| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nobelova cena na doma

 Celkem 32 názorů.
 Vladan 


O ponožkožroutovi a záhadě barevného prádla 

(28.7.2003 11:09:05)
Milá Nejanko,
většina čtenářů a čtenářek Terryho Pratchetta a jeho Úžasné Zeměplochy má naprosto jasno, kam mizí ponožky a proč zůstávají pouze po jednom páru.
Může za to zvláštní stvoření zvané Ponožkožrout, které si vybírá pouze jednu ponožku z každého páru. Ty pak konzumuje zvláštními, do trychtýře tvarovanými ústy. Jelikož má skoro vždy špatné trávení...respektive v podstatě žádné, díky jeho vyměšování se v jiných domácnostech objevují VAŠE ponožky a naopak ve vaší domácnosti ponožky jiných lidí.
Tolik k ponožkám.
Barevné prádlo a fleky na něm způsobují opět - ponožky. Někde v televizi jsem slyšel, že pračky, které si příliš zábavy neužijí, se baví tím, že ponožky zákeřně a zlomyslně občas ukryjí někde ve svých útrobách. Většinou tehdy, když perete prádlo, na kterém vám obzvláště záleží (památeční povlaky po mamince, bílé, krajkové prádlo za nehoráznou cenu), pračka procedí vodu s pracím práškem přes ukrytou ponožku. Je zajímavé, že většina "zadržených" ponožek je buď červené či modré, hodně pouštící barvy).
Proti pouštění barev je pouze jediná možnost - rozebrat kompletně pračku a pátrat v jejích útrobách, zda tam není nějaká ponožka. Několikrát jsem to udělal a s úspěchem jsem onu pračkou tajenou ponožku objevil.
Zajímavou alternativou bývá spodní prádlo tmavých barev, případně pyžama ze dvou dílů (mám na mysli letní pyžama, která se většinou skládají pouze z trenýrek a trička). Ta se při praní vždy záhadně rozdělí, ačkoliv si je člověk jist, že je dal do pračky zároveň. Chybějící část se objeví většinou až tehdy, kdy to vzdáte a pyžamo začnete nosit i bez horního, případně spodního dílu.
Přeji vám hodně úspěchů při bojích jak s ponožkožroutem, tak i se záludnou pračku. Pokud vám hlavou vrtají i jiné záhady, např. proč nemůže člověk po sprchování najít čistý ručník či jak je možné, že někdo má po prohýřené noci kocovinu a jiný nikoliv, doporučuji četbu knihy Otec prasátek od Terryho Pratchetta, která dává odpověď na spoustu zapeklitých otázek
 B A 


Re: O ponožkožroutovi a záhadě barevného prádla 

(28.7.2003 14:37:04)
Ponozkozrouta samozrejme znam :-)))) Uzasnou zemeplochu jsem cetla komplet, ale uz pred nekolika lety, takze je pravda, ze by nebylo od veci si ziskane vedomosti obnovit :-))) Jen jsem myslela, jestli se mezitim nevyrojily nove teorie :-)))
Ale pracku jsme rozebrali, ponozka tam nebyla. Navic by musela byt duhova, protoze pradlo se obarvi jednou na modro, jednou na cerveno, jednou na zluto ...

Dalsi zahada na kterou jsem si vzpomela a kde potrebuju vysvetleni je jak zasadne se lisi Cesi od Slovaku, co se tyka prijmu vitaminu. Na vetsine, kde je popis dvoujazycne je napsano cesky 1x denne 1 tabletu, slovensky 2x denne 1 tabletu, pripadne 1 tabletu jednou za dva dny. Asi je u nas neco vic ci min vyzivnejsi :-))))
 Jana 


Re: Re: O ponožkožroutovi a záhadě barevného prádla 

(28.7.2003 15:09:44)
Nejanko :o)))
Slovenské versus české návody, toho jsem si všimla taky. Kdysi na nějakém jídle z pytlíku, v Čechách se ředilo 0,3 l vody a vařilo 5 minut, na Slovensku byly potřeba 4 deci a vařilo 8 - 10 min ;o)
Bohužel si hodnoty nepamatuju presne a ten obal jsem si neschovala.
J.
 B A 


Re: Re: Re: O ponožkožroutovi a záhadě barevného prádla 

(28.7.2003 15:42:06)
Presne. Pred chvili jsem si delala rajske polevky z pytliku od Magi. Jedna byla popsana cesky jedna slovensky. Jedna byla svetla a vodova, jedna tmava, hustsi a slanejsi. Ale nevsimla jsem si, ktera byla ktera, tak nevim na ktere strane hranic je jeste stale polevka grunt a na ktere uz ne :-)))
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: O ponožkožroutovi a záhadě barevného prádla 

(5.8.2003 22:36:37)
A to jeste netusite, ze nekdy kolem roku 1995 obsahovala Pepsi v Cesku vodu, kdezto na Slovensku byla bez vody!!! To je magie, co?
 Zuzana 
  • 

aj u nás 

(28.7.2003 14:34:54)
V chémii som nikdy nebola dobrá... a tak si tiež neviem rady s tým, že keď som do práčky vložila tričko (podotýkam že reklamné) béžovej farby s tmavomodrým golierom a manžetami na rukávoch, po boli na spodnej - samozrejme prednej - strane trička krásne červené fľaky :-))) Inak s tými ponožkami som kedysi videla v telke nápad - niekto pár ponožiek spájal pred vložením do práčky štipcom (česky prádlový kolík???) a vraj ponožkožrút nemá šancu... Držím palce pri riešení záhad.
 Jana z MT 
  • 

a aj u nas! ;o) 

(28.7.2003 15:58:30)
Presne toto poznam ;o)

Ja sice nie som tak posadnuta nasou vahou aj moj muz, ale on zaznamenal neplatnost zakona o zachovani hmotnosti tiez ;o))) Dokonca vazenie trikrat za sebou dava rozne vysledky - zeby priberanie/chudnutie za pol minuty? ;o) Zial, vysvetlenie zatial nemame. Ja to riesim tak, ze sa vazim raz za uhorsky rok ;o))) a dovtedy predosle udaje zabudnem. Aspon mi to nesposobuje hlavybol ;o)

Ponozkozruta mame aj my ;o) Tiez mi napadlo zalozit si osobitny "suflik" s tymi sirotami, lenze potom mi napadlo, ze by som tam tie znovunajdene ponozky strkala s tym, ze nemaju svoj par a urcite by som zabudla najprv onen suflik prekutrat, ci sa v nom "strateny brat" nenachadza. Inak, co mi je zahadou - ponozkozrutovi chutia viacej chlapske ako zenske ponozky ;o) Mate na to vysvetlenie?

Raz som dala prat varku bielej bielizne a po prani som vytiahla vsetko bielucko biele okrem kosiel!!! Tie mali na sebe zlte flaky. Podozrievam avivaz, takze odteraz pouzivame iba bielosfarbenu. Ale ktovie, kde bol vlastne hacik, kedze vsetko okrem kosiel ostalo bez flakov.
 Pavlína syn 2 a 3/4 roku 
  • 

Pračka x prádlo 

(28.7.2003 21:30:58)
Naše pračká má různá období. JEden čas se prádlo ztrácelo, pak se různě barvilo a nyní nám prádlo pračka špiní. Nechápete? Já také ne. Nejdříve jsem myslela, že fleky na tričkách tam opravdu jsou, tak jsem začala prádlo před praním pozorně prohlížet - bylo bez fleků. Po vyprání a uschnutí jsem na některých tričkách zjistila fleky. Joo pračka je kabrňák. Do dneška jsem nepochopila jak se jí podařilo vyprat bílé prádlo a na polovině udělat žluté mapy, když žlutá se v naší rodině prakticky vůbec nenosí.
 Alena 
  • 

Re: Pračka x prádlo 

(29.7.2003 10:31:16)
Moje pračka zase (a také jen jeden čas) dělala drobné dírky JEN na tričkách JEN jednoho z mých synů. Teď je hodná, ale bůhvíco zase vymýšlí. Dále předkládám problém, kterým se zabývám ve volném čase, když neperu a nehledám ztracené ponožky: Jaký je rozdíl mezi stvůrou a NEstvůrou?
 Vladan 


Re: Re: Pračka x prádlo 

(29.7.2003 11:49:34)
Rozdíl mezi stvůrou a nestvůrou je naprosto jasný.
Stvůra je STVOŘENA. To znamená že stvůru někdo vyrobil - v praxi to znamená, že například Golem či Frankenstein byly stvůry.
Nestvůry nejsou stvořeny - alespoň ně někým. To znamená, že nestůrou může být upír - rozmnožují se nákazou, úředník na pozemkových úřadech a dopravních inspektorátech, myslivec střílející do psů na vodítku a podobně. Zcela jinou kategorii tvoří PŘÍŠERY. Příšera je naprosto logicky tvor, který se objevuje za šera - tedy PŘI ŠERU.
Další problém může být tvor a netvor. Jestliže jste však pečlivě četli celý můj příspěvek, logicky si doplníte, že s tvory a netvory je to stejné jako se stvůrami a nestvůrami - snad jen s tím rozdílem, že v tomto případě si musíme odlišit - TVOR - je výsledkem tvorby a NETVOR je naopak vzniknuvší individuum.
 Vladan 


Žluté fleky - bílé prádlo 

(29.7.2003 7:13:46)
Milé dámy,
je potěšujicí, že pisatelka článku Nejanka má jasno v otázce ponožkožrouta. Objevil se zde názor, že pokud se ponožky sepnou kolíčkem na prádlo, ponožkožrout nemá šanci. Myslel jsem si to taky - dokud jsem nevytáhl kolík se dvěma ponožkami - jedna byla světle zelená a jedna byla šedá (předtím byly obě šedé). Navíc jedna byla menší než druhá. Tak nevím.
Žluté mapy na bílém oblečení způsobuje zaprání - naše babičky a prababičky říkaly, že žlutě zaprané prádlo je prý největší ostudou hospodyňky. Tohle můžete klidně zapomenout, protože tehdy se pralo na valše, takže hospodyňka do toho měla co mluvit. Nyní se pere v automatkách - takže jedna rada - nedávat do pračky příliš mnoho prádla - fleky se neobjeví - tedy alespoň ty žluté.
U těch ostatních si nejsem jistý, jestli to skutečně není nějaká alchymie - jako že pračka namíchá ze špíny, barev a práčku nějaký roztok, který potom stříká na JEDNOTLIVÉ kusy prádla.
Co se týká té váhy, která tu byla již zmiňovaná - napadlo mě, že to může způsobovat obsah plynu v člověku. Jako že když se nadechne, je těžší než když vydechne. A možná taky i žaludeční plyny. Nevím - je to jen nápad. Když jsem ¨byl malý, logicky jsem si odvodil, že když sním dvacet deka kabanosu, měl bych být o dvacet deka těžší. Není tomu tak.
Vladan
 B A 


Re: Žluté fleky - bílé prádlo 

(29.7.2003 7:40:12)
Mily Vladane :-))

s nadechem a vydechm to nesouvisi, delala jsem na toto tema maly domaci vyzkum a vsichni tri lidi vazili (s presnosti na 0,1 kg) uplne stejne pri nadechu, vydechu i po upsouknuti. Takze ze by mozna zas nejaci skritci, kteri vahu ze spoda nadlehcuji ci si k nam stoupaji, kdy se jim zlibi ? Co na to rika Zemeplocha ?
 Vladan 


Re: Re: Žluté fleky - bílé prádlo 

(29.7.2003 12:00:55)
Milá Nejanko,
můžu zodpovědně říci, že jsem prostudoval všch dvacet osm publikací Úžasné Zeměplochy a nenašel jsem ani zmínku o nějakých osobních vahách. Proto se domnívám, že v tomto případě nejsou na vině ani skřítci, ani vílové či skřepaslící, ale doporučuji podezřívat přímo váhu. Jak jsi psala - když jsi měla váhu analogovou, tak byla v pořádku. Je dost dobře možné, že tato váha má daleko větší smysl pro humor a proto si říká, že vás trošku potrápí.
Mě se něco podobného stalo se zrcadlem. Jak známo, zrcadlo je věc, která i bez jazyka mluví neustále pravdu. Mé zrcadlo se rozhodlo, že toho už bylo přiliš. Zrádně si nechalo odprýsknout zadní vrstvu v místech mého čela a já pak s hrůzou zjistil, že mám mateřské znaménko na čele, které měnilo barvu (podle toho, zda jsem se díval na sebe v noci, proti bílé zdi, černému stolu a podobně). Teprve po měsíci, kdy už jsem byl definitivně rozhodnut se objednat na kožní jsem tento jeho žert odhalil. Jelikož nejsem pověrčivý, nerozbil jsem vzteky zrcadlo, ale schoval jsem jej do skříně k dalším věcem, které se mi záhadně objevují na dně skříně.
Jo, vidíš, když už jsme u těch záhad - mě se například dodnes nepodařilo rozluštit záhadu plných šuplíků. Každou sobotu vytahuji všechny šuplíky svého stolu a vyprazďnuju je. A každou další sobotu se tam objeví časopisy (které jsem tam NEDÁVAL) a uložené papíry zdvojnásobí jednak svůj objem a jednak svou poničenost (obvykle se jedná o důležité dokumenty - výpisy z bankovního účtu, smlouvy stavebního spoření a podobně). Zajímavé přitom je, že skutečně odpadní papíry jsou naprosto nedotčeny a v podstatě by mohly být okamžitě použity k reklamním účelům.
V tomto případě podezírám dalšího skřítka kopíráčka. Skřítek kopíráček množí papír a zdvojnásobuje časopisy, případně je schovává (už se taky stalo, že jsem si koupil výtisk časopisu, který už jsem měl, protože díky skřítkovi kopíráčkovi jsem jej nenašel).
Všechna tato stvoření mají jedno společné - v okamžiku, kdy člověk vzdá svůj boj a ztracenou věc si koupí, většinou najde hledaný předmět nejpozději do pěti hodin po návratu z obchodu (měl jsem jeden rekord - pět a půl hodiny to trvalo a naopak v případě přezůvek se mi podařilo o ně zakopnout, když jsem přicházel domů s novými pod paždí.
Vladan
 Gábi+Nelinka 


Re: Žluté fleky - bílé prádlo 

(29.7.2003 15:15:29)
Neni možné, že se ty fleky dělají jako nějaká chemická reakce např. na voňavky nebo deodoranty? To by mohlo vysvětlovat, že jsou hlavně na košilích :-))a nepravidelné. Jo a šuplíky, to je u nás opravdu problém nad problém. Otevřu šuplík-něco hledám-po hodině najdu-vyndám-a šuplík nejde zavřít. To znamená, že záhadně se tam muselo něco záhadně přidat.
 Meta 
  • 

K ponožkám 

(29.7.2003 9:29:01)
U ponožek si lámu hlavu ještě s jednou záhadou, dětské ponožky jsou po pár (2-3) použitích děravé na patě či na palci, zatímco ponožky nás dospělých v téže kvalitě i intenzitě používání díry nemají. Podezřívala jsem kluky, že snad ty díry dělají schválně, ale to ne, nohama po zemi také nešoupají, domácí obuv používají, nehty si stříhají, tak jak je to možné?
 maceška 


Moc hezká diskuze, 

(29.7.2003 10:17:14)
a vysoce aktuální. Ponožky putující vesmírem a žijící svůj vlastní život jsou oblíbeným tématem každé maminkovské sešlosti. Myslím, že ponožky, smotané do dvojic, mají jedna druhé plné zuby (taková ponorková nemoc), a proto při první příležitosti upalují jedna od druhé co nejdál. Je příznačné, že ženské ponožky mají větší smysl pro zodpovědnost než mužské, ty zase vyhledávají spíše to dobrodružství. Nejsem rodinný terapeut partnerských konfliktů ponožek a snažím se přijmout jejich postoj s filozofickým klidem a tolerancí - z plonkových ponožek vyrábím dětem maňásky. Jsou k tomu ideálně uzpůsobené a ochotně otevírají tlamu.
 Zuzana 
  • 

ešte jedna záhada 

(29.7.2003 10:25:05)
Neviete kde sa strácajú v kuchyni malé nože? Mne sa to stáva pravidelne, stále dokupujem nové, tie staré nikam neodnášame a stále nejaký chýba (nemáme okrem rybičiek žiadne domáce zvieratá a sme s mužom len dvaja). A kamoška tvrdí, že u nich miznú niekam cumle pre dieťa, už by ich mala mať okolo 50 ks, a sú asi dva... Ja mám dve súkromné teórie - čierna diera alebo časopriestorové tunely, ktorými k nám niekto chodí a kradne predmety do muzeálnej zbierky (len nechápem prečo práve nože?)
 maceška 


Re: ešte jedna záhada 

(29.7.2003 10:44:30)
No, nám zase mizí malé lžičky. Možná v tom tunelu pořádají hostiny a berou si od každého něco, aby individuální škody nebyly tak velké.

Rozhodně už netvrdím dětem, že pohádky jsou vymyšlené. Možná jde naopak o jediné logické vysvětlení života na zemi - mám na mysli hlavně pohádky, v nichž vystupují různé tzv. "nadpřirozené" bytosti. Možná nám jen chybí receptory na to, abychom jejich přítomnost zaznamenali...
 eva +4rocny stupel 
  • 

Re: Re: lyzicky a male noze 

(1.8.2003 13:01:10)
Mna noze a lyzicky neposluchali roky (v mladosti),
od urciteho casu si davam bacha (odkedy mam
vlastnu domacnost a vlastne noze a lyzicky ;)
Skuste nejest jogurty a nesupat zemiaky,
nebudete musiet kupovat nove noze a lyzicky.
 Lucia 
  • 

záhada našej práčky + telepatia 

(29.7.2003 12:56:22)
Aj ja prispejem jednou záhadou: pred praním poriadne kontrolujem či v nohaviciach a košeliach nič nezostalo (doklady, peniaze, kľúče...) všetko vyberiem a aj tak sa mi stane, že po opratí pri žehlení vypadne z vrecka skrutka alebo spinka, že sa v zadnom vrecku nájde opratá dvadsaťkoruna, alebo čo je pre mňa úplne najhoršie niekde neviem kde bola schovaná papierová vreckovka, ktorá sa dôkladne rozdrobila na malilinké kúsočky a tie sa prilepili na úúúplne všetky veci v práčke a tak mi nezostáva nič iné, len ich hodinu odstraňovať kefou, prípadne znova oprať. Kde sa to tam vzalo a čo s tým?
A druhá súvisí s telepatiou: návštevy chodia zásadne vtedy, keď nemám umytý riad, keď nestihnem dokúpiť zásoby do chladničky a pobieham po byte polonahá lebo sa idem kúpať alebo som čerstvo po kúpaní. Keď je všetko upratané, nakúpené a vyluxované nepríde ani noha. Ako to robia? A čo si o mne asi myslia ani nechcem vedieť.
 Vladan 


Re: záhada našej práčky + telepatia 

(29.7.2003 13:19:46)
Mám dobrou radu - návštěvy preventivně zvát - objeví se ve chvíli, kdy je čekáš. A ještě lépe je být na nezvané návštěvy nepříjemná - zapamatují si, že se mají ohlásit.
 Lucia 
  • 

návštevy 

(29.7.2003 13:36:46)
No veď pozývam, ale napríklad matka môjho muža si nepotrpí na takéto "smiešne konvencie" a zásadne chodí neohlásene, to isté jeho sestra a moje sestry, susedia, kamarátky, ktoré som dlho nevidela... a nepríjemná nemám dôvod byť, sú to milí ľudkovia a aj v neupratanom byte je s nimi fajn, prípadne vypadneme niekam von.
 Vladan 


Re: návštevy 

(29.7.2003 13:48:26)
Milá Lucia,

v tomto případě mám pouze dva návrhy - buď předstírat, že nejsi doma, když někdo zazvoní (k čemuž nemáš evidentně důvod) a nebo vstávat každý den ve čtyři ráno a uklízet byt denně. Můžu říci, že má "milovaná" švagrová má příšerný binec v kuchyni - troufl bych si to označit dokonce za bordel, i když od přátel vím, že ve zmiňovaném zařízení musí být vždy pořádek) a navíc se stresovat pokaždé, když dítě obtiskne mastnou ručku na skleněné dveře, nadrobí rohlík na koberec či vysype kávu ("mami, v té reklamě ukazovali, že vysavačem se prý nevysaje kompletní množství vysypané kávy - můžu to zkusit?).
Jinak je dobré návštěvy vítat se slovy "nečekala jsem vás a nemám uklizeno". Většina maminek to pochopí a muži si toho nevšímají. To mám zkušené. Chlapa můžete posadit ke stolu, na kterém jsou ještě mokrá kolečka z minulého týdne, ale pokud před něj postavíte pivo či kávu, bude spokojený. Navíc to ber sportovně - nikdo ti nepřišel pomoci s úklidem a stejně to budeš dělat ty. A co si o tobě myslí - zjevně nic špatného, když se stále vracejí, no ne?
 sally 


Re: záhada našej práčky + telepatia 

(29.7.2003 21:03:40)
Lucie,
na papírové kapesníčky (a vůbec různé smetí na čistém prádle) použivám obyčejnou izolepu. Omotám si jí kus kolem ruky (lepivou stranou od pokožky) a pak touhle lepivou tlapkou všechno otlapkám. Svinčík se přilepí na izolepu a je to.
 Hanka a Naty 


Re: Re: záhada našej práčky + telepatia 

(29.7.2003 21:08:43)
Sally díky za tip - a já nad tím tak dlouho bádala, a přitom je to tak jednoduché, že? Poslední dobou totiž zapomínám právě ty papírové kapesníky a to je potom pohroma - hlavně na tmavém olečení :o))
 Lonai 


Re: Re: záhada našej práčky + telepatia 

(30.7.2003 8:58:38)
Sally, díky za radu.
 Zuzana 
  • 

Re: Re: záhada našej práčky + telepatia 

(30.7.2003 10:40:10)
Tu si génius, díky!!!!!!!!!!
 Jolana, těhulka 


Ponožky jsou... 

(4.8.2003 21:10:58)
Hm, nemám co dodat k teorii vážení, ani ke ztrácení lžiček či nožíků... Zato mám kamaráda, který opravuje pračky, a když jsem s ním rozvinula diskuzi na téma ztracené ponožky, poučil mě takto: pračka s bočním plněním má kolem dvířek planžetu (taková ta guma:-), mezi kterou je milimetrová škvíra, která se ovšem při ždímání může roztáhnout až na 4 mm... A tudy údajně mizí ponožky - říkal, že kromě ponožek od tam loví kostice z podprsenek, knoflíky, drobné, či dámské kalhotky - prý je docela sranda sledovat majitelky:-)) Planžetu jsem prohlédla (jsem od přírody zvídavá:-) a žádnou škvírku nenašla, i když je fakt, že je to tam různě pokroucené... Pračky s vrchním plněním by měly být mizení ponožek ušetřeny:-))
 sylvaina 


Re: Ponožky jsou... 

(5.8.2003 8:58:05)
Tvůj kamarád má pravdu. Máme obvzláště ponožkožravou pračku. Nejhorší je, že třeba dětské ponožtičky projdou až do odpadu a jsou schopné ucpat sifon. Manželovi ponožky pravidelně ucpávají pračku samotnou. Už si ji rozebírám sama, za opraváře bych utratila majlant. Sice všechno drobné prádlo dávám prát v sáčku, ale ty ponožky mrchy stejně vždycky proniknou.
 Pett* (děti 2004, 2006, 2010) 


Ponožky? To znám! 

(5.8.2003 11:14:01)
Jo tak ponožky, abyste věděly, odnášejí Marťani. U nás to dělají taky. Občas je právě i po půl roce vrátí. Jen nevím, co z toho mají a proč zrovna ponožky.
 Hanka, dcera 3 roky 
  • 

Re: Ponožky? To znám! 

(8.8.2003 21:32:09)
To jsem ráda, že nejsem sama. Vždycky, když tahám z pračky místo dvou ponožek jednu, mám pocit, že jsem se zbláznila. Díky za vysvětlení. H.
 Didísek 


Re: Re: Ponožky? To znám! 

(9.7.2004 15:02:17)
Tak velice děkuji za diskuzi o ponožkách, neboť toto téma velice důvěrně znám. Také mám doma plný šuplík singlových ponožek, ke kterým někdy přidám nějakou která je téměř identická (co na tom, že je třeba kratší, ono se to pod dlouhými kalhotami srovná) a po čase se zase ztratí nebo objeví ... A pak ještě máme doma oblíbené skřítky domácí kutily, kteří schovávají šroubováky, klíče, hřebíky, atd .. Mám už z těchto věcí takovou fóbii, že ji raději uvednu (když se někde válí) a odnesu jí manželovi aby ji sám uklidil, protože jinak jsem osočena, že jsem mu to zase někde zašantročila .. Ale já v tom nejedu! Opravdu!! :-))

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.