Re: SS - rok na stredni v USA
Rodinova, noted uz asi ne. Po Praze se mi z prestalo styskat, ty vztahy s prateli postupne odumrely a pred vztahy v rodine jsem utekla. Muj milovany stryc, ktery je uz po smrti, mi vzdycky rikal, pryc, pryc od ni, tim myslel moji mamu, svoji sestru. Pred dvaceti lety jsme si koupili na Smichove byt, to abych mela pocit, ze se mame kam vratit a ze jsem si nakonec vybudovala domov, vsemu navzdory. No a ted si rikam, meli jsme to tenkrat koupit v Cambridge, uz si vubec nedokazu predstavit, ze bychom jeste nekde jinde zvladli s dcerou zit. Ale Evropa nam chybi, to ano. Americka protestantska etika prace a pragmatictosti je mi stale nahony vzdalena, ale koneckoncu mi poskytla misto k zivotu, je to tu nejen pro zlatokopy, ale i pro lidi, co jsou ochotni drit a lecceho se vzdat, kdyz pro ne doma nebylo misto. Leta jsem se citila jako psanec, ted se tu citim doma. A navic k Bostnu mam nejak zahadny skryty vztah, ktery sama nechapu, od prvniho dne jsem to tu poznavala, jako bych se vracela nekam, kam patrim.
Odpovědět