| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem jenom máma...

 Příspěvky 110 z 54 [Dalších 44 >>]
Madla
  • 
16.10.2001 0:15:16
Tak si nekdy rikam, jak je dobre, ze se ti Slovaci
odtrhli od Cech. Aspon nemusime takove anonymni debily jako
je autor vyse uvedeneho clanku poslouchat prilis casto.
sally
  • 
15.10.2001 19:58:50
Jdou dva intelektuálové typu Přišlomimajlem po silnici a tam v příkopě leží okradený zbitý člověk v krvi.
Kývnou na sebe a ten jeden říká: "Musíme najít ty, co to udělali. Potřebují naší pomoc...." :-)))
přišlo mi mailem
  • 
13.10.2001 12:25:15
Minuta ticha...
Ak si stale este hororizovany scenami z 11.septembra 2001,
prosim ta, zachovaj MINUTU TICHA na pocest takmer 10.000 Americanov,
vacsiny civilov, ktori zahynuli (alebo su nezvestni) pri zbabelom utoku teroristov...

... kedze uz zachovavas minutu ticha, prosim ta, zachovaj
dalsich 13 MINUT TICHA za 130.000 civilov - Iracanov, ktori zahynuli r. 1991 na rozkaz Bushovho otca. (Spomen si, ze pri tejto prilezitosti sa Americania tak isto tesili ako prednedavnom Palestincania...)

... teraz ziadam dalsich 20 MINUT TICHA za 200.000 Irancanov,
ktori zahynuli zbranami vtedy este mladeho Sadama Husseina za podpory USA...

... dalsich 15 MINUT TICHA ta prosim za 150.000 Afgancov, ktori
zahynuli rukami Talibanu taktiez zbranami a rozkazmi z USA, ktore
vytvorilo a CIA vycvicilo tuto organizaciu ...

... viac ako 10 MINUT TICHA ta ziadam za 100.000 Japoncov, ktori
zahynuli priamo ci nepriamo v Hirosime a Nagasaki...

Ak si tak urobil, bol si ticho 1 HODINU: 1 MINUTU za vsetkych
Americanov a 59 MINUT za VSETKY ICH OBETE...

Chyba este dalsia HODINA za mrtvych vo Vietname, na ktoru
Americania tak neradi spominaju...

Bodajby sme si spomenuli na bombardovanie Bagdadu Spojenymi
Statmi, kde zomrelo 18.000 ludi a nie 5.000 ako vo veziach...

VIDEL TO NIEKTO NA CNN??? ALEBO NA NEJAKOM INOM SVETOVOM KANALI???
ZIADAL NIEKTO VTEDY SPRAVODLIVOST??? ALEBO CO JE ESTE HORSIE POMSTU???

PROSIME, aby Americania zacali chapat, ze su tiez zranitelni a
ze tragedie, ktore oni sposobuju, su tak isto BARBARSKE a
ZBABELE ako tie ostatne...

... a MRTVI INYCH NARODOV BOLIA TAK ISTO AKO ICH VLASTNI...



Kamila Kyseláková, 2 děti třetí na cestě
  • 
2.10.2001 20:25:41
Dnešním dnem už uplynulo docela dost času od události v New Yorku, ale já mám strach neustále, mám strach z Války, strach z toho, že se jednou budu třeba muset bát o své tři děti o svého muže o holý život. Neustále nemůžu pochopit, komu může záležet na smrti tolika nevinných lidí....
Lenka
  • 
16.9.2001 19:01:17
Jenže v těch oblastech civilisté žijí úplně jinak než my. Často žijí z toho, co si vypěstují, někteří nikdy nebyli daleko od své vesnice. Jsou absolutně bez peněz. Mají jít rodiny pěšky do Pákistánu, kde je navíc nevítají? Auto tam má málokdo. Navíc jestliže se v jejich zemi použijí zbraně hromadného ničení, bude kontaminována. Myslíš Myško, že civilisté odejdou a teroristé zůstanou čekajíc na odplatu? Bohužel to bude spíš naopak. Civilisté nemají moc kam jít a teroristé jsou rozptýleni po celém světě. Útok bude jen demonstrace síly a podpora ekonomiky, kterou každá válka vzpruží. Mimochodem, v Afgánistánu válka rychlá nikdy nebude, už se spálili Rusové. No, uvidíme...
Miška, 3 děti
  • 
16.9.2001 7:01:54
Ještě na okraj. Lenko, tady je ještě ale rozdíl ten, že se s útokem počítá, takže by to civilní obyvatelstvo nemělo odskákat, protože se stěhuje pryč.
Takže jestli jde jen o to zničit teroristy, tak by to mělo postihnou jen ty, co s nimi sympatizují.
Také mám hrůzu z toho, když slyším amerického prezidenta, jak je odhodlaný ke všemu... ale musíme doufat, že to bude opravdu krátký konflikt. A že další teroristé v Evropě a jiných zemích se nebudou mstít na opravdu nevinných lidech, např. na nás.
Jarka, dvě dcery
  • 
16.9.2001 0:20:34
Lenko, je to bohužel tak, že válku odnesou vždycky nejvíc ti "obyčejní" lidi. Ti nahoře si zalezou do krytu a až bude po všem, tak si rozdaji metály. tak to vždycky bylo, je a bude. Doby, kdy králové seděli vsedle a do bitvy byli v čele šiku jsou nenávratně pryč. Ale když se proti těm magorum neudělá něco te´d, budou i nadále vybuchovat domy a v nich umírat tisíce nevinných - matek, otcu, dcer, synů. A věř tomu, že kdyby v komunistické éře něco podobného udělali Rusové, USA by to do nás nasypala civilisti necivilisti. Tak to prostě je - každý stát si musí bránit svou bezpečnost. Nebo ti připadá logické, nechat si zákeřně vraždit své lidi a nebránit se jenom proto, aby to na té druhé straně neodnesli civilní osoby? Ať si talibaňáci na svém území dělají co chtějí, ať si každý věří jakému bohu chce, ale ať neohrožuje nikoho jiného. Pokud se to stane, musí nést následky.
Lenka
  • 
15.9.2001 22:44:15
Ahoj Jarko,
vlastně s tebou souhlasím, ale představ si třeba situaci před pětadvaceti lety. To jsme byli my ti komunističtí psi bažící po krvi svobodného světa. A opravdu by se tak počínání představitelů komunismu dalo vysvětlovat. Každá americká máma se nás děsně bála atd. a určitě by podpořila jakýkoli krok proti nám, protože si myslela, že jsme to zlo, kvůli kterému by se její dcera nemusela vrátit bezpečně ze školy. Ale moji rodiče zrovna nebyli ti, kteří posílali do kom. koncentráků a vaši taky ne. Tak nevím, proč bych měla brát všechny vyznavače islámu mít za lidi, kteří se narodili, aby mě zabili. Taliban fakt není žádná sranda, stejně jako nebyla KGB a dobře vím, co dělá ženám. Na druhou stranu na případnou válku by zase ženy a děti doplatily nejvíc a víc mužů by se k radikálnímu náboženství přidalo. Krom toho si myslím, že Talibán vojenskou silou potlačit nejde.
Jarka, dvě dcery
  • 
15.9.2001 16:02:28
Ahoj lenko2, vis, ja osobně jsem bytostne proti valkam. nemyslim si ze se lide rodi proto, aby byli posleze zabijeni. Ale sitace, ktera ted nastala, me prinutila podivat se na celou vec jinak - ne jenom s tim vseobjimajicim, vsechapajicim pocitem. Ja vim, budouci generace by nemely odnaset to, co my tady nadrobime. Ale nejsme to my, kdo to zacal. Jsou to Bin Ladinove, fanatici. proc oni nemysli na budouci generace? Prece jim muselo byt jasne, ze takovahle akce se proste nemuze obejit bez odvety. Anebo ty bys to nechala byt? Kam by to asi vedlo. Islamsti fundamentaliste a ja nevim kdo vsechno - ti jsou zivi z nenavisti, lejou to do hlavy malym detem sotva zacnou chodit - s temito lidmi neni mozny dialog. Jim jsme my ukradeni, my jsme pro ne bezverecky psi, balast, hnus, kdyby nam sem vlitli, bylo by to silene. Oni nas nevidi jako lidi, vrazdili by, opravdu by to dopadlo tak, ze by litaly do vzduchu skolky a skoly, nemocnice. Oni nemaji litost, kterou citis ty, ja, my vsichni tady. pro ne nema lidsky zivot zadnou cenu. Ani tvuj, ani mu, ani tvych deti - natoz aby premysleli o tech, co prijdou po nas. Lenko, kdyz se to ted necha byt, vsichni se stahnou nekam do ulity a budou se utesovat, ze to delaji v zajmu tech, co ziji, v zajmu tech, co prijdou - ver, ze by to dopadlo hodne spatne. Protoze bin Ladinove a Taliban se nezastavi vubec pred nicim. A ja nechci zit ve strachu, jestli se mi vrati dcery ze skoly, jestli se ja vratim z prace. Protoze kdyby jim tohle proslo, oni by sve utoky stupnovali. Vis, my tady premyslime civilizovane, vidime ty spousty nevinnych, ketri to tam odnesou, deti, zen, civilistu. Ale oni ne, oni nas budou likvidovat naprosto chladnokrevne a tvoje dite, ty, ja, my vsichni jsme pro ne nepratele, ktere museji znicit. A proto s utokem souhlasim. I kdyz je mi z toho hodne zle, asi jako kazdemu tady.
Lenka 2.
  • 
15.9.2001 10:53:23
Květinu podávat nemusíš, ale taky nemusíš nikomu vyklápět na hlavu radioaktivní odpad /zbraně s ochuzeným uranem/, který všem následujícím generacím /poločas rozpadu je v řádu miliónů let/ zajistí nárust rakoviny a vrozených vad a nemožnost obdělávat kontaminovanou půdu a tím pádem hlad atd. Další generace by se do našich problémů tahat neměly,na to nemá nikdo právo.
 Příspěvky 110 z 54 [Dalších 44 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.