26.11.2015 9:32:36 Analfabeta
Re: Rizoto a bramboračka
Do bramboračky papriku??
Já teda dělám bramboračku tak, že osmahnu cibuli, přidám narkájené brambory a kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, případně růžičkovou kapustu a co je ještě k mání) a povařím. Vedle podusím houby, pokud beru zavařené, tak jen otevřu sklenici a frknu do polévky. Pak přidám ždibec jíšky, majoránku, tymián, zelenou petrželku, případně i šnitlík, utřený česnek, všechno podle univerzální míry "přiměřeně, přiměřeně" a povařím. Podle mne má tu neopakovatelnou chuť proto, že to je směs, čím víc druhů zeleniny a koření, tím lepší chuť. Vařili jsme ji i pro zahraniční návštěvy a všichni vždycky vylízali hrnec až do dna.
Jo, a jíšku dělám obvykle nasucho, protože tuku, co se na něm osmahla cibule, je v polévce už dost.
Odpovědět