25.11.2015 15:02:12 Raduza
Re: Rizoto a bramboračka
Bramboračku - osmahnu cibulku do hněda, na to nastrouhanou mrkev, petržel, celer, potom trochu mouky, osmahnu, zaleju vodou. Dám brambory, houby (lepší jsou čerstvé), vařím, prolisuji česnek a nakonec přidám majoránku.
Rizoto 1. - osmahnu cibulku do hněda, dám červenou sladkou sypkou papriku, nakrájím kuřecí prsa, podusím na té cibulce. Až to je, přidám protlak nebo lépe rajčatovou šťávu, trochu nechám vyvařit a pak přimíchám uvařenou rýž.
Rizoto 2. - osmahnu cibulku do méně hněda
, přidám kuřecí prsa, trochu udělám, zaleju vodou nebo vývarem, dám rýž arborio, podleju, nechám vyvařit, podleju, pak už míchám a podlévám. Nakonec dám trochu nastrouhaného sýra a máslo a pořádně zamíchám. Dělám docela dlouho až je z toho taková hustá kaše. Někdy dám místo kuřecího masa houby. To je snad ještě lepší.
Odpovědět