17.10.2006 14:03:59 Jenie
Re: Dnešní zprávy o pronásledování křesťanů
Věro, je prima, že dáváš odkazy na jiné diskuze, ale já si o ženách v církvi chtěla podebatovat s tebou, protože tebe znám z diskuze feminismus a nechce se mi debatovat s lidma, které neznám vůbec, ani virtuálně. Koneckonců, ty jsi tady tu diskuzi otevřela, proto mě mrzí, žes mi neodpověděla na moje dvě otázky.
Ale jsem ráda za tvoje slova o mírumilovném islámu, protože ta Honzova byla hodně nepřátelská. Zrovna teď v sobotu jsem poslouchala Halíka v rádiu, mluvil hodinu o svých cestách do nesvobodných zemí, kde se snaží podporovat lidi, kteří bojujou proti tamnímu režimu, letos byl v Íránu. Zlobí ho, jak tady média líčí Irán coby fundamentalistickou zemi, zemi fanatiků, agresivních lidí. Scházel se tam s obhájci lidských práv, většina z nich jsou muslimové. Přirovnával to se situací v ČR před několika lety, s prací zdejších disidentů. Tresty tam jsou ale horší než byly u nás, tak nechtěl ani v českým radiu být konkrétní, aby z toho lidi, se kterými se setkal, neměli problémy.
Čím víc se dovídám o islámu, tím víc si na něj opravuju názor. Před pár lety bych mešitu před barákem taky nechtěla, dneska už by mi nevadila.
Odpovědět