| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Očistec zvaný kojení II

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 118 [Dalších 98 >>]
Kamila, Lucinka 3,5 měs.
  • 
16.11.2003 21:41:42
Mám ten samý problém. Jsem ráda, že jsem si přečetla, že se to nestalo jen mě. Dost mě to ještě trápí, ale stalo se mi to taky. Jednoho dne, který jsem celý ještě kojila, jsme večer po koupání šli krmit a najednou jsem zjistila, že prsa jsou úplně ale úplně prázdná. Byl to pro mě samoutnou šok, protože taky jsem nebyla ani nastydlá ani nic jiného. Bylo to hrozný! Ten pocit, že jsem zklamala, že nejsem schopná svoje dítě kojit!!! Ještě teď a je to už 14 dní se z toho snažím jakž takž vzpamatovat. Ale pomocí odsávačky se mi po 2 dnech zase mlíko udělalo a malá se naštěstí po příkrmu z lahve zpátky vrátila k prsu. Ikdyž večer před spaním prso nechce. Chce lahev a sunar. Ale aspoň že tak. Přes den kojíme, ale pije krátce a myslím, že málo a ještě nedávno jen viděla prso tak hystericky řvala, stejně jako mimi v úvodním článku. Pořád to nevzdávám. Malá naštěstí teda přibívá, idkyž míň, ale přibívá a to je důležité.
Alena Kennedy. 2 synove
  • 
16.11.2003 18:25:17
je mi moc lito maminek co neprozivaji tuto dobu kojeni jako nadherny cas absolutniho a naprosteho stesti se svym ditetem. Pro mne to byla doba nejvetsiho klidu a relaxace, moci si lehnout s ditetem pri kojeni. Az do te doby, co jsem musela do nemocnice (5550 km od nas).maly byl na MM, co ted? Vzala jsem ho ssebou do nemocnice, ale tam mi ho nevzali, ze uz byl jednou propusteny z porodniho oddeleni. Dala jsem ho ke kamaradce ve meste, ale ta mi ho s omluvou druhy den vratila, ze jeji asi rocni holcicka ho tyra. Pak mi ho dali do detskeho utulku, ale kdyz mi ho prinesli na kojeni, tak jsem zjistila, ze o nej neni dobre postarano a rozhodla jsem se odejit z nemocnice. Lekar mi rikal, ze je to nesmysl,ja jsem mu rekla, ze mi nedavaji zadnou jinou sanci. Tak ho nechal jednu noc v nemocnici na detskem a dalsi den zorganizoval prevoz ditete do naseho mesta. Tam si ho prevzal manzel, zaroven s nekolika lahvickami meho mleka. A tak to slo do te doby nez mne pustili z nemocnice, kojila jsem dalkove:) Sestricky hodily vzdycky moje mleko ve sklenickach na letadlo, manzel si je vyzvedl na letisti a doma dite nakrmil. Dodnes je pysny na to, ze svoje prvni dite sam odkojil:))) No a kdyz jsem se vratila, tak jsem dal kojila, tentokrat uz primo a kojila jsem skoro do dvou let.....mela jsem tolik mleka, ze ho Misha nedokazal ani konzumovat....davali jsem ho do zradla i psum:)
Misha miloval kojeni a velice tezce a pomalu prechazel na normalni stravu, i kdyz jsem ho potom uz prikrmovala, ne z nedostatku mleka, ale aby si zvykl na zeleninku a kasicky....ale i kasicky jsem delala ze sveho mleka. Nikdy nepoznal Sunar a nic jineho.....
Druhy syn nemeltaky noc proti kojeni, ale mohl se bez nej obejit. Odstavila jsem ho asi v jednom roce, ztracel zajem. Pro miminka je materske mleko velice dulezita slozka zivota. Chrani je pred nemocema, pred alergiema.....pokud muzete, kojte sve deti jak nejdelele to jde;)
  • 
15.11.2003 22:07:16
Ahoj mamči,
kojení nám nešlo, malá nepřibírala a plakala, já jsem brečela s ní a skončila jsem s depresí. První půlrok byl snad nejhorším obdobím v mém životě, pak jsem se z toho pomalu a dlouho dostávala. Naše doktorka mě stále uklidňovala a podporovala i když dobře viděla, že jsem na tom mizerně. Výsledek byl, že jsem půl roku kojila bez příkrmu a celkem jsme to vydržely dva roky. Malá ještě nebyl nemocná (ťukám na dřevo). Moc a moc jsem chtěla kojit, protože jsem věřila, že je to to nejlepší. Ale když si představím, že bych jí možná dala láhev a ona byla šťastná a spokojená a já s ní ... no, nevím, co budu dělat příště
Mirka
Jarma
  • 
14.11.2003 16:24:40
Něco na té stravě určitě je. (I když možná bych to neformulovala až tak vyhraněně jako Blanka. Kravské mléko je vůbec dost ožehavá věc a pít ho litr denně nemusí být vždy to nejlepší, co pro sebe člověk může udělat.)

Z mé zkušenosti ale musím říci, že na kvalitě a i pohodlí mého kojení mělo velký vliv hlavně to, kolik za den vypiji tekutin, tedy vody hlavně. Opravdu jsem si musela počítat a vypít za den 3 litry. Ráno jsem měla velmi oblíbenou jednu velkou sklenici Gravimilku (dělala jsem si ho hustší a rozmíchaný ve studené vodě mě vždycky osvěžil). Jinak jsem mléko nepila. Občas jsem si dala hrnek laktačního čaje.

Ostatní stravovací návyky jsem nijak neměnila, ale je fakt, že se řadím spíš mezi ty, kteří se snaží o "rozumnou" životasprávu, takže jsem nic měnit ani neměla potřebu. Sníst jsem však mohla v době kojení třikrát tolik než obvykle a kila šla stále dolů, to se mi na tom tedy líbilo moc :-)). A to i za situace, kdy jsem přikrmovala, protože moje mlíčko bylo dceři nějak málo, a to skoro od počátku. Takže jsem 15 měsíců kombinovala prs a Nutrilon k všeobecné spokojenosti.
Ivana, syn 9 měsicu
  • 
12.11.2003 20:28:31
Jo, suplementor dobry, ale stejnou sluzbu udela velka injekcni strikacka a tenka plastova hadicka (napr. na infuzi)- na prso si to nalepite uplne stejne a oproti suplementoru usetrite nekolik set Kc (a koupite to v kazdych zdravotnickych potrebach ci "vyzebrate" v nemocnici). Taky se nam povedlo vratit se k plnemu kojeni a to jsem asi tri tydny dokrmovala z lahve. Trimesicni miminko ma rustovy spurt - nas syn mezi 3 a 4 mesicem pribral 2a pul kila a vytahl se o 8 cm. Dokrmu vypil 400-500ml denne.
zanda
  • 
12.11.2003 15:14:38
clanek se mi moc libil.Moc maminku obdivuju za to jak se snazila plno maminek by to jiste brzy vzdala.Ja sama mam 4 mesicni miminko a nastesti zatim kojime bez problemu a musim rict ze jsme u toho oba stastny .zdravim vsechny maminky a at maji stemi mrnaty trpelivost
zanda
  • 
12.11.2003 15:14:32
clanek se mi moc libil.Moc maminku obdivuju za to jak se snazila plno maminek by to jiste brzy vzdala.Ja sama mam 4 mesicni miminko a nastesti zatim kojime bez problemu a musim rict ze jsme u toho oba stastny .zdravim vsechny maminky a at maji stemi mrnaty trpelivost
zanda
  • 
12.11.2003 15:14:26
clanek se mi moc libil.Moc maminku obdivuju za to jak se snazila plno maminek by to jiste brzy vzdala.Ja sama mam 4 mesicni miminko a nastesti zatim kojime bez problemu a musim rict ze jsme u toho oba stastny .zdravim vsechny maminky a at maji stemi mrnaty trpelivost
mamák
12.11.2003 12:07:27
I já si prožila s kojením své. Malá se narodila císařským řezem, vzhledem k problémům při porodu. Já jsem strávila 2 dny na JIPce s teplotami přes 39. Takže prní přisátí se uskutečnilo až třetí den a nic. Zoufale jsem se snažila a byl ze mne uzlíček nervů. Personál porodnice byl skvělý, uklidňovali mne, že se laktace ježtě rozběhne, ale já myslela jen na to, nebudu kojit mé dítě bude nemocné. Myslím si, že by maminky měli vědět, že i nekojené děti mohou být zdravé ten tlak na kojení je dost velký. Každá správná máma chce kojit, tak proč ten tlak? Nám se to nakonec povedlo, kojila jsem ale v porodnici s příkrmama (Nutrilon). Doma jsem vyzkoušela vžechny možné rady a snažila se přejít na plnékojení. Kojila jsem i se zánětem. Přesto, že malá byla spokojené dítě, u doktorky jsem se bála až malou zváží a uslyším, že musím dokrmovat protože váhový přírůstek je malý. Bránila jsem se do konce třetího měsíce a pak začala přikrmovat. Chyba!! I s příkrmama a to dost vydatnýma(stříkačkou - aby si malá neodvykla sát) jsme stále přibíraly málo na váze. Zapoměla jsem říst, že naše malá je velmi aktivní dítě, které málo spí. Za den jí stačí tak 8 hodin spánku. Vzhledem k rodiné tragédii- úmrtí v rodině- mne v 5 měsíci na dva dny zkyslo mléko a malá už od té doby ode mne nechtěla. A tak jsme přešli na láhev a já do 9 měsíců odstříkávala a mé mlíčko míchala s Nutrilonem. Malé je dnes 14 měsíců a je naprosto zdravé dítě jen o mnoho víc aktivní něž její vrstevníci. A ikdyž celý den jí jako otesánek moc nepřibírá.

Vzkaz pro všechny maminy kojení je nejlepší, ale na umělé výživě lze také vychovat skvělé a zdravé dítě a do příkrmů se nenechte moc nutit, i když dítě moc nepřibírá hlavně že je spokojené.
12.11.2003 2:07:16
Taky jsem byla zapřísáhlá odpůrkyně umělé stravy pro moje dítě. Jenže po porodu jsem byla na tom špatně fyzicky i psychicky a mlíčko, ač ho bylo dost, se prostě nechtělo spouštět. Matýsek se snažil, všichni radili, ale přírůstky na váze mizerné nebo žádné. Když jsme kojili stylem 30minut usilovného, ale marného sání - pláč - 45 minut spánek - pláč - 30 minut sání atd.,podlehla jsem a nasadila dokrm -Nutrilon. Po každém kojení 30ml, později 50ml (věk 2 měsíce). To zafungovalo, Matýsek začal krásně přibírat, intervaly se prodloužily na 1,5-2h a hned byl svět veselejší. Po pár týdnech jsem ale dostala roupy a chtěla se vrátit k plnému kojení. Mlíčka by bylo dost, ale Matýsek ho nedopíjel.
To, co nás zachránilo, je taková věcička, která "simuluje" kojení - na krku máte placatou lahvičku s umělým mlíčkem, z ní vedou tenké hadičky k bradavkám, kde se přichytí nealergickou lepící páskou. Miminko saje z prsu, ale přitom má v pusince konec té hadičky, takže mu teče umělé mlíčko. Používá se to třeba u adopčátek. U nás to mělo tu výhodu, že Matyášek neztrácel trpělivost, když mu sání přestalo jít hladce, a pil dál umělé mlíčko. Přitom ale postupně prsa vyprázdnil a tím stimuloval k další tvorbě mlíčka. Víc mléka - lepší spouštěcí reflex. Míň stresu - lepší spouštěcí reflex. Ve 4 měsících jsme se vrátili k plnému kojení a vydrželi až do ukončeného 6 měsíce! V té době už měl Matyášek 9 kilo...
Hodně mlíčka přeje
Martina :-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 118 [Dalších 98 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.