| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

  (?)
 Názory 110 z 12262  [Dalších 12252 >>]
Filip T. 134358
18.11.2019 13:35:06
Nojo, já znám jerky jenom z regálů v obchodě. Co jsem psal, tahám z hlavy z období svý maximální indiánský inspirace.

Sušený maso se dá teda zamrazit (při troše snahy taky může zplesnivět), tak snad i jerky...?

Dneska jsou k dostání i domácí vakuovačky (fóliový svářečky), zkušenosti ale nemám.
PJana 86863
17.11.2019 21:00:24
Pokud si představuješ, že doma vyrobíš sušené maso s konzistencí jerky, tak to moc nejde. Jerky jsou balené v ochranné atmosféře, takže nemusí být úplně vysušené. To, co vyrobíš doma (usušené v sušičce nebo troubě) je sušené maso. Nemůže být vlhké, protože by mohlo začít plesnivět.
A co se týká receptu, fantazii se meze nekladou. Maso krájím na tenké proužky, dám do misky a přidám, co mi zrovna přijde pod ruku. Sůl, pepř, hořčice, sojovka, kořenicí směsi. Promíchám a dám na pár hodin do lednice. Potom naskládám do sušičky a suším 4 hodiny na maximální výkon, prohazuji mezi sebou patra. Další 4 hodiny suším na střední výkon.
Filip T. 134358
17.11.2019 20:51:19
Marinovat ne, a sušit? Tos mě zaskočila, znám jen sušičku, kterou prostě zapneš a to je celý... V troubě na poměrně málo stupňů, musí se pomalu, aby se neudělala na povrchu šlupka, postupně, musí si to udržet pružnost. Tak na 80? S tím, že klidně troubu průběžně otvírej a větrej. Koukej na barvu, mělo by to tmavnout, ale úplně jinak než při pečení, tak jakoby postupně do hnědofialova.

Jo a můžeš to i naklepat, zvlášť, jestlis to udělala někde nechtěně tlustší. A taky nechat třeba přes noc odstát, aby to pustilo vodu.

Píšu o sušeným mase, doufám, že to je jerky?
holkamodroočka 156337
17.11.2019 20:38:29
A má se to v něčem marinovat?a sušit na kolik stupňů a na jak dlouho?
Filip T. 134358
17.11.2019 20:20:13
Větší sval, ukrojit přes vlákna špalík asi 5 cm (jde i dvojnásobná šířka, ale chce to cvik), nakrojíš shora vodorovně kus tak půl cm silnej tak daleko, abys ho mohla chytit druhou rukou a ten kousek si pak přidržíš na stole a krájíš furt tak půlcentimetrovej plátek, přidržuješ vždycky to čerstvě nakrojený a jedeš jako kdybys ten kus svalu jakoby rozbalovala, "odmotávala", dokud nedojedeš doprostředka, tj. nakonec. Máš dlouhej zhruba půlcentimetrovej asi pět cm širokej plátek.

Sušit můžeš v sušičce. Jde to i v troubě.
holkamodroočka 156337
17.11.2019 10:30:19
Máte někdo, prosím, vyzkoušený a osvědčený recept? Díky moc.~x~
neznámá 91073
9.11.2019 19:47:39
Vyzkouším, dík.
Lída+2 28136
9.11.2019 19:43:49
Do čaje zkus ještě špetku mleté skořice. Má to najednou jinou chuť a pijí to i ti co to normálně nechtějí. Protože to změní barvu a chuť.
luthienka 77117
9.11.2019 12:32:04
Uvarila bych z nej sirup a pak si dělala limonády. Jde přidávat do cerstvych džusu ( pomeranč, jablko, mrkev). Jinak přidávám do dynove, rajcatove a mrkvove polévky. Přidává se do indických a orientálních jídel. Dá se s nim upéct perník - https://horama.cz/horama-zdrave/bezlepkovy-pernik-s-cerstvym-zazvorem/
Ivatema 52511
8.11.2019 23:27:41
Zkus zázvor nakrájet na malé kousky (nebo nastrouhat), dát do skleničky a zakapat medem. Můžeš přidat i oříšky. Nechat den, dva, uležet a pak mlsat po lžičkách. Mám pocit, že pak už tolik nepálí.
 Názory 110 z 12262  [Dalších 12252 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.