| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak zvládnout domácí stres

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1116 z 16 
18.1.2003 17:21:48
Milo, moje rec. S tema klicema jsi me pobavila! Jako bych videla sebe. Jenomze me nikdo veci neschovava, ja jsem odjakziva silena "vyprava" a nikdy nic nemuzu najit, tak ted je to jeste horsi. Vypravit se z domu predstavuje akci, po krere bych si potrebovala "dat nejmin dva panaky";o))Zvlastni jak materstvi cloveka zmeni, stale dumam nad tim, jestli k lepsimu nebo horsimu, ha, ha, ha. Co myslis???
ecilA
18.1.2003 10:11:21
Milo, jak mam ditko jen jedno a to malou upovidanou slecnu. Nelze nez souhlasit s tim co tu pises. A to si predstav, ze bys byla 12000 km daleko od sve vlasti v zemi, kde ti siroko daleko nikdo nerozumi....
Míla, kluci 2 a 3 roky
  • 
17.1.2003 22:34:29
Dobrý článek. U mne je stres taky na denním pořádku. A to stačí, když mám obě děti vypravit na procházku. Mám pocit, že všechno trvá strašně dlouho, celé oblíkání, obouvání. A když už jsou konečně oba venku, já splavená hledám dvacet minut klíče, abych se posléze od staršího dítka dozvěděla, že je přece schoval před bráchou, protože si s nimi nesmí hrát.
Je hrozně hezké číst, jak máme být pozitivní a mluvit s dětmi "kladně". Souhlasím s tím, ale nejsem si jista, kde ten optimismus v sobě hledat. Vždy, když večer usínám, přemítám si uplynulý den a jsem na sebe naštvaná jak jsem zase byla na ty děti zlá, jak jsem na ně křičela a říkám si, že zítra začnu jinak, pozitivněji, ale následující večer skončí s tím, že se nic nezměnilo.
Začala jsem se zamýšlet hlouběji, čím to je, vždyť před tím, než jsem měla děti, jsem byla naprosto vyrovnaná, klidná, bezkonfliktní. A mylím, že jsem na to přišla. Jsem silný introvert a být s dětmi od rána do večera bez odpočinku mne prostě vyčerpává (tatínek je plně vytížený zaměstnáním). Uvědomila jsem si, že jestli mám začít normálně fungovat, musím na první místo po třech letech přesunout znovu sebe a přestat žít jenom pro děti. Takže v první řadě se snažím každý den najít hodinku dvě klidu osamotě (což je nejtěžší, ale nejúčinnější) a aspoň dvakrát týdně dávám děti babičce, chodím plavat, na solárko, na jaře se chystám začít s tenisem, občas večer vsunu skleničku s kamarádkama. Zatím takhle funguju jen pár týdnů, ale opravdu to pomáhá.
Takže jestli můžu poradit, chce to nejdřív si udělat pohodu pro sebe, teprve potom můžeme vytvořit pohodu dětem.
  • 
17.1.2003 5:24:16

Tak musím říci, že já mám doma děti 2. Malého Vašíka a velkého Michala. Takého ho ráno vyporvázím ke dveřím a ptám se, jestli má všechni, klíče, mobil, peněženku, klíče od auta a jestli se pořádně teple oblékl......věčně je nastydlý.....říká mi, že chlapi na oblékání nejsou.........

To ten malý.....s tím je lepší pořízení.

Přeji tak všem manželkám trpělivost a pevné nervy.
16.1.2003 17:21:35
...tohle jsem docela potrebovala ;o)

Doporucuji vsem rodicum, u nichz se radost a stesti z toho byt se svym drobeckem strida s neprijemnym stresem.
Káně
16.1.2003 10:20:25
Tak to ja deticky jeste nemam, ale popisovany ranni stres jsem mivala s manzelem. Bohuzel on ma po ranu delsi rozjezdy, takze jsem kazde rano slysela dotazy kde ma kosili, ponozky, klice od bytu, od auta, vstupni kartu do prace a pod. Dale jakou si ma vzit kravatu, potom jestli ji ma dobre uvazanou atd. a dale take jak se mu nechce do prace ;o) Vyresily to me odchody z domova v dobe kdy on vstaval. ;o)))
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1116 z 16 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.