| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodič není sluha

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]
susu.
25.9.2020 20:34:29
"dítě do 18 si skoro nic nesmí zařídit samo.!

A to není nic nového, že jo. I v historii vlastně všechny společnosti měly určeny věk dospělosti. A většinou čím složitější společnost, tím vyšší věk dosažení dospělosti.
susu.
25.9.2020 20:31:06
"Třináctileté dítě by bylo schopné vykonávat obrovskou spoustu prací (třeba v kanceláři), pokud umí normálně ovládat počítač a pokud by prošlo standardním zaučením, co má dělat "

Ano, pod dohledem dospělého...~d~
Ne všechny práce jsou v kanceláři~:-D
No a pokud má dítě potenciál být třeba jaderný fyzik, tak pochybuju, že je pro něj práce v kanceláři od 13 let to pravé...~a~
Lexi.
25.9.2020 18:11:44
Holka, nevím jaký matroš jsi užila, ale asi by ses na to měla vykašlat
Holka modrooká
  • 
25.9.2020 16:55:38
V tom případě nechápu, proč nám xx studentů studuje na středních a vysokých školách, když je možno je nahradit třináctiletými! Byli by levnější, protože by měli nižší plat, v pracovním procesu by byli o víc než 10 let déle, jejich vzdělání by nestálo stát a celou společnost tolik peněz. Och, my jsme krátkozrací a zaostalí! Horuju pro to, aby vysokoškoláky nahradili třináctiletí!

PS: tu hovadinu myslíš skutečně vážně?
ZX001
  • 
25.9.2020 15:32:47
Panebože! Třináctileté dítě by bylo schopné vykonávat obrovskou spoustu prací (třeba v kanceláři), pokud umí normálně ovládat počítač a pokud by prošlo standardním zaučením, co má dělat (jako jím procházejí úplně všichni, co tam začínaj, i když vystudovali třeba VŠ). Znám spoustu takových, který by ti z fleku naprogramovali software, zprovoznili kejakou appku, sestříhali video, namalovali profesionální portrét, opravili elektrospotřebič nebo jinej triviální problém, o kterým víš kulový, ale to už je opravdu mimo téma diskuse. Fakt žasnu, jak slabý maj dospělý lidi mínění o někom, komu je 13.
ZX001
  • 
25.9.2020 15:27:44
A teď jako vážně, děláš si už ze mně prdel? Odpověď zněla, že její původní argument byl zkrátka neplatný, ne PROČ něco nějak je nebo není, nebo jestli je to správně nebo ne
susu.
25.9.2020 14:31:20
Třináctileté děti jsou svými silami tak maximálně schopny přežívat vykonáváním nejjednodušších a nekvalifikovaných prací pod dohledem někoho skutečně dospělého. Je dobře, že zákon to neumožňuje.
1kulička
25.9.2020 12:53:05
Celý článek je neuvěřitelný, hloupý a nepravdivý. I děti v západních zemích, Austrálii nebo UK mají své povinnosti. Jen přístup k rodičů k dětem je většinově jiný, než je zvykem v ČR - mnohem více respektující, povinnosti se mohou měnit a vše lze domluvit, nesplnění se nesmyslně netrestá a děti se nezastrašují, jak to bývalo a stále často je u nás. Pravda je, že výjimky se najdou všude.
Ale souhlasím ráda s následujícím:
2.Společenská norma se posunula - ano a je to dobře
3.Naše děti jsou tak vytížené seberozvojem – školou, tréninky a kroužky, že po nich často dost dobře ani nemůžeme něco chtít - ano, je to pravda a je to taky spíše dobře
4.Máme velké ideály – chceme, aby šlo vše po dobrém, abychom se se dětmi na všem dohodli.- ano a tak by to mělo být. Když to na dítě nefunguje, lze použít sankce a asertivní jednání, které dítě neponižuje ani nezastrašuje.
No přidala bych, že na rodiče je kladena obrovská zodpovědnost za všechno, dítě do 18 si skoro nic nesmí zařídit samo.
XXXL
  • 
25.9.2020 11:01:55
Ka, s tím jsem se taky setkala. Že venkovské děti spaly na seně na půdě, protože rodina bydlela v jedné místnosti, kde teda spali rodiče, popř. ještě prarodiče a nejmladší děti. Všichni dole spát nemohli, nevešli by se tam. A odrostlejší děti ve věku 14 let šly do služby k sedlákovi, kluci za pohůnky, děvčata za služky. V době té úchvatné 1.republiky, za prezidenta Masaryka. Že měli jen základní vzdělání, bez vyučení se, natož aby měly maturitu, ta vůbec nepřipadala v úvahu, rodiny neměly peníze na to, aby živily studenty, dítě se muselo co nejdřív živit samo, aby rodině ulevilo. Ještě v 70.letech jsem se potkala s tím, že rodina živila chlapce - studenta na VŠ, ale jeho sestru živit odmítla s tím, že nemá peníze na to, aby uživila dva studenty, a dívka se stejně vdá a bude mít děti, tak na co by teda jako studovala vysokou školu, že. Vím, že ta holčina to brala jako velkou křivdu a mrzelo ji to celý život, protože při zaměstnání se jí tu vysokou školu vystudovat nepodařilo. A tady nás ZX001 přesvědčuje, že už 13-leté dítko je schopno se samo uživit. To fakt nekomentuju a nemám slov.
Blanka+Adámek
25.9.2020 0:33:42
Ale prdlajs. Co to je za argumenty? Ony by i osmilete holcicky byly schopne soulozit a stat se detskymi nevestami a presto jim ta skareda spolecnost tohle pravo upira ~a~. A chteli bysme tohle pro sve deti? Deti nemaji stejna prava a povinnosti jako dospeli a ja myslim, ze je to spravne.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.