20.10.2015 16:27:25 Monty
Re: Polevka
Norská rybí polévka
Ingredience
2 skelety z lososa (k dostání v supermarketech u pultu s chlazenými rybami)
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce rajčatového pyré
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
300 g filetů z lososa
100 g mraženého hrášku
250 ml smetany ke šlehání
150 g loupaných krevet
1 lžíce bazalky, nasekané
Příprava jídla
Rybí skelety dejte do hrnce spolu se ¾ litru vody a vařte zvolna 30 minut. Vmíchejte mouku rozmíchanou v troše studené vody a ještě 10 minut provářejte. Vývar přeceďte, přidejte do něj rajčatové pyré, osolte, opepřete a přiveďte opět k varu. Rybí maso nakrájejte na kostky, vložte do polévky, přidejte hrášek a přilijte smetanu. Ztlumte a nechte 5 minut zvolna táhnout. Vsypte krevety a bazalku a už jen prohřejte.
http://www.apetitonline.cz/recept/norska-rybi-polevka
Odpovědět