| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

  (?)
 Názory 110 z 12152  [Dalších 12142 >>]
Sam01 129844
31.5.2019 16:04:26
Holky help.

Pomalu začínají dozrávat jahody a já jsem se letos rozhodla,že bych ráda zkusila ještě sirup. Běžně zavařuji nebo ovoce mrazím. Sirup jsem,ale ještě nezkoušela. Nerada bych se s tím pachtila a pak to za stálého míchání vylila . Můžete mi prosím některá dát vyzkoušený-prověřený recept s posupem krok za krokem.
Předem moc děkuju.~x~
Velšice 92803
28.5.2019 13:19:40
Kureci vzdy palickou pres mikrotenak, ostatni jak co. Neco primo, neco pres pytlik, neco kloubama, neco vubec.
Girili + // 117849
26.5.2019 23:22:49
Ze se mikrocasti mikrotenoveho pytliku dostavaji do masa? Hele, ja jsem co do skladby potravin paranoidni dost, vyhybam se modifikovanym skrobum, glukozo-fruktozovemu sirupu a nejruznejsim aditivum, ale casti mikrotenoveho pytliku na mase me teda pripadaji lehce usmevne. Koneckoncu maso klepu malokdy. ~d~
Inka. 141843
26.5.2019 16:23:20
Já mám všechno ráda naklepaný, nejenom řízky. A kuřecí zrovna neklepu, ty si nařežu na tenko.
Inka. 141843
26.5.2019 16:22:22
Přes igelitovej pytlík. Když je to za studena, tak se tam snad žádný plasty nedostanou.
Taodvedle 23974
26.5.2019 13:29:47
Ja v zivote maso neklepala,to se dela snad jen na kureci rizky ne? Teleci a veprove jsem.si.vzdy nechala tence nakrajet u reznika
Cimbur 64764
26.5.2019 12:40:09
Klepu málo, většinou jen klouby prstů. Jinak přes sáček nebo taky občas prasím.
Bouřka 7675
26.5.2019 11:44:29
To je pak ovšem zajímavý, že se hojně vyskytuje i ve starých kuchařkách. Jestli ono to nebude naopak a nenaklepávání není produkt doby, kdy zvíře nemá přirozený pohyb a tudíž pořádný sval~;). Jinak když už naklepávám (což moc nedělám), tak používám akorát prkýnko a paličku, některé typy masa jen rukou.
angrešt 114837
26.5.2019 11:41:05
zpravidla naklepávám rovnou. Přes mikroten akorát kuřecí, abych nemusela sklízet věci z linky na moc velkou vzdálenost, tam je riziko kontaminace kuchyně větší než moje otrávenost z pytlíčků na mase.

Pravděpodobnost, že se do masa dostanou mikročástice, je naprosto minimální. Klepáním na pytlík mikročástice nevznikají. Mohou se do masa dostat malé útržky, což je ale něco jiného než mikro/nanoplasty. Ty vznikají hlavně z různých degradabilních plastů, což polyethylen (tj. mikroten a potravinová fólie) není.
Snědení kousku polyethylenu nic člověku neudělá, je to značně inertní materiál, chemicky velmi odolný.
Co může vadit, pokud bys to maso s ním smažila, pak z něj může něco nežádoucího vznikat. Je termostabilní do nějakých asi 110 st., takže jeho případné vaření niemu nevadí.
Monika 123907
26.5.2019 10:57:00
Nic na maso nedávám, klepu v sedě na židli s prkénkem na nohách, tlumí se tím vibrace, tj. rámus a snad i to "odstřikování", zaprasenou kuchyň nemám. Poslední dobou naklepávám ale jen na řízky a "falešné roštěnky", četla jsem, že to není moc dobré pro chuť masa a nemá se to dělat ...
 Názory 110 z 12152  [Dalších 12142 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

Všechna témata


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.