| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zkušenosti novopečené maminky

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 115 [Dalších 85 >>]
Petra&Anna3&bříško
  • 
5.3.2004 22:24:00
Andreo, připadá mi jednoduše bezva, že sis našla čas, abys pro ostatní shrnula své pracně nabyté zkušenosti.
Sama jsem všechno kolem naší malé taky hodně řešila, zvlášť první měsíce, a ještě si živě pamatuji, jak jsem byla ráda, když se reakce miminka staly srozumitelnějšími a opakujícími se, takže se z toho dalo udělat nějaké pravidlo.
Je prima, že bereš péči tak poctivě a tvoje mimčo je s tebou určitě spokojené :)
6.2.2004 9:37:47

Ahoj Andreo,

já Ti moc moc děkuji za Tvůj obsáhlý příspěvek.Jsem v půlce těhotenství a myslím,že jsou tam opravdu užitečné rady-mastičky vyzkouším a hlavně fénování nás s manželem i mojí mamčou děsně nadchlo,takže pokud se to bude miminku líbit budeme fénovat.

Jen doufám,že se naučím kojit,protože je to asi opravdu věda.Mamka to vydržela jen 3 měsíce,pak dostala chřipku a mléko ztratila.

Takže ještě jednou moc děkuji-mám to vytištěné a podívám se na Tvůj článek jistě s větší chutí než do nějaké "chytré" knížky.

Ještě mám jedno dilema.Mamka byla zvyklá,že dítě se koupe každý večer.V knížkách a časopisech je nemáčet dítě denně-tak 2x do týdne.

Co si o tom myslíte vy-zkušené maminky.Docela jsme nad tím doma polemizovaly.

Děkuji všem a hlavně Tobě Andreo.
Emilie
  • 
29.1.2004 16:24:06
Myslim, ze jste to naprosto vystihla... Precetla jsem si clanek jsouc jeste bezdetna a jsem z toho spis znechucena.... rozhodne to pro me neni inspiracni a nejak si rikam, ze cim min toho o tom vsem vim, tim je to lepsi. Udelam si nazor az ze svych vlastnich zkusenosti.Ale rozhdone nehodlam spat bez podprsenky a nechat mliko volne tict do postele - a zachranovat to podlozkou proti pocurani!!!To mi prijde uplne odporny! A co chudak manzel?
6.7.2003 16:07:08
Milá Šárko,
svislá poloha není vhodná na nošení ani na odříhávání. Kdyby jste navštěvovala kvalitní předporodní přípravu, určitě by vám vysvětlili proč. Na odříhávání se používá poloha vyvýšeného klubíčka, nebo poloha srdíčko a pro noční kojení je to poloha na pravém boku. Pokud budete chtít bližší info nebo případnou pomoc či vysvětlení kontakty na mou osobu najdete zde J.
Kriss, Týnka 15m.
  • 
6.7.2003 0:52:40
My jsme tedy říhaly ve svislé poloze, v každé jiné Týnka blinkala.
Kriss, Týnka 15m.
  • 
6.7.2003 0:41:39
Mě se u kojení taky osvědčily intervaly min. dvě hod. Nejdřív jsem kojila kdykoliv, ale malá měla pořád bolení bříška. Po zavedení dvouhodinových přestávek to bylo mnohem lepší. Je fakt, že když přišla krize, kojila jsem klíďo po hodině. Ale to už jsem rozeznala pláč hladový a pláč při bolení :-)
Šárka,1.dítě
  • 
5.7.2003 22:36:26
Proboha,jak jsi přišla na to že dítě se při odříhnutí nemá dávat do svislé polohy?A v které poloze má tedy říhat?Dost by mě to zajímalo,mám doma mimčo a teď nevím.zda ho mám na odříhnutí pověsit hlavou dolů za lustr nebo nebo ho stočit do klubíčka a svázat,aby se než si odříhne nerozmotalo.
Šárka,1.dítě
  • 
5.7.2003 22:24:45
Milá Gábino.očistky jsou sice infekční a tudíž nebezpečné,ale nikdy ne v pochvě a děloze,to pouze v případě že pokud je žena nebo lékař prase,zanese dovnitř infekci nemytýma rukama nebo nástroji.Jinak za normálních okolností se očistky stávají infekčními až rozkladem krve na vložce.Evidentně ti nedošlo,že kdyby to bylo tak jak píšeš,měla by každá rodička otravu krve a každá by se musela po porodu léčit na celkovou sepsi.Příště než se začneš dohadovat,zamysli se nad problémem hlouběji.
Andrea
  • 
27.6.2003 23:31:32
Možná jsem dostatečně nezdůraznila, že jde skutečně pouze o individuální zkušenosti posbírané z různých zdrojů (poradna rodiny, knihy, časopisy, laktační liga apod.) a úspěšně aplikované zrovna na naše konkrétní jediné miminko. Samozřejmě ne všechno jsem dodržovala stále (např. převařená voda na obličej mi vydržela jen krátce). Dokonce jsem spoustu jiných věcí šidila a šidím, na kterých zase jiní trvají - např. nežehlím prakticky nic (používám jednorázové papírové plenky, textilní pleny - kvůli kloubům pouze po vyprání skládám).
Diskutované fénování praktikujeme stále, bez jakýchkoli následků pro pleť naší holčičky, protože to zkrátka miluje a tváří se vždy naprosto blaženě.
Odstříkané mléko hojně využiji, neboť jsme se stěhovali (zvládli jsme to s 2měsíčním miminkem), což mě natolik vyčerpalo, že jsem neměla moc mléka, takže jsem musela malou přikrmovat a díky mým zásobám jsem nemusela přecházet na umělou výživu. Kromě toho nechci žádnou maminku strašit ale může se stát jako např. zrovna mě osobně právě teď (malé je 2,5 měsíců), že se naskytne nutnost operace a i v tomto případě můžu sáhnout do svých zásob. Po narkoze se prý nějakou dobu nesmí kojit, dle druhu až 24 hodin.
Kromě toho ani mě nešlo moc odstříkávání rukou, ale báječně se mi osvědčilo pouhé zachytávání mléka odkapávajícího z druhého prsu, než z kterého malá pije. Většinou, když jsem v pohodě mi takto "odkape" denně 100 ml.
Taky už jsem teď celkem jistá v jakékoli poloze při kojení a můžu kojit kdekoli (v autě, v čekárně u lékaře, ve vlaku) a ani to nebolí. Jen ty začátky zkrátka byly krušné a nesmírně bolestivé. Tak jsem je popsala, tak jak jsem si je zažila s řešením které jsem zvolila - co se týče polohy.
Pokud jde o podávání čaje i v tom se liší názory mnohých pediatrů a písemných zdrojů. Proto podávám čaj prakticky jen když je velké teplo, jinak většinou ne.
Taky s říháním a nočním kojením jsme se už uklidnily a nečekám už v noci moc dlouho. Dcerka si většinou už umí říhnout poměrně rychle a v noci se vzbudí jen tak kolem půlnoci a pak až kolem šesté - takže celkem pohoda, ne?
Začala jsem taky s malou plavat a paní co nás to doma učí mě naučila nějaké nové polohy nošení i při říhání a také říkala, že by se děti neměli nosit příliš v poloze jakoby vsedě - kterou jsme aplikovali na říhání. Tak to teď zkoušíme pokládáním na břísko na kolena. No, pořád se učím :-)
Věřím, že každá normální žena pochopila, že to byly moje osobní zkušenosti a nebude je aplikovat za každou cenu :-)).

Mějte se moc krásně.
Andrea
DáMa
  • 
22.6.2003 15:53:46
My jsme nedávali odříhnout často vůbec, protože u nás platí zásada: spící dítě zásadně nebudit ;-o a ono většinou při kojení usnulo.
Jinak na to držení pro odříhnutí už naštěstí existují pomůcky (babyvaky a šátky).
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 115 [Dalších 85 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.