15.12.2014 12:30:13 Arien+2
Re: Jak vysvětlit dítěti, že dostalo od Ježíška starou (již použitou) hračku?
Já si myslím že problém není až tak v tom že jde o použitou hračku, ale spíš o to co to konkrétně je a zda z toho bude mít dítě radost.
Já třeba dětem v podobném věku dala jednou pod stromeček použité lego vláčky Intelli (jiné se snad ani sehnat totiž nedají). Neměly ani originál krabici. Děti to ani nenapadlo řešit, nadšení obrovské, dokonce pochopily že tyhle vlaky jsou "vzácné", takže si na ně dávaly pozor. Ale jsou nesmírní lego nadšenci, takže prostě šlo o to že se jim to líbí.
U panenky, jejíž hodnota je spíše památeční, či rodinná, bych o to měla obavy. I kdyby se holčičce líbila, tak se obávám že 3leté dítě se nedokáže chovat k žádné hračce jako památeční. A tedy to samozřejmě posoudit tady nemůžu zda se bude taková panenka vůbec líbit.
3-leté dítě je ještě v tomto prostě bezprostřední a nedokáže se "radovat" z hračky které se mu nelíbí. Moje by to prostě bez nadšení odložily bokem a nezajímalo je to.
Navíc pokud jde o "rodinnou" věc, tak by bylo vhodnější narozeniny nebo svátek, jak se dostal k rodinné památce Ježíšek se fakt bude hůř vysvětlovat. Některé děti klidně uvěří nějaké historce a některé to zkoumají ze všech logický úhlů (mám takové doma), nebo taky zkoumavé dotazy má starší sourozenec.
Odpovědět