11.9.2014 22:00:47 pilníček
Re: Prohlubující se partnerská propast
Já mám podezření, že příroda to takhle skutečně nezamýšlela. Tohle, co teď jsme (nejen my, ale spousta dalších lidí), způsobuje celkový vliv společnosti a styl života (zrychlená doba, stresy, vysoké nároky atd.). Nemám dojem, že by pračlověk řešil takovéhle psychické problémy (a pokud ano, tak věřím tomu, že ho tlupa velmi rychle vyštvala či prostě zabila). Můžu se mýlit, na druhou stranu když vidíme zvířata, která si převážně zachovávají své původní "geny", tak proč by příroda vytvořila člověka jinak?
Ano, nejvíc trpí děti. Úplně mě děsí, co si např. nejstarší syn (5 let) vzal z toho, když si totálně "vyšinutej" táta serval z těla tričko a roztrhnul ho.

Dřív míval manžel i velké sklony mlátit sám sebe (pěstí do hlavy), to už naštěstí přestal dělat po spoustě mých vysvětlování. Budiž mu k dobru, že nikdy v těchto chvílích nevztáhnul ruku na nás (to by udělal jednou a už by pakoval věci). Ale faktem je, že už jsem jednou taky zažila situaci, kdy jsem se ho doslova bála, byť jsem věřila tomu, že mě neuhodí, ten nepříčetný obličej vidím dodnes.
Odpovědět