| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O radosti z dětí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 97 [Dalších 77 >>]
Babůnka, 3 kluci
25.7.2002 18:34:46
Tak to můžu být ráda, že bydlím, tam kde bydlím. Sice musím věčně koukat, abych do něčeho nešlápla, okřikovat děti, aby neběhali moc po trávníku, nebo aspoň koukaly kam šlapou. Ale s tou nemocnicí, co jsi tam byla, to je teda opravdu děs. No, kam my se nedostaneme od "radosti z dětí".
*Aida*
25.7.2002 18:15:08
Tak je pravda, ze kdyz jeden trilety kloucek nabizel memu tenkrat nekolikatydennimu synovi svoje olizane lizatko, tak jsem moc nadsena nebyla :o). My bydlime v Londyne a je tu tak spinavo, ze byste se asi divila. Tedy krome tech velmi bohatych ctvrti, ale tam my se chodime jen tak koukat. Kdyz jsem poprve prijizdela do Londyna autobusem, musel byt zrovna den kdy se vyvazeji popelnice. Tedy popelnice se tu moc nevedou, spis takove ty cerne pytle, ktere se skladuji pred barakem. Ulice byly zaplavene cernymi pytly. Byla jsem z toho v soku. Dalsi sok jsem mela z mistnich nemocnic. Stravila jsem tam po porodu 4 dny a za celou dobu na pokoji nikdo nevytrel, neumyl umyvadlo (nakonec jsem si to udelala sama), proste hnus. Ale abych moc nedrbala, kamosky co bydli mimo Londyn rikaly, ze u nich je to lepsi.
Babůnka, 3 kluci
25.7.2002 17:41:26
V cizině to možná normální je, ale tady určitě ne. Když za mnou přijde na návštěvu nějaký známý, a má zájem si podrndat děťátko, proč ne? Ale spíš mám na mysli třeba to, kdybych byla někde venku v parku kde je pískoviště a představím si jak ty děti si hrají v tom písku a pak ohmatávají to moje mimčo, tak to by ses asi bála i ty. Anebo tam máte tak čisté prostředí, že se toho třeba bát ani nemusíte. Moji děti jsou taky zvídaví a sotva vyjdu ven tak se hned koukají, kde by si sebrali kdejaký klacíček, pak si šahnou na tamto, pak zas nato a ruce jsou za chvíli špinavé. Myslím, že ani jiným maminám by se nelíbilo, kdyby si moji kluci chtěli po chvíli hladit jejich čistá miminka.
*Aida*
25.7.2002 17:22:54
Ted jsem se zasmala Pani Babunova. Vite, pracovala jsem 6 let jako nanny a za tu dobu jsem se starala o hodne deti. Kdyz se nas maly narodil, tak se vsechny tyhle deti i s rodici prisly podivat na moje mimco. Takze za prvni mesic zivota si ho pochovalo kolem 30 deti a jiste ne mene dospelych. Brala jsem to normalne a manzel taky. No on je koneckoncu Arab :o)). (Ty deti jsou Anglicani a taky jim to prislo normalni).
Babůnka, 3 kluci
25.7.2002 17:12:59
Ale nedovedu si představit jedno. Že bych své malé miminko dávala chovat cizím dětem a lidem přímo do náruče. Nebo aby si je jen pohladili. Přece jenom , čistota je čistota a zdraví mého dítěte mi je přednější, než obdiv od několika desítek lidí.
Míša (dcera 10)
  • 
25.7.2002 16:23:39
Tak jsem si přečetla krásný článek o tom, že někde existuje "malý ráj pro maminky" a uvědomila si, že i tady se to mění k lepšímu, ale že se musíme ještě hodně věcí učit od jiných národů. Pak jsem si přečetla názory na tento článek a je mi z nich smutno. Čekala jsem reakce "u nás se to už taky zlepšuje". A místo toho... radši nemluvit. Myslím, že kdyby podobné postřehy napsala maminka, žijící např. ve Francii, byly by reakce naprosto jiné.

Mám několik přátel z arabských zemí. Jsou velmi milí, vlídní a pohostinní. Z jejich chování k dětem se stále ještě ledacos učím. Je úplně jiné, ne lepší nebo horší, ale jiné. Arabové sami jsou jiní, v něčem lepší, něco je pro nás nepřijatelné. A stejným způsobem vnímají oni nás. Ten článek je o tom lepším, o tom, z čeho my bychom si mohly vzít příklad. Proč hned útočit, že to a tamto je u nich horší?

Za ty roky jsem se je trochu naučila chápat a mít je ráda i s tím, co se mě jako Evropance tak úplně nezdá. (Koneckonců, oni mě také vřele vítají, ikdyž mám na sobě, pro ně zcela nepřijatelnou, minisukni.) Máme ale velký spor. Oni naši zem považují za rasistickou. Více rasistickou než třeba Německo, kde nyní bydlí. Mě to mrzí a neustále se je snažím přesvědčit o opaku. Ale po přečtení některých vašich reakcí... Asi jim budu muset dát za pravdu.

A ještě jedno bych chtěla dodat. Neexistují jen křesťané a muslimové. Na světě je více rozličných kultur a všechny se musí naučit vzájemně se respektovat. Nemusíme chápat, ale můžeme respektovat. A je na nás, abychom to naučily své děti, protože pokud to neuděláme, bude ten náš svět stále horší.

A ještě mi nedá, abych nepíchla do některých zde píšících "Američanek". Jak už někdo řekl přede mnou (tuším Erazim Kohák) podle mého názoru právě americká mezinárodní politika svou arogantností způsobila, že svět je tam, kde dnes je. A to si myslím při vší lítosti, kterou cítím ke všem obětem různých teroristických skupin ve všech částech Země.

Ale doufám, že jsem vás tu moc neotrávila svým mentorováním :-). Toto jsou stránky maminek a já se na ně chodím juknout jako maminka. A tak jsem doufala, že se dočtu a podělím o radost z dětí a přišlo mi líto, že to tak není... a to už su zase na počátku mého příspěvku :-)))

Čauky. Míša
  • 
25.5.2002 14:41:24
Ahoj,
jmenuji se KLara, mam 14,5m. dvojcata-chlapce a momentalne ziji v Abu Dhabi (prijezd duben t.r.)
Jsem v klubu maminek A.D. a slysela jsem, ze zde ziji tri maminky z CR (pi. Sarka, pi. Tereza a pi. Marcela), rada bych se s Vami seznamila, mohly byste me prosim kontaktovat a sesly bychom se treba nekdy na kafe?
Tel. 02-97126768706 nebo email:
hickman@emirates.net.ae

Dekuji Klara
  • 
30.4.2002 12:34:45
Ahoj Renato,

píšeš, že jsi v Hesensku, my také, bydlíme ve Frankfurtu. Takže zřejmě nejsme moc daleko od sebe. Máš-li chuť, ozvi se mi na email sonnenuntergang@seznam.cz.

Ahoj Dana
  • 
12.4.2002 23:03:34
Nedá mi to a musím odpovědět na některé poznámky. Zřejmě jste nikdy neslyšeli o organizaci Červený pulměsíc. Což je obdoba Červeného kříže. V Arabském světě prakticky neexistují dětské domovy a domovy duchodcu.Pokud vám vadí,že se muslimové rozmnožují,nic vám nebrání v tom,dělat to také.
10.4.2002 20:44:28
Moje sestra bydlí v Kolíně. Jmenuje se Erika, a má syna Filípka, 4 roky.Nemá bohužel přístup na internet,tak píšu její telefon, napíšu to jak volám z Česka 0049221874454.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 97 [Dalších 77 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.