| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem jenom máma...

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 54 [Dalších 34 >>]
Miška, 3 děti
  • 
14.9.2001 20:16:18
No já si myslím, že tohle měl být čin, který se netýká jen USA. Ta symbolika - Světové obchodní centrum, kde pracují lidé různých států a ras... Museli vědět, že se s Američany spojí svět - NATO.
Zajímavé je, že když jednu dobu umírali v Rusku prezidentové a my měli státní smutek týden, že to nikoho nepobuřovalo. Byl to nucený smutek. Tento smutek ale nucený není, protože ho cítíme. Američané jsou sice jiní, než my, přemýšlejí jinak /psala o tom Elle/, někteří snad ani nevědí, kde je ČR... ale v Americe také žije hodně Čechů /můj přítel tam má sestru s rodinou/, víte, že někteří o sobě ještě nedali vědět, takže ten smutek se opravdu netýká jen Američanů. A když u nás byla revoluce nebo povodně, také při nás stáli a pomáhali. Ano, to nešlo o válku. Ale teď je asi nutné opravdu s tím, kdo tohle vymyslel, zatočit, protože příště by mohl zajít ještě dál... Můžeme doufat, že ta forma vyřizování účtů nebude až taková, že by z toho mohla být i třetí světová, jak říkala paní učitelka u syna ve třídě.
Američané berou jinak své povinnosti vojáků - jsou hrdí na svou zem a také se tak chovají. Není divu, že jsou nyní plni nenávisti. Mají jinou mentalitu než my. Nám vtloukali do hlavy lásku k vlasti a my si z toho dělali legraci. Oni to berou jinak.
Nedivím se, když viděli umírat své blízké a nevinné lidi, že cítí velkou bolest, ale i vztek a touhu po odplatě.
sally
  • 
14.9.2001 18:30:12
Lenko
a ještě k tomu řešení - kdyby se AMerika vykašlala na řešení první a druhé světové války, ani jedna z nás by teď pravděpodobně nebyla na světě - a jak to bylo s Jugoslávií a Vietnamem - víš, někdy je dobrý přečíst si dějepis z druhý strany - před asi týdnem jsem četla stručnou historii Vietnamu. Myslíš, že to bylo opravdu tak, že Američani si řekli, že teď si někde zaválčej a vtrhli do vietnamu?? nebo do jugoslávie?
sally
  • 
14.9.2001 18:25:43
Lenko,
až nějakej šílenec ukradne letadlo narve to Hradčan, půjdeš mu blahopřát s květinou???? Klasické České přizdisráčství. Ty jsi nezažila Mnichov, co? Já taky ne, ale učila jsem se dějepis. Necháme Hitlerovi Čechy a on s námi ostatními bude žít v míru. Myslíš, že když necháte teroristy řádit ve Spojených státech, že vás, evropu nechá na pokoji?????
Jarka, dvě dcery
  • 
14.9.2001 17:09:01
Lenko, a na co chces cekat, az se nam bin ladinove rozlezou jako švabi po cele zemekouli, az budou litat do povetri nemocnice, skoly,stanice metra, vlaku? Bude to potom pro tebe dostatecne zavazne, aby se proti tomu zakrocilo? 50 000 tisic mrtvych a nespotecne mnoho rodin nestastnych,osirelych deti je malo? Proboha, vzdyt to byl odporny cin, s cilem - zabit co nejvice lidi,nevinnych, nic netusicich, normalnich lidi - jako jsi ty, jako jsem ja. Ano, nasili plodi nasili, ale kdyz mi nekdo zabije nekoho blizkeho, rozhodne nepujdu a nepodam mu kvetinu na usmireni.
  • 
14.9.2001 14:08:20
Nechápu srovnávání teroristické akce určené pouze!!! k zabití co největšího počtu civilistu s vojenskou akcí proti zločineckému režimu, který prováděl vojenskými silami genocidu ve Slovisku, Chorvatsku, Bosně a Kosovu !!! Je to naprosté nepochopení a výsměch všem zavražděným obětem těchto zemí. Oprávněnou kritikou USA a evropských zemí zůstává, že jim trvalo dlouhých 7 let než přistoupili k razantní akci. Bez této akce by se nám všem Miloševič smál za bukem ještě hodně dlouho.

P.
Lenka 30r., Terezka 5r.
  • 
14.9.2001 10:13:10
Milá Sally!
Prečo má Amerika neustále pocit, že musí niečo riešiť?
Si si istá, že to bol naozaj útok a nie iba neprimeraná obrana?
Si si istá, že odpoveď Ameriky bude primeraná?
To čo sa stalo v NY je strašné.
Vieš si predstaviť niečo ešte horšie?
Čo si predstavíš pod slovom VOJNA?
Ľudia, ktorí dovolia aby ich ovládol hnev, to väčšinou neskôr ľutujú.
Niekedy to neskôr už nemusí prísť.
Všetko dobré!
Lenka
Lenka
  • 
13.9.2001 23:06:27
No, je fakt, že NY má štěstí, že teroristi nepoužili zbraně s ochuzeným uranem. Ty zničí území na několik tisíc let.
Mia
  • 
13.9.2001 22:42:05
Poslední léta každý večer myslím na těch 60 000 dětí, které ten den zemřely na následky hladu. Na CNN nejsou tak často vidět, ačkoli je to tragédie celé Země. Dělit svět na civilizovaný a primitivní v době globalizace nemá význam, vždyť za změny klimatu může víc jeden světadíl a větší následky zase nese jiný. Výroba také bývá co nejdál, nejlépe na opačném konci světa, než vlastníci. To, že třetina obyvatel Země nemá přístup k pitné vodě a přitom se její zdroje dravě izují společnosmi, které jsou bohaté dost už tak mi připadá nechutné. Při sledování dokumentu o lékařích bez hranic mi bylo skoro stejně, jako při pohledu na věže padající na hasiče. Jsou fakt věci, se kterými se nikdy nesmířím, ani jako člověk a už vůbec ne jako matka Dobrou noc
elly
  • 
13.9.2001 16:08:20
ten pocit neomeze svodoby a jistoty je pryc.
Kladu si tisice otazek,asi jako kazda z vas. Kdo, proc, jak, a co bude dal?
Na nektere z nich uz nam odpoved a vubec me to neprekvapuje. Detstvi jsem prozila ve vojemskem state. Dobre vim ze cesi svuj "simtex " prodavali prevazne tororistum a jeste ke vsemu je na uzemi ceskoslovenska cvicili.
Take si myslim,ze vim proc k teto tragedii doslo. Podivejme se jake vyroby zbrane strileji do palestynskych deti.
Co me dalo nejvic prace bylo prijit na to jak je mozne, ze k necemu takovenu mohlo vubec dojit. Myslim, ze znam odpoved i na tuto otazku. Bohuzel to neni to co bych chtela slyset.
Myslim si, ze k necemu tak obrovskemu by nikdy nedoslo, kdyb jsme my amereicani(canadani) nebyli tak zaslepeni vlastni velikosti. Podivejme se kolem sebe. Nemame zadne problemy. Kzdy znas si v klidecku zije ve svem domku se zahradkou. Pred garazi stoji nejmim dve auta, vetsina manzelek nempracuje, protoze nemusi. Na dovolene jezdime v lete k mori v zime do alp. Nevarime, vecere v restautaci je pohodlnejsi. Nezname sousedy, ptotoze by nam jejich starosti zabirali misto v nasm zivote. Jsme slepi ke vsemu co se nas osobne netyka. A porad si jenom stezujeme jak na vsichni vcetne nasi vlady a celeho sveta ublizuji.
Svet nas nezajima, ptotoze vse co potrebujeme mame primo pod nosem.
Je mi do breku. Co se to se me stalo? Vyrostla jsem v malu, komusti sebrali babicce s dedeckem uplne vsechno. Ale byli jsme stastni. jezdili jsme na vylety, delali taboraky, starali se o zahradku a domaci zvirata.
Dnes se kazdy vecer vracim do prekrasneho ale nezabydleneho domu. Nevita me babicka, neposila me k tete, bratranci a sestrenice si neprijdou po skole hrat. Jsme sama. A vlastni vinou. A tak zije vetsina lidi tady.
Vim ze se moc nezmeni, ale ja se budu snazit udelat aspon ten svuj maly svet vic lidsky.
Míša, syn 4,5 roku
  • 
13.9.2001 9:30:00
Ahoj Milado,
v dnešní MF Dnes je rada "separujte malé děti od informací, nenechte je dívat se na zprávy".
Tak tohle jsem jednak prošvihla - ve chvíli, kdy jsem si v úterý zapínala CNN jsem ještě vůbec nevěděla o jak velkou katastrofu jde, takže jsem syna nestihla včas zahnat. A po pravdě řečeno, nejsem zastáncem malování šťastných pohádek, že se nikomu nic nestalo. Děti jsou vnímavé a když nic jiného, tak z našeho chování podvědomě vycítí, že něco není v popřádku (budou mít rozpor mezi našim chováním a našimi slovy a příště by nám třeba nevěřily). Taky si říkám, že nevíme, co z toho všechno bude, takže je lepší pravda po kapkách, než náhlý šok.
My jsme synovi řekli, že moc zlí lidé unesli letadla a schválně s nimi nabourali do mrakodrapů (ostatně, jak se věže WTC hroutí k zemi, bohužel viděl), že přitom umřelo hrozně moc lidí a spousta lidí po celém světě je z toho moc smutná. Do hlavy mu samozřejmě nevidím, takže nevím, co se v něm odehrává, ale přinejmenším zatím klidně spí. Jen do školky si s sebou vzal svoji malou stíhačku a detailně se vyptal tatínka, co má stíhačka dělat, když se setká s nepřátelským letadlem. Mimochodem - podobně to podaly i paní učitelky ve školce, takže kdybych se rozhodla pro šťastnou pohádku, má moje dítě teď problém, které autoritě věřit.
Naštěstí se náš Junior neptá "proč?" se to stalo, protože bych nedokázala vysvětlit něco, co sama nechápu.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 54 [Dalších 34 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.