16.6.2025 12:38:21 Dari79
Re: Otázky u pohovoru
No, s tou slupkou nevím.
Přirozeně bych odpověděla - vyhodila bych ji do koše - ale chápu, že by to byl výraz vlastnosti "volí nejjednodušší, rychlou a zjevně nejsprávnější možnost" - což by mohlo být překládáno jako "jedná rychle ale nepřemýšlí".
Kdyby mi na pohovor potenciální uchazeč řekl: "Zeptal bych se vás, zda ji mám vyhodit", tak bych ho nevzala, protože zaměstnance, který se chodí ptát na každou blbinu, už jsem měla a byla to tragédie.
Stejně, jako když by reagoval popuzeně nebo řekl něco jako "Ohradil bych se, že nejsem Vaše služka" - protože ve firmě je holt často potřeba, aby někdo udělal něco, co "zdánlivě" s jeho prací nesouvisí. Neochotné zaměstnance nepotřebuju.
Asi nejlepší odpověď by byla - zamyslel bych se, jestli ta slupka může ještě něčemu posloužit. Pokud ne, vyhodil bych ji.
Jaké bych byla zvíře, to nevím. To bych asi na fleku nevymyslela. Kdyby se ptali, jaké bych chtěla být, tak bych řekla, že naše kočka, protože to jsou potvory milované a rozmazlované

Ale že bych byla povahou kočka, to zas ne.
Mě by asi takové otázky bavily, akorát že na pracovním pohovoru jsem byla naposledy v 23 letech, takže těžko říct. Sama uchazeče o práci u nás takto "netýrám".
Odpovědět