Zavařuji s min.množstvím soli - vytáhne sladkost
Už 15 let zavařuji všechno ovoce na které nasypu do každé sklenice před zalitím vodou-používám Dobrou vodu-pár zrnek mořské soli. Nutné je mít ovoce dobře zralé, žádné zelené meruňky apod - to je pak moc kyselé. Ta sůl vytáhne sladkost ovoce, není tam vůbec cítit. Kompoty se udrží dlouhou dobu tím, že jsou sterilizované, co je v nich není důležité. Vydrží třeba 10 let (vyzkoušeno). Marmelády, výživky, džemy - přidat malé množství soli při vaření - během doby třeba ochutnat, jestli je potřeba přidat - čím sladší ovoce, tím víc soli může být. Do kyselého ovoce - rybíz apod přidat něco sladkého - např.jablka.
Napište jak to dopadlo. Ahoj Alka
Odpovědět