 1 kg a když si vzpomenu, jak jsem ho trápila hlady ve jménu správného kojení, tak mám na sebe vztek. Stálo mu to vůbec za to? Snad se mu alergie i ostatní nemoci vyhnou a v pubertě se zůročí ono citové pouto, kterým se pořád tak argumentuje. I já se kdysi těšila na dlouhé kojení, četla příručky ale teď si vůbec nejsem jistá, jestli ono kojení za každou cenu má smysl.
Kamila
  • 
10.11.2003 11:27:49
http://zdravi.idnes.cz/zdravi.asp?r=zdravi&c=A031109_233243_zdravi_pol
Inka
  • 
10.11.2003 10:23:18
Katko , nedramatizuj a nestras!!! Krom toho, asijska tradicni medicina uprednostnuje mleko a maslo - tradicne se asi mysli maslo a mleko cerstve od zdrave kravy (tedy nikoliv krabicove supertrvanlive UHT). Nemam cas popisovat technologii vyroby margarinu, ale na pocatku je dost podradny rostlinny tuk, kterym by si normalni clovek nenamazal ani boty. Takze zlate maslo, z rostlinnych oleju pak ty opravdu panenske zastudena lisovane. Vzdy zalezi na konkretni situaci, mnoho dospelych lidi opravdu mleko neumi travit - ti ho pak vetsinou nepozivaji bez ohledu na aktualni stav potravinarske propagandy. Jinak deti se rodi take eskymackym zenam ci mongolskym kocovnicim. V drsnejsim klimatu je mleko, maso a zivocisny tuk zaklad vyzivy. Predpokladam, ze tyto zeny sve deti koji a to asi i dost dlouho.
Clovek uz se z prirody davno vymknul, soucasna smisena strava je nejspis dusledek prizpusobivosti organismu a naopak pokusy nekteryhch lidi o "navraty" k prirode (vitarianstvi, veganstvi...)vedou ke zdravotnim problemum.
10.11.2003 4:28:57
Jsem lékařka se čtyřmi kojenými dětmi. Váš příspěvek je pro mne velice zajímavý, potvrzuje zkušenosti homeopatů - které současná klasická medicína vůbec neuznává - že mohou být děti odmítající mateřské mléko (nejčastěji typu Lycopodium, Sepia, Silicea - ale i jiné) i matky, jejichž mléko děti odmítají (to už je méně časté, ale pamatuji si, že lék na tento problém je v Kentově Materii medice). Já sama mám už slušnou sbírku homeopatik právě k mateřsko-dětským problémům, které současná medicína ignoruje.Z velké části jsem přezbrojila z klasické medicíny na homeopatii.
Ve vašem případě byste se asi nedoptala rady u lékárníka či praktika, kterýdělá homeopatii jen povrchně - na chřipky apod. Je třeba jít za někým, kdo se homeopatii věnuje více do hloubky. kdyby se Vám podařilo určit typ Vašeho synka , moc by Vám to pomohlo i do budoucna . mohla byste de facto přerdvídat mnohé jeho problémy a jeho terénní lék mít vždy po ruce.
Jinak se musím připijit již k výše mnohokrát uved. skoro až klišé, že primární je mateřské láska, kojení je jen jedním ze zpúsobů, jak si ji užít.
10.11.2003 0:26:35
Když jsem chodila s dcerou plavat, chodila tam i maminka se šííííleně tlustým miminkem, které taky tomu pohybu moc nedalo - plně kojeným :o) A s nimi tam byl i starší sourozenec, takové vyžle věčně v pohybu. A ta maminka říkala, že i ten starší kluk byl coby miminko naprosto stejný líný otesánek...

Moje dítko nijak obzvlášť tlusté nebylo, ale taky bylo silnější, a jak postupně roste, tak se taky nějak "upravuje" a připadá mi takové nějaké hubenější a hubenější...

Takže Jitko, nezoufej, určitě to bude dobrý :o) Každý holt máme nějakou postavu :o)

S.

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 118 [Dalších 88 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.