4.8.2016 13:09:48 luthienka
Re: Jí vaše děti tepelně upravenou zeleninu?
Jo , jí to asi od 9 měsíců všechno. Je jim teĎ 19 a 11 let. Kořenovku dělám restovanou na másle. Z paprik, rajčat, cukety (tu ale moc rádi nemají) a cibule dělám ratatoille. Peču rajčata s olejem a česnekem a bylinkami. Vařím zeleninu v páře (brokolice, květák, fazolky). Vždycky to dávám jako přílohu k masu. Teď jsou populární glazované mrkvičky. Bylo to pro mě vždycky snadné a rychlé - přírodní maso nebo ryba a zelenina, občas i brambor. Někdy pouze vařená brokolka, nebo kořenovka, nebo chřest se smetanovou nebo holandskou omáčkou a brambor. Tudíž to vařím často a oni si nikdy neodvykli.
Taky to jde zpracovat jako zeleninové řízečky/ karbanátky. Nebo jako Pho : hodně zeleniny na plátky nebo nudličky osmahnout a zalít ochuceným vývarem (se zázvorem, citronovou šťávou, rybí omáčkou, koriandrem).
Odpovědět