17.1.2021 19:35:54 Inka ..|-.|-.-|.-
Moučník v kamnech (v troubě)
Jelikož se nedá nikam jezdit, vzala jsem zavděk chatou. Strávili jsme tam většinu léta. Živili jsme se grilováním. Je to letní sídlo, na zimu nevhodný, ale protože se stále nikam nedá jet, jezdíme tam i v zimě. Bereme to jako dobrodružství a stravu připravujeme v kamnech, naučila jsem se péct maso i palačinky na kamnech. Jsem městský člověk, je to pro mě exotika. Napadlo mě v té troubě zkusit upéct něco sladkýho, asi ve formě na biskupský chlebíček, protože trouba je úzká. Můžete mi, prosím, poradit jak na to? Jaká je v tý troubě asi teplota? Jak dlouho to péct a jaký těsto se tak nejlíp povede, když to nejde regulovat?
Děkuji za všechny poznatky o pečení v kamnech.
Odpovědět