| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nobelova cena na doma

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 32 [Dalších 12 >>]
sally
29.7.2003 21:03:40
Lucie,
na papírové kapesníčky (a vůbec různé smetí na čistém prádle) použivám obyčejnou izolepu. Omotám si jí kus kolem ruky (lepivou stranou od pokožky) a pak touhle lepivou tlapkou všechno otlapkám. Svinčík se přilepí na izolepu a je to.
29.7.2003 15:15:29
Neni možné, že se ty fleky dělají jako nějaká chemická reakce např. na voňavky nebo deodoranty? To by mohlo vysvětlovat, že jsou hlavně na košilích :-))a nepravidelné. Jo a šuplíky, to je u nás opravdu problém nad problém. Otevřu šuplík-něco hledám-po hodině najdu-vyndám-a šuplík nejde zavřít. To znamená, že záhadně se tam muselo něco záhadně přidat.
29.7.2003 13:48:26
Milá Lucia,

v tomto případě mám pouze dva návrhy - buď předstírat, že nejsi doma, když někdo zazvoní (k čemuž nemáš evidentně důvod) a nebo vstávat každý den ve čtyři ráno a uklízet byt denně. Můžu říci, že má "milovaná" švagrová má příšerný binec v kuchyni - troufl bych si to označit dokonce za bordel, i když od přátel vím, že ve zmiňovaném zařízení musí být vždy pořádek) a navíc se stresovat pokaždé, když dítě obtiskne mastnou ručku na skleněné dveře, nadrobí rohlík na koberec či vysype kávu ("mami, v té reklamě ukazovali, že vysavačem se prý nevysaje kompletní množství vysypané kávy - můžu to zkusit?).
Jinak je dobré návštěvy vítat se slovy "nečekala jsem vás a nemám uklizeno". Většina maminek to pochopí a muži si toho nevšímají. To mám zkušené. Chlapa můžete posadit ke stolu, na kterém jsou ještě mokrá kolečka z minulého týdne, ale pokud před něj postavíte pivo či kávu, bude spokojený. Navíc to ber sportovně - nikdo ti nepřišel pomoci s úklidem a stejně to budeš dělat ty. A co si o tobě myslí - zjevně nic špatného, když se stále vracejí, no ne?
Lucia
  • 
29.7.2003 13:36:46
No veď pozývam, ale napríklad matka môjho muža si nepotrpí na takéto "smiešne konvencie" a zásadne chodí neohlásene, to isté jeho sestra a moje sestry, susedia, kamarátky, ktoré som dlho nevidela... a nepríjemná nemám dôvod byť, sú to milí ľudkovia a aj v neupratanom byte je s nimi fajn, prípadne vypadneme niekam von.
29.7.2003 13:19:46
Mám dobrou radu - návštěvy preventivně zvát - objeví se ve chvíli, kdy je čekáš. A ještě lépe je být na nezvané návštěvy nepříjemná - zapamatují si, že se mají ohlásit.
Lucia
  • 
29.7.2003 12:56:22
Aj ja prispejem jednou záhadou: pred praním poriadne kontrolujem či v nohaviciach a košeliach nič nezostalo (doklady, peniaze, kľúče...) všetko vyberiem a aj tak sa mi stane, že po opratí pri žehlení vypadne z vrecka skrutka alebo spinka, že sa v zadnom vrecku nájde opratá dvadsaťkoruna, alebo čo je pre mňa úplne najhoršie niekde neviem kde bola schovaná papierová vreckovka, ktorá sa dôkladne rozdrobila na malilinké kúsočky a tie sa prilepili na úúúplne všetky veci v práčke a tak mi nezostáva nič iné, len ich hodinu odstraňovať kefou, prípadne znova oprať. Kde sa to tam vzalo a čo s tým?
A druhá súvisí s telepatiou: návštevy chodia zásadne vtedy, keď nemám umytý riad, keď nestihnem dokúpiť zásoby do chladničky a pobieham po byte polonahá lebo sa idem kúpať alebo som čerstvo po kúpaní. Keď je všetko upratané, nakúpené a vyluxované nepríde ani noha. Ako to robia? A čo si o mne asi myslia ani nechcem vedieť.
29.7.2003 12:00:55
Milá Nejanko,
můžu zodpovědně říci, že jsem prostudoval všch dvacet osm publikací Úžasné Zeměplochy a nenašel jsem ani zmínku o nějakých osobních vahách. Proto se domnívám, že v tomto případě nejsou na vině ani skřítci, ani vílové či skřepaslící, ale doporučuji podezřívat přímo váhu. Jak jsi psala - když jsi měla váhu analogovou, tak byla v pořádku. Je dost dobře možné, že tato váha má daleko větší smysl pro humor a proto si říká, že vás trošku potrápí.
Mě se něco podobného stalo se zrcadlem. Jak známo, zrcadlo je věc, která i bez jazyka mluví neustále pravdu. Mé zrcadlo se rozhodlo, že toho už bylo přiliš. Zrádně si nechalo odprýsknout zadní vrstvu v místech mého čela a já pak s hrůzou zjistil, že mám mateřské znaménko na čele, které měnilo barvu (podle toho, zda jsem se díval na sebe v noci, proti bílé zdi, černému stolu a podobně). Teprve po měsíci, kdy už jsem byl definitivně rozhodnut se objednat na kožní jsem tento jeho žert odhalil. Jelikož nejsem pověrčivý, nerozbil jsem vzteky zrcadlo, ale schoval jsem jej do skříně k dalším věcem, které se mi záhadně objevují na dně skříně.
Jo, vidíš, když už jsme u těch záhad - mě se například dodnes nepodařilo rozluštit záhadu plných šuplíků. Každou sobotu vytahuji všechny šuplíky svého stolu a vyprazďnuju je. A každou další sobotu se tam objeví časopisy (které jsem tam NEDÁVAL) a uložené papíry zdvojnásobí jednak svůj objem a jednak svou poničenost (obvykle se jedná o důležité dokumenty - výpisy z bankovního účtu, smlouvy stavebního spoření a podobně). Zajímavé přitom je, že skutečně odpadní papíry jsou naprosto nedotčeny a v podstatě by mohly být okamžitě použity k reklamním účelům.
V tomto případě podezírám dalšího skřítka kopíráčka. Skřítek kopíráček množí papír a zdvojnásobuje časopisy, případně je schovává (už se taky stalo, že jsem si koupil výtisk časopisu, který už jsem měl, protože díky skřítkovi kopíráčkovi jsem jej nenašel).
Všechna tato stvoření mají jedno společné - v okamžiku, kdy člověk vzdá svůj boj a ztracenou věc si koupí, většinou najde hledaný předmět nejpozději do pěti hodin po návratu z obchodu (měl jsem jeden rekord - pět a půl hodiny to trvalo a naopak v případě přezůvek se mi podařilo o ně zakopnout, když jsem přicházel domů s novými pod paždí.
Vladan
29.7.2003 11:49:34
Rozdíl mezi stvůrou a nestvůrou je naprosto jasný.
Stvůra je STVOŘENA. To znamená že stvůru někdo vyrobil - v praxi to znamená, že například Golem či Frankenstein byly stvůry.
Nestvůry nejsou stvořeny - alespoň ně někým. To znamená, že nestůrou může být upír - rozmnožují se nákazou, úředník na pozemkových úřadech a dopravních inspektorátech, myslivec střílející do psů na vodítku a podobně. Zcela jinou kategorii tvoří PŘÍŠERY. Příšera je naprosto logicky tvor, který se objevuje za šera - tedy PŘI ŠERU.
Další problém může být tvor a netvor. Jestliže jste však pečlivě četli celý můj příspěvek, logicky si doplníte, že s tvory a netvory je to stejné jako se stvůrami a nestvůrami - snad jen s tím rozdílem, že v tomto případě si musíme odlišit - TVOR - je výsledkem tvorby a NETVOR je naopak vzniknuvší individuum.
29.7.2003 10:44:30
No, nám zase mizí malé lžičky. Možná v tom tunelu pořádají hostiny a berou si od každého něco, aby individuální škody nebyly tak velké.

Rozhodně už netvrdím dětem, že pohádky jsou vymyšlené. Možná jde naopak o jediné logické vysvětlení života na zemi - mám na mysli hlavně pohádky, v nichž vystupují různé tzv. "nadpřirozené" bytosti. Možná nám jen chybí receptory na to, abychom jejich přítomnost zaznamenali...
Alena
  • 
29.7.2003 10:31:16
Moje pračka zase (a také jen jeden čas) dělala drobné dírky JEN na tričkách JEN jednoho z mých synů. Teď je hodná, ale bůhvíco zase vymýšlí. Dále předkládám problém, kterým se zabývám ve volném čase, když neperu a nehledám ztracené ponožky: Jaký je rozdíl mezi stvůrou a NEstvůrou?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 32 [Dalších 12 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.